Ana sayfa Dizi Haberleri Yargı dizisindeki o söze dikkat ettiniz mi? Bölümü özetlerken başka bir anlam daha taşıyordu!

Yargı dizisindeki o söze dikkat ettiniz mi? Bölümü özetlerken başka bir anlam daha taşıyordu!

tarafından zk zk

TelevizyonGazetesi.com/Detay – 12 Mart Pazar akşamı 56. bölümü yayınlanan Yargı dizisi, Kanal D’nin ikinci sezonuyla da çok izlenen yapımı. Dizi, hikayesindeki beklenmeyen gelişmelerinin yanı sıra oyunculuklarla da ön plana çıkıyor. Yargı’yı izlenir kılan en büyük nedenlerden birisi de tahmin edilmesi zor ve çok şaşırtıcı gelişmelerin, son derece zekice bir kurguyla sunulması.

Dizinin senaryosunu yazan Sema Ergenekon, izleyenlere hemen her hafta bambaşka gelişmeler sunarken, pek çok dizideki ağır aksak ilerleyişe karşın, hızla çözülen olay örgülerinin ardından şaşırtıcı bir sonla bitiriyor her bölümü!

Yargı dizisini izleyenler, ayrıca her bölüm başındaki ilk karede, o bölümün hikayesindeki derinliğe de işaret eden bazı özlü sözler görüyor. Senarist Sema Ergenekon, daha ilk başta yaşanacakların sloganını ortaya koyuyor adeta bu sözlerle!

Yargı dizisindeki o söze dikkat ettiniz mi? Bölümü özetlerken başka bir anlam daha taşıyordu! 10

56. bölüm de yine izleyenleri sarsan gelişmelerin yanı sıra şok edici ve tahminlerin ötesinde bir kötü sürprizle son bulmuştu! Pars karakterine hayat veren Mehmet Yılmaz Ak’ın diziden nasıl bir hikaye ile gideceği merak konusuydu. Bölüm boyunca ortalarda görünmeyen Pars’ı Derya Savcı, Ilgaz, Ceylin ve Eren kadar izleyici de aradı her sahnede!

Yargı dizisindeki o söze dikkat ettiniz mi? Bölümü özetlerken başka bir anlam daha taşıyordu! 11

Ancak bir istifa yazdıktan sonra ortadan yok olan Pars’ın yerine, kesilen eli görüldü son sahnede! Parmağındaki yüzükten bu kesik elin Pars’a ait olduğu izlenimi verildi. İlerleyen bölümlerde Pars’ın bir cinayete kurban gitmiş olup olmadığı konusu daha detaylandırılacak muhakkak.

Bu arada dizinin 56. bölümü başlarken ekrana gelen cümle, Şair – Yazar ve Düşünür Onat Kutlar’a aitti. Kutlar, 1995 yılının 11 Ocak günü, İstanbul Taksim’de bulunan The Marmara otelinin girişindeki cafeye konulan bombanın patlamasıyla hayatını yitirmişti.

Yargı dizisindeki o söze dikkat ettiniz mi? Bölümü özetlerken başka bir anlam daha taşıyordu! 12

12 Mart akşamı yayınlanan dizinin yeni bölüm cümlesi de  Onat Kutlar’ın ölümünün yıl dönümü sebebiyle Sema Ergenekon tarafından özellikle seçilmişti. Hem Kutlar’a bir saygı duruşu taşıyor hem de dizide yaşanan ve izleyicinin de kabul etmekte zorlandığı ölümlere işaret ediyordu.

Yargı dizisindeki o söze dikkat ettiniz mi? Bölümü özetlerken başka bir anlam daha taşıyordu! 13

Onat Kutlar’ın “… Durmadan düşünüyorum, ne çok öldük yaşamak için.” sözleri aynı zamanda Yargı dizisinin resmi sosyal medya hesaplarından ve Sema Ergenekon ile birlikte Pınar Deniz, Şükran Ovalı gibi bazı oyuncuların instagram hesaplarından da yayınlaması dikkat çekti.

Fakat tabii yakın zamanda yaşadığımız deprem felaketi nedeniyle resmi rakamlara göre 48 binden fazla kişinin ölmesine yorulması da mümkün! Zira dizide Eren karakterine hayat veren ve Sema Ergenekon’un da eşi olan Uğur Aslan da depremde büyük kayıplar veren Hatay’da abisi, yengesi, yeğenleri ve kuzenlerini kaybetti. Hem ülkece hem de ailece yaşanan bu acılarla birlikte Onat Kutlar’ın bu sözleri, dizinin hikayesi ile de özdeşleşen bir cümle olarak 56. bölüm başında yer almış görünüyor…