Ana sayfa Dizi Haberleri Yeni sezon dizilerinde öyle kadınlar var ki yaptıklarıyla parmak ısırtıyor! İşte o kadınlar…

Yeni sezon dizilerinde öyle kadınlar var ki yaptıklarıyla parmak ısırtıyor! İşte o kadınlar…

tarafından zk zk

Yeni sezon dizilerinde öyle kadınlar var ki yaptıklarıyla parmak ısırtıyor! İşte o kadınlar... 7

Televizyongazetesi/ Analiz
Geçtiğimiz günlerde yapılan bir araştırmada dizilerde kadınların evde oturan, bir meslek sahibi olmayan, erkeğe göre daha ezik bir kişilikte gösterilmesi ile ilgili sonuçlar ortaya çıkmıştı. Şiddet gören, itilen kadın profili, her ne kadar toplumun kanayan bir yarası da olsa, dizilerde de benzer kişilikte kadınların yer aldığı, cinsiyet ayrımcılığı yapıldığı ile ilgili bu araştırma, kadına bakışı da ortaya koymuştu.

8 Mart Dünya kadınlar gününde ortaya çıkan bu sonuçlar, büyük dikkat çekmişti. TÜSİAD (Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği) tarafından ortaya konulan projede “Televizyon Dizilerinde Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” gibi önemli bir projenin ilkeleri belirlenmişti.

Dizilerde gördüğümüz kadın profillerini erkek profillerle orantılayan araştırma sonucunda, erkeğe yönelik pozitif ayrıma bilimsel bir “dur” ihtarı verildi.

Bundan sonra kadın karakterler konusuna dizilerde daha fazla özen gösterileceğinin ilk adımlarını bu projeyle görmüş olduk ama ama halihazırda dizilerde yer alan bazı kadın karakterler var ki duruşları, meslek sahibi olmaları, hayata ve insanlara karşı daha güçlü ve mücadeleci halleriyle de ekran başında diziyi izleyenlere örnek oluyorlar.

Bu karakterler gerek onları canlandıran oyuncular, gerek içinde oldukları dizilerin hikayeleri sayesinde çok seviliyor.

Biz de sizler için herkesin takdirini kazanan bu kadınların yer aldığı dizilerle ilgili küçük bir araştırma yaptık ve bakın hangi dizilerdeki hangi kadın karakterler ön plana çıktı…