Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Yemekteyiz yarışmasında hüngür hüngür ağlatan tartışma! Onur Büyüktopçu şaşırıp kaldı!

Yemekteyiz yarışmasında hüngür hüngür ağlatan tartışma! Onur Büyüktopçu şaşırıp kaldı!

tarafından zk zk
Televizyongazetesi/Detay

Bu hafta Çarşamba günü başlayan ve Pazar gününe kadar yayınlanacak olan Yemekteyiz yarışmasının yeni bölümünde 3. gün yarışmacısı olan Apartman Görevlisi Yılmaz Kardaş’ın masasında yaşanan tartışma, yeni bölüme damgasını vurdu!

Kardaş’ın misafirleri için hazırladığı Zeytinyağlı Enginar ile ilgili yapılan yorumlar, büyük bir tartışmaya yol açtı.

2. gün yarışmacısı olan Gökçe Güler’in yaptığı “Yılmaz Bey’den böyle bir şey beklemezdim” yorumu, masayı bir anda karıştırdı. Güler, neden böyle bir yorum yaptığı sorulunca “Belki yansıttığınız kültür, iki gündür tanışıyoruz, bu belki ön yargı gibi oluyor ama hayatınızda sık yer misiniz, yapar mısınız, ilk defa mı yaptınız, onu merak ettim” yanıtını verdi.

Yarışmacı Yılmaz Kardaş, ilk kez yaptığını ama daha önce yediğini söyledi fakat masada ‘kültür’ tartışması başladı.

4. gün yarışmacısı olan İclal Aslan, Gökçe Güler’in yorumu üzerine tepki verip “Gökçe Hanım da kültürle kafayı bozdu. Kültürle alakalı bir şey değil. Nedir sizin bu kültür derdiniz? Yemek programı mı kültür programı mı, kimse kimseyi küçük düşüremez. Kültürle alakalı bir şey değil” şeklinde bir yorum yapınca bu kez araya 5. gün yarışmacısı Hasan Mert Tüysüz girdi.

Yemekteyiz yarışmasında hüngür hüngür ağlatan tartışma! Onur Büyüktopçu şaşırıp kaldı! 9

YAŞAM TARZINI İKİ GÜNDE Mİ ANLADINIZ?

“İsteyen herkes enginar da yapabilir, onu da yapabilir, bunu da yapabilir. Bu bir lüks yemek mi hayır! Ben sizden bunu beklemedim diyorsunuz resmen. Ama bunu niye beklemeyesiniz bu adamdan” yorumuyla Yılmaz Bey’in aşağılandığını düşünerek onu savunmaya geçti.

Tartışma kültür meselesiyle ilgili o kadar büyüdü ki Gökçe Güler, kendisini anlatamadığını düşünerek mutfak kültüründen bahsettiğini, belirterek “Zaten doğru düşünmüşüm, ilk defa yapmış. Tabii ki hepimiz internetten ulaşıp yapabiliriz. Sadece bence hayatında düzenli olarak tükettiği ve tüketmeyi sevdiği bir ürün değil gibi geldi” şeklinde konuştu.

Yemekteyiz yarışmasında hüngür hüngür ağlatan tartışma! Onur Büyüktopçu şaşırıp kaldı! 10

Tartışmayı sessizce dinleyen Onur Büyüktopçu, tam bu noktada devreye girerek Gökçe Hanım’a “Nereden bu kanıya vardınız?” sorusunu yöneltti. Gökçe Hanım, iki gündür masadaki tanışıklıktan sonra böyle düşündüğünü, bunun hisle alakalı bir durum olduğunu belirtti ama tartışma Mert Bey tarafından daha da yüksek bir tonda sürdürüldü.

Gökçe Hanım’ın ön yargılı olduğunu ve iki gündür tanıdığı bir insanın yaşam tarzını bilemeyeceğini söyledi.

Onur Büyüktopçu da bu konuda Mert Bey’e katıldığını belirterek “Bravo. Mert Bey’e hak verdim şu anda. Söylemiş olduğunuzla tercüman oldunuz. Ne olursa olsun, iki gün de olsa üç gün de olsa bir hafta da olsa, insanların evine gitmeden, onunla paylaşımınız olmadan, insanların yaşam tarzı konusunda fikir sahibi olamayız. Önyargılı olmamalıyız. Belki de hayatında ilk defa yapıyor ama her gün tükettiği bir şey” yorumunu yaptı.

AĞLAYARAK MUTFAĞA GİTTİ!

Gökçe Hanım, konunun geldiği noktadan çok rahatsız olduğunu belirtince bu kez ev sahibi Yılmaz Bey, “Hayır öyle değil, o biraz sizin kabalığınızdan geliyor” diyerek düşüncesini belirtti ama masadaki kavga bu açıklamayla daha da alevlendi. Mert Bey, Gökçe Hanım’ın Yılmaz Bey’den özür dilemesi gerektiğini söyledi. Gökçe Hanım, kendisine kaba denildiğini ve bunu haketmediğini söyleyip müsaade istedi ve mutfağa gitti.

Onur Büyüktopçu da yarışmacıya eşlik etti ve sakinleştirmeye çalıştı. Gökçe Hanım, bu şekilde itham edilmekten dolayı çok üzüldüğünü belirtti. “Yanlış anlaşıldım” diyerek hüngür hüngür ağlamaya başladı.

Yarışmacıyı teskin eden Onur Büyüktopçu, “İzleyicilerimiz sizin zaten kötü niyetle öyle bir şey söylemediğinizi anlamışlardır zaten. Mert bey biraz kendini yükseltmeye, ön plana çıkarmaya çalıştı. Lütfen üzülmeyin” ifadesini kulandı.

Yemekteyiz yarışmasında hüngür hüngür ağlatan tartışma! Onur Büyüktopçu şaşırıp kaldı! 11

Büyüktopçu, insanları yemekle kategorize etmemek gerektiğini, Gökçe Hanım’ın da vardığı yargının yanlış olduğunu anlatmaya çalıştı.

Gökçe Hanım, yanlış anlaşıldığı için üzgün olduğunu, mutfak kültüründen bahsettiğini vurguladı ve gözyaşları içinde kaldı. Biraz sakinleştikten sonra masaya dönen Gökçe Güler’in üstüne çok giden Mert Bey özür dilerken, Gökçe Hanım, “Bu gelinen tablodan dolayı çok üzgünüm. Gerçekten çok farklı bir yere çektiniz” yorumuyla konuyu artık kapatmak istediğini belirtti ve yarışma kaldığı yerden devam etti.

9-13 OCAK HAFTASI YARIŞMACILARI KİMLER?

İlk gün yarışmacısı Dimitra İçyüz’dü. 58 yaşında, Ankaralı bir ev hanımı olan Dimitra İçyüz, 41 yıllık evli ve 2 çocuk annesi. Uzun yıllar restoran işleten Dimitra hanım daha sonra kendisini çocuklarına adamış. Dobra ve eğlenceli bir yapısı var. Dimitri Hanım’ın menüsü gelen olarak düşük puanlar aldı ve çok eleştirildi.

2. gün yarışmacısı ise Gökçe Güler oldu. 24 yaşında ve fizyoterapist olan Güler, aslen Makedonyalı ve 2 aylık evli. Eşi ile birlikte aynı hastanede çalışıyorlar.

Cuma günü yarışacak olan 3. gün yarışmacısı ise Yılmaz Karadaş. 46 yaşındaki Yılmaz Bey apartman görevlisi olarak çalışıyor. Aslen Zonguldaklı olan yarışmacı 30 yıllık evli ve 2 çocuk babası. Boş zamanlarında örgü örmeyi ve canı sıkılınca zil takıp oynamayı seviyor

4. gün İclal Aslan yarışacak. İclal Hanım 40 yaşında. Şanlıurfalı ve 20 yıllık evli ve 2 çocuğu var. Esnaflık yapan İclal çiğ köfte dükkanı işletiyor. Doğrucu olduğunu söylüyor.

5. gün yarışmacısı ise Hasan Mert Tüysüz yarışacak. Hasan Bey bekar. Aslen Giresunlu ve ailesiyle birlikte yaşıyor. 23 yaşındaki Hasan Bey kendi mağazasında çalışıyor.