Ana sayfa Dizi Haberleri Yasak Elma dizisi aynı taktiği uyguluyor, rakipleri bir türlü uyanmıyor!

Yasak Elma dizisi aynı taktiği uyguluyor, rakipleri bir türlü uyanmıyor!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Analiz Özel – Yasak Elma dizisi Fox TV ekranında 4. sezonu ile devam ediyor. Yapımın en önemli özelliği hikayesinin bir anda ters köşe yapıp, herkesi fazlası ile şaşırtması… Aslında dizi adına izleyicilerde bir doygunluk vardı. Bu durum da 4. sezonun başlarında dikkat çekmişti.

Yasak Elma’nın 4. sezonunda işlerin iyi gitmediğine karar veren yapım tarafı hemen hikayede büyük bir değişime giderek, bazı karakterleri çıkarttı, bazı yeni karakterler getirdi. Bu bir merak unsuru uyandırdı ve bir süre böyle gitti. Ancak yeniden hikayeye ilgi azalmaya başladı ve bu sefer farklı karakterler yeniden diziye eklenerek tekrar ilginin düşmesi durduruldu…

Dün akşam hem AB hem de ABC1 gruplarında Uyanış Büyük Selçuklu’dan sonra ikinci en iyi reytingleri alan dizi olan Yasak Elma, totalde de günü 3. sırada tamamladı. Geçen haftaya göre reytinglerde iyi bir yükseliş var. Ancak bu kalıcı olmayacaktır.

Yasak Elma dizisinde hikayeye sıklıkla müdahaleler yapılmasa dizinin elde ettiği bu reytingleri alması hiç de mümkün görünmüyordu. Çünkü artık dizinin hayranlarında bir doygunluk var. Bu durumun farkında olan yapım ekibi de sürekli olarak ters köşelerle diziye olan ilgiyi sıcak tutmaya çaba harcıyor.

Mesela dün akşamki bölümde herkes Ender ile Hasan Ali beyin evleneceğini düşünmüştü. Ta ki Eda Ece, sosyal medyadan yanlışlıkla sürprizi açık edene kadar. Aslında Hasan Ali ile evlenen Ender değil, Şahika oldu. Dizinin hayranları da o anları görmek için yeniden ekran başına geçti. Bu durum da reytinglerin artmasına neden oldu. Şahika’nın adını mahkeme kararı ile Ender olarak değiştirmesi de bir başka ters köşe olmuştu.

Yasak Elma dizisi aynı taktiği uyguluyor, rakipleri bir türlü uyanmıyor! 2

Birçok kişi artık biliyor ki Yasak Elma’nın hikayesinde ters köşeler her an olabilir. Bu bilinmezlik de hikayeyi canlı tutuyor. Dizi sektöründeki birçok yapım ise Yasak Elma’nın bu taktiğini sadece izlemekle yetiniyor.

Hikaye ne kadar izleyiciyi şaşırtır ise reytingler de o oranda yükselir ve ilgi düşmez. Hikaye ne zaman durağanlaşmaya başlar ise bu sefer izleyici başka yapımlara doğru kayar.

Yasak Elma dizisinin ekibi de her hafta mutlaka izleyicileri şaşırtacak öğeler buluyor ve fragmanlar aracılığı ile de ters köşe havası vererek, izleyicinin ilgisini yukarıda tutmayı başarıyor.

Yasak Elma’nın bu taktiği reytingleri artırma noktasında farklı bir yol olarak dikkat çekmeye devam ediyor.