Ana sayfa Dizi Haberleri Yaz sezonunun romantik komedileri Seversin, Senden Daha Güzel ve Gizli Saklı için kötü haber!

Yaz sezonunun romantik komedileri Seversin, Senden Daha Güzel ve Gizli Saklı için kötü haber!

tarafından zk zk

TelevizyonGazetesi.com / Analiz- Yoğun geçen sezonun ardından yaz sezonuna geçiş yapıldı. Pek çok dizi ekrana veda ederken pek çoğu da sezon finali yaparak yaz arası verdi. Uzun yıllardır yaz sezonunda yayınlanması alışılagelen bir durum oluşturuyor artık romantik komedi dizilerinin. Ancak oyuncuları değişse de hikayelerin birbirlerine olan benzerlikleri yönünden de çokça eleştiri alıyor.

Ekrana damgasını vuran öyle romantik komedi dizileri var ki ünü ülke sınırlarını aştı ve uluslararası alanda çok şaşırtan başarılara imza attı ve atmaya devam ediyor. Sen Çal Kapımı ve Erkenci Kuş dizileri, son dönemde bu dizilere en iyi örnekler olarak ön plana çıkıyor.

Hande Erçel ve Kerem Bürsin’in başrolünde yer aldığı Fox TV’nin yaz dizisi olarak başlayan Sen Çal Kapımı, reytingleri yüksek olunca sezonda da devam etmiş ve hatta bir sonraki yaz da kesintisiz sürmüştü. 85 ülkeye satılan ve hala çok konuşulan, sosyal medyada sürekli gündem olan, oyuncuları dünya starı gibi karşılanan Sen Çal Kapımı yolculuğuna devam ediyor.

Erkenci Kuş dizisi de yine başka ülkelerde çok dikkat çeken, çok konuşulan, çok beğenilen bir dizi oldu. Hala bazı ülkelerde etkisi sürüyor, yayınlanmaya devam ediyor. Erkenci Kuş da yayınlandığı dönemde reytingleri yüksek bir yapım olarak yaz sezonuna başlamış ve sezonda da devam etmişti.

Fakat son dönemde ekrana gelen yaz dizilerinin bir kaç ay içinde sapır sapır döküldüğüne şahit oluyoruz! Önceki yıllarda heyecanla beklenen, hepsi birbirinden eğlenceli aşk hikayeleri, izleyenleri ekran başına çekiyordu. Fakat artık durum değişti! Benzer hikayeleri izleye izleye ekran başındakiler artık bu aşk hikayelerine dönmüş durumda!

Partnerler değişse de hikayeler, olaylar aynı olmaya başladıkça izleyenlerde de ‘ben bunu izlemiştim!’ duygusunu yaşatıyor izleyiciye. Bu yaz ekrana gelecek olan diziler merakla bekleniyor ama yayını başlayan üç dizinin reytingleri, izleyicinin pek de memnun olmadığının bir göstergesi gibi!

Yaz sezonunun romantik komedileri Seversin, Senden Daha Güzel ve Gizli Saklı için kötü haber! 9

Haziran’ın ilk haftasında Kanal D’nin Seversin dizisi, 2. haftada Fox’un iki dizisi Senden Daha Güzel ve Gizli Saklı izleyici ile buluştu. Fakat alınan reytingler pek de iç açıcı değil!

Gizli Saklı dizisi biraz polisiye komedi olarak başladı ama giderek romantik komedi hikayesine dönüşeceği de görülüyor. Bu üç dizinin reytinglerinin ortalamanın altında gelmesi, yaz sezonunda çok da ön plana çıkmayacaklarını gösteriyor ama tabii ilerleyen bölümlerde bu durum daha netleşecektir.

Yaz sezonunun romantik komedileri Seversin, Senden Daha Güzel ve Gizli Saklı için kötü haber! 10

İlayda Alişan ve Burak Yörük’ün başrolündeki Seversin dizisinin ikinci bölümünde reytingde yaşanan düşüş, dizi adına can sıkıcı bir durum. Senden Daha Güzel ve Gizli Saklı dizileri, ortalama bir başlangıç yapmış gibi duruyor ama bir kaç bölüm sonra izleyicinin daha çok ilgisini çekip çekmeyeceğini kestirmek zor!

Yaz sezonunda reytingleri düşük olursa bu dizilerin sezonda devam etme şansları da bulunmuyor. Dolayısıyla sadece yazlık dizi olarak kalarak sezon başında veda edebilirler!

Geçtiğimiz yıllarda yayınlanan Sen Çal Kapımı, Erkenci Kuş, Afili Aşk veya Aşk Mantık İntikam gibi yazın başlayan ve kış sezonunda da devam ederek başarılı bir süreç izleyen diziler gibi yapımların öne çıkması zor görünüyor.

Yaz sezonunun romantik komedileri Seversin, Senden Daha Güzel ve Gizli Saklı için kötü haber! 11

Fox TV’nin Gizli Saklı ve Senden Daha Güzel dizileri, ilk bölüm reytinglerine bakılarak biraz daha şanslı başlamış görünüyor ama Seversin için daha şanssız bir başlangıç yaşandı. Yine de henüz kış sezonundan yeni çıkan izleyici için yaz dizilerine alışmak ve düzenli izlemek için biraz beklemek de gerekebilir… Rehaveti atan izleyicinin ilgisini çekebilecek başka yaz dizileri de sırasını bekliyor ve yavaş yavaş ekrana gelmeye başlayacak. Bakalım bu mücadeleden sezona hangi diziler devam edebilecek? İzleyip göreceğiz…