Ana sayfa Dizi Haberleri Yasak Elma’nın Yıldız’ı Eda Ece, yıllar önce o dizide oynamış ama hiç sevmemiş!

Yasak Elma’nın Yıldız’ı Eda Ece, yıllar önce o dizide oynamış ama hiç sevmemiş!

tarafından zk zk
Televizyongazetesi/Analiz
Fox TV’de yayınlanan Yasak Elma dizisindeki Yıldız rolüyle adeta yıldızı parlayan Eda Ece, daha önce oynadığı dizilerde aynı rüzgarı yakalayamamıştı.

Genç oyuncu, aslında farklı dizilerde rol aldı. Ancak en çok Gupse Özay’ın Deliha 2 filminde dikkatleri çekti.

Sonrasında Yasak Elma dizisiyle ekrana gelen Eda Ece, kariyerinde önemli bir çıkış elde etti.

Şevval Sam’ın oynadığı Ender karakterinin kocasını elinden alan Yıldız’ın, yeni sezonda Ender’in bin bir türlü entrikasıyla nasıl başedeceği merak konusu.

Dizinin sevilen karakteri olan Yıldız, bazen de yaptığı aptallıklarla izleyenlerden sosyal medyada eleştiri alıyor. Ancak saf tavırları, zengin bir adamla evli olma hayallerinin onu nereye götüreceği de yeni sezonda daha net ortaya çıkacak.

Eda Ece’nin doğal halleri, Yıldız karakterini izleyiciye sevdirdi. Genç oyuncunun hayatında Yasak Elma dizisinin bambaşka bir yeri olacağı şimdiden ortada.

Bundan sonra Eda Ece adını daha farklı işlerde duymaya devam edeceğiz gibi duruyor. Ekrana yakışan güzel oyuncu, başarılı performansıyla da övgü toplamaya devam ediyor.

Üstelik alaylı bir oyuncu. Aslında bambaşka bir bölümden mezun. Ancak oyunculuk aşkı, onu bugünlere taşımış.

Şöhretten uzak kalmaya çalışan oyuncu, kendisini çok fazla ön planda gösterirse, izleyenlerin oynadığı karakterlere inanmayacağı görüşünde. Hürriyet Gazetesi ile yaptığı bir röportajda şöyle konuşuyor:

“Hollywood’un ‘A listesi’ndeki genç oyuncuların hemen hiçbiri Instagram’da bile yok. Çünkü kendini gizlemek bu meslekte önemli. Ben kişilik olarak da ilgi çekmeyi sevmiyorum. İnsanlara “Bana bakın” demek hiç zekice gelmiyor ve yıpratıcı buluyorum. Tam tersi; ne kadar gizem, o kadar ilgi çekici. Türkiye’de ünlü olmanın çok keyifli olduğunu da düşünmüyorum. Şöhretin büyüdükçe sürekli bir açığın yakalanmaya çalışılıyor.”

Yasak Elma'nın Yıldız'ı Eda Ece, yıllar önce o dizide oynamış ama hiç sevmemiş! 8

İlkokuldan itibaren bale, piyano, yabancı dil kurslarına gittiğini ama tek tutunamayıp bıraktığı dalın tiyatro olduğunu da belirten Eda Ece, oyunculuğa aslında 13 yaşında başlamış ama ortamdan pek mutlu olmamış.

Ece, o günleri şöyle anlatmış:

“13 yaşımda sene sonu oyunu sırasında eski menajerim tesadüfen izledi ve ‘Hayat Bilgisi’nde oynamaya başladım. O zamanlar beni annem sete götürürdü. Orada saatlerce beklemek ve diğer koşullar pek hoşuna gitmedi. Bir daha beni hiçbir işe yollamadılar. Ama okul tiyatrolarına devam ettim. Sonra Bilgi Üniversitesi psikoloji bölümünü kazandım.”

Amerikan Hastanesi’nde staj yaptığı dönemde sanat ve psikoloji arasındaki bağlantıdan etkilendiğini ve bu nedenle bir sanat galerisinde çalıştığını söyleyen Eda Ece, daha sonra tiyatroya yöneldiğini ve Gani Müjde’nin Pis Yedili dizisi için yaptığı seçmelere katılarak oyunculuğa başladığını anlatıyor. 3 yıl o dizide oynayan Eda Ece, “Kariyerimi hep içgüdüsel yönettim, strateji yapmadım” ifadesini kullanıyor.

Peki Eda Ece, daha önce hangi dizi ve filmlerde rol almıştı? Aslında kimdir?

İşte ayrıntılar…

Eda Ece, 20 Haziran 1990 yılında İstanbul’da doğdu. Şişli Terakki Lisesi’nden mezun olduktan sonra, Bilgi Üniversitesi Psikoloji bölümünde okudu. 2011 yılında Pis Yedili dizisiyle profesyonel oyunculuk hayatına başlayan Eda Ece, “Beni Böyle Sev”, “İlişki Durumu Karışık” tv dizilerinde, “Kızım İçin”, “Kocan Kadar Konuş”, “Kocan Kadar Konuş Diriliş”, “Görümce”, “Deli Dumrul” ve “Yol Arkadaşım” sinema filmlerinde rol aldı.

Eda Ece son olarak, 2018 yılı Ocak ayında izleyiciyle buluşacak olan “Deliha 2” filminde rol almıştır.

Yasak Elma'nın Yıldız'ı Eda Ece, yıllar önce o dizide oynamış ama hiç sevmemiş! 9

 

EDA ECE FİLMOGRAFİSİ

2013 Kızım İçin Tuğba Başrol
2015 Kocan Kadar Konuş Ceren Yardımcı Oyuncu
2016 Kocan Kadar Konuş: Diriliş Ceren Yardımcı Oyuncu
2016 Görümce Deniz Başrol
2017 Dede Korkut Hikayeleri: Deli Dumrul Günçiçek Hatun Başrol

TELEVİZYONDA YER ALDIĞI YAPIMLAR

2003 Hayat Bilgisi Sude Konuk Oyuncu
2011 Pis Yedili Günçiçek Başrol
2014 Beni Böyle Sev Zeyno Yardımcı Oyuncu
2015 İlişki Durumu: Karışık Elif Başrol