Ana sayfa Dizi Haberleri Yasak Elma dizisinin içine kurt düştü, diziyi yiyip bitiriyor!

Yasak Elma dizisinin içine kurt düştü, diziyi yiyip bitiriyor!

tarafından ker_def
Yasak Elma dizisinin içine kurt düştü!

Televizyon Gazetesi Analiz

Taciz iddialarıyla sarsılan Yasak Elma dizisinin sürekli olarak gündemde kalmakta… Ancak bu durum diziye fayda değil, zarar veriyor…

Ayrıca Şevval Sam’ın son açıklamaları da gösteriyor ki, oyuncular arasında Talat Bulut’a karşı bir direnç oluşmuş durumda.

Yani birçok oyuncu ve set çalışanı, zaten Bulut’u kendi zihinlerinde mahkum etmiş durumda.

Talat Bulut, ortaya çıkan bu durumda yapımcı Fatih Aksoy’un vizesiyle yeni sezonda dizideki yerini alacak. Ancak setin enerjisinin hiç de iyi olmayacağı son yaşananlar ile ortaya konmuş durumda.

Konuyu derinlemesine inceleyen Milliyet Cadde yazarlarından Ali Eyüboğlu, ‘Yasak Elma’nın içindeki kurtlar’ başlıklı yazısında önemli bir tepsitte bulunuyor.

“Görünen o ki, ‘Yasak Elma’ için artık hiçbir şey, eskisi gibi olmayacak. Setteki huzursuzluğun işin enerjisini düşürmesi, olan bitenin dizinin reytingini etkilemesi söz konusu…”

Biz de Eyüboğlu ile aynı fikirdeyiz. Dizinin bundan sonra dikiş tutması çok zor gözüküyor.

Savcılık konu hakkında delil yetersizliği nedeniyle takipsizlik kararı vermiş olmasına karşın, Şevval Sam’ın şu sözleri ortada tüm ağırlığınca duruyor:

““Şu an yapabileceğimiz bir şey yok. Savcılık takipsizlik verdi ama olay bir üst mahkemeye gitti. Bu süreç tamamlanmış, tam olarak aklanmış değil. Bizim de sözleşmelerimiz olduğu için şimdilik devam etmek durumundayız. Böyle bir konuyla anılmak istemezdik. Bu konu haricinde, Eda Ece, Onur Tuna, Sevda Erginci ve yönetmenimiz Neslihan Yeşilyurt herkes çok iyi. Ama ekip olarak hiçbirimiz bu durumdan hoşnut değiliz.”

İşte bu sözler dizinin setinde ciddi bir huzursuzluk olduğunu da açık açık ifade ediyor.

Yasak Elma dizisinin içine kurt düştü, diziyi yiyip bitiriyor! 7

Peki Fatih Aksoy ve Fox TV yönetimi tüm bu konulara kulaklarına kapadılar mı?

Aslında durum çok farklı ve Eyüboğlu’nun yazısındaki bir detay var ki, şu an Talat Bulut’un elinin ne kadar güçlü olduğunu anlatmaya yetiyor.

“Talat Bulut’la devam” kararını savunan Fatih Aksoy’la, FOX yöneticileri hemfikir değil. Savcılık kararından çok önce Aksoy’la FOX yöneticilerinin yaptığı toplantıda Bulut’un gönderilmesi gündeme geldi. Yapımcı, “Soruşturma sonunda hakkında dava açılmazsa, o zaman oyuncu dava açar ve kazanır” dedi.

Aksoy’un bu olay yüzünden sözleşmeyi feshetmesi halinde, diziden bölüm başı 40 bin TL alan Bulut’un 800 bin TL ile 1 milyon TL arasında bir tazminat talep etmesi ve kazanması söz konusu.

Yapımcı Aksoy, böyle bir riski göze almamak için olsa gerek, Cumhuriyet Savcısı ‘takipsizlik’ kararı verince, Bulut’la devam edeceğini açıkladı.”

Görüldüğü üzere yapımcı Fatih Aksoy’un da dizinin oyuncularının ve dizi ekibinin de haklılık payları var…

Ancak bir gerçek daha var ki, Talat Bulut’un bu taciz iddiası ile ilgili ortada hiçbir delil ve savcılığın da takipsizlik kararı vermiş olmasına karşın, nedense akıllarda Bulut suçlu pozisyonunda tutuluyor.

“Tabii bu durum da acaba Bulut’a haksızlık mı yapılıyor” görüşünü ortaya atıyor. Sosyal medyada bu şekilde düşünenlerin de artmaya başladığını gözlemliyoruz.

Sonuç olarak, Yasak Elma dizisinin içinde bir kurt var ki, bu kurt diziyi yiyip bitirecek.