Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Yemekteyiz 291. bölümde çorbaya ‘tavuk yemi gibi’ dedi, tartışma büyüdü!

Yemekteyiz 291. bölümde çorbaya ‘tavuk yemi gibi’ dedi, tartışma büyüdü!

tarafından zk zk
Televizyongazetesi/Detay
Tv8 kanalında yayınlanan Yemekteyiz programı, haftaya hızlı başladı!

24-28 Aralık haftasında yarışacak kişiler belli oldu. Programın ilk gün yarışmacısı ise henüz 18 yaşında olan ve ilerde aşçı olmak isteyen Merve Çakır’dı.

Genç yarışmacı, iddialı başladığı yarışmanın masaya geçildiği kısmında büyük şok yaşadı!

Menüsünde mısır çorbası olan Merve Çakır, konserve mısırdan yaptığı çorbanın çok tatlı bulunması ve kıvamının beğenilmemesi karşısında iyice gerildi.

Yarışmacıların tavsiyeleri ve eleştirileri üzerine bir süre sonra sinirlendi ve “Ben sadece şeflerimden öğrenirim” diyerek masada buz gibi bir hava estirdi. Çakır’ın programa verdiği röportajda da aynı sözü tekrarlayarak “Sizden bir şey öğrenmedim ve öğrenmeyeceğim” tutumunu sergilediği görüldü.

Bu arada masada Çakır’ın bu sözüyle gerilen ortam üzerine Onur Büyüktopçu araya girerek, bunun yanlış bir bakış açısı olduğunu, kendisinin de oyuncu olmasına karşın herkesten bir şey öğrenmeye çalıştığını söyledi ama yarışmacı tutumuna devam etti.

Mısır çorbası eleştiri aldı…

Yarışmacılardan Somer Pakdemir, “Bunu bana çorba diye getiren bir kişinin şefliğinden şüphe ederim. Şekerli olmuş, terbiyeli değil, çok yanlış bir çorba” eleştirisini getirirken diğer yarışmacı Fatma Kaplan ise konserve mısırdan yapılmasını ve çorbanın tatlı olmasını eleştirerek ayrıca “Kesilmiş bu çorba” eleştirisini getirdi.

Bu eleştiriler karşısında çok gerilen Merve Çakır, yarışmacılardan Gülizar Ayan’ın, çorba için ‘tavuk yemi gibi’ ifadesini kullanmasıyla iyice şaşkına uğradı!

Ayan, “Çorbanızın tadı biraz şekerli. Ama şöyle bir şey de var, ben şöyle bir benzetme yaptım, yanlış anlamayın ama hani böyle tavuk yemi vardır ya, bana onu andırdı. Hani mısırlı buğdaylı tavuk yemi. Bir tavuk bunu gıdıklar. Yapış yapış olmuş, dişe yapışıyor” diyerek eleştirilerini dile getirdi.

Merve, mutfakta yaptığı konuşmada, eleştiri beklediğini ama ‘tavuk yemi, kuş yemi’ gibi tabirlerin biraz fazla olduğunu, dalga geçildiğini söyledi.

Onur Büyüktopçu da ev sahibi mutfaktayken, genç bir yarışmacı olduğu, çok fazla üzerine gidilmemesi, biraz daha anlayışla karşılanması gerektiği şeklinde bir tavsiyede bulundu diğer yarışmacılara.

İŞTE 24-28 ARALIK HAFTASI YEMEKTEYİZ’İN YARIŞMACILARI…

Yemekteyiz 291. bölümde çorbaya 'tavuk yemi gibi' dedi, tartışma büyüdü! 11

Yemekteyiz 24 Aralık 1. Gün yarışmacısı Merve Çakır kimdir?

18 yaşında olan Merve Hanım, İstanbul’da yaşıyor. Kastamonu’da aşçılık bölümü kazanan Merve Hanım ailesini yalnız bırakmamak için üniversiteye gitmemiş. İleride iyi bir aşçı olmak isteyen Merve Hanım çocukluğundan beri bu konuda iddialı olduğunu söylüyor.

Yemekteyiz 291. bölümde çorbaya 'tavuk yemi gibi' dedi, tartışma büyüdü! 12

Yemekteyiz 25 Aralık 2. Gün yarışmacısı Gülizar Ayan kimdir?

Satış pazarlama uzmanı olan Gülizar Hanım, Ankara doğumlu ama uzun yıllar Bursa’da yaşamış. Sonrasında İstanbul’a taşınan Merve Hanım farklı tatlar denemeyi seviyor. Yemek yapmayı da çok seven Gülizar Hanım yarışma konusunda oldukça hırslı…

Yemekteyiz 291. bölümde çorbaya 'tavuk yemi gibi' dedi, tartışma büyüdü! 13

Yemekteyiz 26 Aralık 3. Gün yarışmacısı Abdülkadir Şereflioğlu kimdir?

Aslen Kayserili olan Abdülkadir Bey, 33 yıllık evli. 3 çocuk babası olan Abdülkadir Bey tekstilci… Yemek konusunda oldukça istekli olan Abdülkadir Bey, yeni tatlar denemeyi de seviyor.

Yemekteyiz 291. bölümde çorbaya 'tavuk yemi gibi' dedi, tartışma büyüdü! 14

Yemekteyiz 27 Aralık 4. Gün yarışmacısı Fatma Kaplan kimdir?

73 yaşında olan Fatma Hanım, aslen Giresunlu. Dekoratör olan Fatma Hanım, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Seramik mezunu. 45 yıllık evli olan Fatma Hanım, yemek sevdasını eşi sayesinde kazandığını söylüyor.

Yemekteyiz 291. bölümde çorbaya 'tavuk yemi gibi' dedi, tartışma büyüdü! 15

Yemekteyiz 28 Aralık 5. Gün yarışmacısı Somer Pakdemir kimdir?

29 yaşında olan Somer Bey, aslında ziraat mühendisi. Kendi mesleğini yapmayan Somer Bey babasının dükkanında işletmecilik yapıyor. Giresunlu olan Somer Bey yemek yapmayı da yemeyi de çok seviyor.