Ana sayfa Sosyal Medya Yeşim Ceren Bozoğlu’nun 19 Mayıs mesajında ‘hepimiz sorumluyuz’ çıkışı!

Yeşim Ceren Bozoğlu’nun 19 Mayıs mesajında ‘hepimiz sorumluyuz’ çıkışı!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Bugün 19 Mayıs… Bundan tam 100 yıl önce Mustafa Kemal Atatürk’ün Bandırma Vapuru ile zorlu bir yolculuktan sonra beraberindeki heyet ile birlikte Samsun’a çıktığı gün… Ülkenin kurtuluşuna ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna giden yolda ilk adım ve asla unutulmaması gereken bir gün…

19 Mayıs’ın 100. yılında ünlü isimler de sosyal medya hesaplarından Ulu Önder Atatürk ve Turk bayrakları eşliğinde paylaşımlar yapmakta..

Yeşim Ceren Bozoğlu, instagram hesabından 19 Mayıs dolayısıyla paylaştığı mesajında ünlü isimleri Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili sözlerini paylaştı ve kendi düşüncelerini de ayrıca belirtti.

Bozoğlu, “Bugün o mucizevi yolculuğun 100.cü yılını kutluyoruz. O mucize gençliğe emanet edildi malumunuz… Hepimiz sorumluyuz…Mucizeni koru! Damarlarındaki asil kanda yazıyor yolu…” ifadeleriyle takipçilerini duygulandırdı.

İşte Yeşim Ceren Bozoğlu’nun paylaşımı:

Kennedy şöyle demiş:
“Atatürk, bu yüzyılın büyük insanlarından birinin tarihi başarılarını, Türk halkına ilham veren liderliğini, modern dünyanın ileri görüşlü anlayışını ve bir askeri lider olarak kudret ve yüksek cesaretini hatırlatmaktadır… Çöküntü halinde bulunan bir imparatorluktan özgür Türkiye’nin doğması yeni Türkiye’nin özgürlük ve bağımsızlığını şerefli bir şekilde ilan ve o zamandan beri koruması, Atatürk’ün Türk halkının işidir. Şüphesiz ki, Türkiye’de giriştiği derin ve geniş inkılaplar kadar bir kitlenin kendisine olan güvenini daha başarı ile gösteren bir örnek yoktur!”

Churchill’se şöyle demiş: ‘NE YAPALIM BEYLER, DÜNYA HER 100 YILDA BİR DAHİ YETİŞTİRİR,
ŞU ŞANSIMIZA BAKINIZ Kİ BU YÜZYILDA O DAHİYİ TÜRKLER YETİŞTİRMİŞTİR.”

Fidel Castro ise: “Mustafa Kemal Atatürk’ün yaptıklarını ben asla başaramazdım. Asıl devrimci Atatürk…. Bu kadar büyük bir devrim yaptım, ama Kemal Atatürk’ün yaptıklarını başaramazdım… Sakın kendinize başka esin kaynağı aramayın.”

Bütün bunlar muazzam bir devrimin sonuçları elbette…Ama hikayenin başında yani 19 Mayıs 1919 ‘da dünyanın aklının almadığı bu başarının başlangıcı malumunuz, bandırma gemisinde,bir avuç canını boynuna asmış insanın çıktığı, geri dönüşü olmayan ve belki de dünyanın kaderini değiştiren yolculuk… “Ya bağımsızlık ya ölüm!” parolası ile çıkılan bir yolculuk…Dünya devleri arasından hangisinin uşağı olmak daha hayırlı olur diye tartışılan bir çaresizlik atmosferinde “hayır biz özgür olacağız” demek, o rüyayı görmek ve bunun için canını kanını herşeyini ortaya koymak…Bunun için AŞK gerek bana sorarsanız.Bu vizyonu, böyle bir devrime soyunmayı; “cesaret”, “deha”, “kahramanlık” gibi kelimeler bile açıklamakta yetersiz kalıyor çünkü…Bu bir mucizeye inanmak ve o mucize “olmak” demek sanırım.

Bu gün o mucizevi yolculuğun 100.cü yılını kutluyoruz.
O mucize gençliğe emanet edildi malumunuz… Hepimiz sorumluyuz…Mucizeni koru!Damarlarındaki asil kanda yazıyor yolu… #19mayıs #atatürk

Yeşim Ceren Bozoğlu'nun 19 Mayıs mesajında 'hepimiz sorumluyuz' çıkışı! 7