Ana sayfa Günlük Burç Yorumları Astrolog Demet Baltacı’dan 7 – 13 Ocak Haftalık YENGEÇ Burcu Yorumu

Astrolog Demet Baltacı’dan 7 – 13 Ocak Haftalık YENGEÇ Burcu Yorumu

tarafından ker_def

Demet Baltacı’dan YENGEÇ BURCU haftalık burç yorumu geldi… Günlük burç yorumları, haftalık ve aylık burç yorumları 2019 yılı videoları ve genel astroloji değerlendirmeleri yeniay, dolunay… Astrolog Demet Baltacı, youtube kanalında aktif şekilde takipçilerine burçlarla ilgili yorumlarda bulunmakta.

Demet Baltacı’nın merakla beklenen burç yorumları, burçların özellikleri ve burçlarla ilgili her şeyi sayfalarımızda da bulabilirsiniz. 7 -13 Ocak haftası için burç yorumlarını yapan Baltacı, önemli bilgiler sunmakta. Videodan YENGEÇ Burcu 7 – 13 Ocak Haftası için burç yorumlarını bulabilirsiniz. .

Burçlar Hakkında Tüm Bilgiler

Burçlar hakkında az çok herkesin bir takım bilgiye sahip olduğu bilinir peki ya sahip olduğumuz bu bilgilerin ne kadarı doğru?

Burçlar 12 takım yıldızından oluşan ve güneşin bir yıl boyunca takip ettiği yörüngenin içlerinden geçtiği sembollerle gösterilen simgelerdir. Burçlara yönelik çalışmalar çok eski zamanlara dayanmakla birlikte burçların insanlar üzerinde etkisi olduğu düşünülmektedir. Burçların ortaya çıkış nedenlerinden birisi de insanların geleceğine yönelik tahmin yürütme ve insanların varoluşundaki gizemi çözme çabalarıydı.

Ancak zaman içerisinde medyum olarak adlandırılan bilgiçler burçları farklı şekillerde kullanarak gelecekten haber verme işleriyle uğraşmışlardır. Burçlar genel anlamda dört gruptan oluşmaktadır;

Ateş burçları: Aslan, Koç ve Yay burcudur.
Toprak burçları: Başak, Boğa ve Oğlak burcudur.
Hava burçları: İkizler, Terazi ve Kova burcudur.
Su burçları: Akrep, Balık ve Yengeç burcudur.

Burçlar on iki adet olmakla birlikte altısı kuzeyde, altısı ise güneydedir. Burçların isimleri ve gök bilimciler tarafından her ayda ve mevsimde görülme şekillerine göre isimleri ise şöyledir;

Koç Burcu: 21 Mart – 20 Nisan
Boğa Burcu: 21 Nisan – 21 Mayıs
İkizler Burcu: 22 Mayıs – 22 Haziran
Yengeç Burcu: 23 Haziran – 22 Temmuz
Aslan Burcu: 23 Temmuz – 22 Ağustos
Başak Burcu: 23 Ağustos – 22 Eylül
Terazi Burcu: 23 Eylül – 22 Ekim
Akrep Burcu: 23 Ekim – 21 Kasım
Yay Burcu: 22 Kasım – 21 Aralık
Oğlak Burcu: 22 Aralık – 21 Ocak
Kova Burcu: 22 Ocak – 19 Şubat
Balık Burcu: 20 Şubat – 20 Mart

Burçlara ait kısa özelliklerden bahsedelim.

Koç burcunun en önemli bencil olmasıdır. Daima kendilerini lider ve öncü olarak görürler. Boğa burcu hakkında ise kararlı, güçlü ve yemek yemeye düşkün olma özelliklerini söyleyebiliriz. İkizler burcu oldukça zeki, konuşmayı seven ve sezgileri kuvvetli bir burçtur. Yengeç burçları ise oldukça duygusal, sadakatli, aile yaşamına düşkün ve sulu gözlüdür. Aslan burcu daima beğenilmek ister, kendine özgüveni yüksektir ve daima beğenildiğini düşünür. Başak burcu insanı temiz, tertipli ve düzenlidir. Terazi burcu oldukça nazik, kibar, uyumlu ve herkesle iyi geçinen bir burç olmasına rağmen dost seçiminde oldukça hassas davranırlar. Akrep burcu kesin ve kararlıdır. Yay burcu iyimser, dost ve arkadaş canlısı, sıcak kanlı, neşeli, esprili ve sözleri iğneli bir kişiliktir. Oğlak burcu insanı mütevazi, düşünerek konuşan, disiplinli ve zor karar veren bir karaktere sahiptir. Kova burcu akıllı, yaratıcı ve kendine güvenen bir burçtur. Balık burcu iyi niyetli, merhametli, kuşku ve kıskançlık yönü yüksek, hayalperest ve romantik bir burçtur. Burçların özellikleri kısaca böyle. Gelelim burç uyumu hakkında kısa bilgilere. Burç uyumu aşk ve evlilik gibi yaşamsal konularda hangi burcun hangi burçlarla uyumlu olacağını göstermektedir.

Burçların aşk uyumuna bakacak olursak durum şöyle; Koç: Aslan – Yay
Boğa: Yengeç – Başak – Oğlak
İkizler: İkizler – Aslan – Terazi – Kova
Yengeç: Boğa – Akrep – Balık – Kova
Aslan: Koç – İkizler – Yay
Başak: Boğa – Oğlak
Terazi: İkizler – Kova
Akrep: Yengeç – Balık
Yay: Koç – Aslan
Oğlak: Boğa – Başak
Kova: İkizler – Yengeç – Terazi