Ana sayfa Dizi Haberleri Yasak Elma dizisi ceza aldı ama gündüz programlarına bakınca dizi daha masum!

Yasak Elma dizisi ceza aldı ama gündüz programlarına bakınca dizi daha masum!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Fox TV ekranında yayınlanmakta olan Yasak Elma dizisinin beşinci sezonu başarılı şekilde devam ediyor. Dizinin başrolünde Eda Ece, Şevval Sam, Biran Damla Yılmaz, Berk Oktay ve Murat Aygen bulunuyor.

Yasak Elma dizisi aslında kendisi ile dalga geçen bir yapım haline geldi. Şevval Sam, dizide gerçek hayatta yaşanması beklenmeyen olayları abartarak sunduklarını ifade ederek, dizide yaşanan olayların çok daha büyüğünün gerçek hayatta yaşanmakta olduğunu bir röportajında söyledi.

Ünlü oyuncunun bu sözlerinde olduğu gibi Yasak Elma’da yaşanan ve Radyo Televizyon Üst Kurulu tarafından cezalandırılan sahnelerin çok daha kötüsü gerçek hayatta var… Hatta gündüz programlarında bu olayların detaylarının anlatıldığı Müge Anlı ile Tatlı Sert ve Esra Erol’da gibi isimli programlar da büyük ilgi görerek yayınlarına devam ediyor.

Yasak Elma dizisi ceza aldı ama gündüz programlarına bakınca dizi daha masum! 7

Dizide Kumru ile Çağatay’ın yasak aşkı üzerinden RTÜK tarafından ceza kesildi. “Metres” cezası olarak da tanımlanan bu durumu sorgulayan Milliyet yazarlarından Sina Koloğlu, gazetelerin üçüncü sayfa haberlerine dikkat çekti ve gerçek hayatta çok daha vahim olayların olduğu vurgusunu şu ifadelerle yaptı:

“Gayrimeşru ilişkilerin masumane gösterildiği, toplumsal manada olumsuz bir kavram olan ‘metres’ kelimesinin normalleştirildiği sahnelerin olduğu gerekçesiyle ‘Yasak Elma’ya, ceza verilmiş. Bu metres hali bazen olumsuz oluyor bazen, ‘Hayat arkadaşı’ sosuyla normal karşılanıyor.

Bir de gündüz kuşağında ‘hayli normalleşen türlü çeşitli ilişkiler’ yumağını izlemiyor muyuz? Bir gazetenin üçüncü sayfa haberine baktım geçenlerde boydan boya kadına şiddetiyle doluydu. Hayatın gerçeğindeki aile değerleri zaten almış başını gitmiş… Nedir bu toplumun genel ahlak kavramı? İzlediklerimiz mi, yaşadıklarımız mı?”

Sina Koloğlu, bu mesajında toplumun genel ahlak kavramını sorguluyor. İzlediklerimiz ile yaşadıklarımız arasındaki büyük farka dikkat çekiyor.

Yasak Elma dizisine verilen cezalara bakıldığı zaman gündüz programlarının bu kadar başıboş şekilde yayınlarına devam edebiliyor olması da sorgulanıyor…

RTÜK, Yasak Elma’yı dikkatle izlerken acaba gündüz programlarında neler olduğunun farkında mı? İşte izleyiciler bu soruyu da gündeme getiriyor. Elbette ki toplumun genel ahlak yapısına aykırılık ile ilgili dizilere uyarılar verilebilir, ama gerçek hayatta yaşadıklarımız bu kadar sert iken, dizelerde yaşananlar çok daha hafif kalmıyor mu?