Ana sayfa Dizi Haberleri Zalim İstanbul dizisi öyle bir başarıya imza attı ki resmen cesaret örneği!

Zalim İstanbul dizisi öyle bir başarıya imza attı ki resmen cesaret örneği!

tarafından zk zk

Kanal D’de yayınlanan ve başrollerinde Fikret Kuşkan, Mine Tugay ve Deniz Uğur’un oynadıkları Zalim İstanbul dizisi, ilginç bir başarıya imza attı!

Dizinin bir süre önce Romanya’da yayınlanacağı öğrenilmişti. Zalim İstanbul dizisi, ilk bölümüyle Pazartesi akşamlarının çok izlenen iki dizisi Söz ve Çukur’un çok gerisinde kalmıştı.

Kanal D’nin bir risk olarak Pazartesi akşamı yayınladığı dizinin ilk bölümünde yaşanan hüsran, bir kaç bölüm sonra bitebileceği ihtimallerini doğurmuştu. Ancak durum öyle olmadı! Zalim İstanbul dizisi 9. bölümüyle sezon finali yaptı ve yeni sezonda devam edecek.

Peki ne oldu da Zalim İstanbul dizisi bir anda çalım attı?

Konuyla ilgili bir yazı kaleme alan Milliyet Gazetesi Yazarı Sina Koloğlu, dizinin ilk yayınlandığı gün 6 milyon kişi tarafından izlendiği ve sonraki bir hafta boyunca da tekrarlarıyla birlikte toplam 21 milyon kişi tarafından izlendiği bilgisini vererek, bu durumun nasıl olduğunu araştırdığını ve ilginç bir sonuca ulaştığını aktarıyor.

İlk bölümü 1 Nisan’da yayınlanan dizinin hemen sonrasında tekrarı ekrana gelmişti. O hafta boyunca diziyi izletmek için Kanal D’nin ilginç bir strateji ile 10 kez tekrar ettirdi.

Aynı gün 3 kez tekrarının bile yayınlandığı Zalim İstanbul dizisi, ilk bölümüyle Total’de 2.93 gibi çok düşük bir sonuç elde etse de 2. bölümü 5.92 reytinge ulaşmıştı.

Zalim İstanbul dizisi öyle bir başarıya imza attı ki resmen cesaret örneği! 7

Sina Koloğlu, bu duruma dikkat çekerek, 2. hafta 7. sıraya çıkan dizinin olağanüstü bir durum yaşattığını ifade ederek “Bir dizi nasıl ilgi çeker?” başlıklı yazısında sezon finalinde 5. sıraya gelen dizinin büyük bir iş başardığını ortaya koyuyor.

Tekrarlarıyla bıktırması düşünülen dizinin defalarca kez yayınlanmasıyla birlikte ulaştığı başarı için de Koloğlu şu tespiti yapmakta:

“Bazen hepimizi sıkan bir durum ‘dizi tekrarları’. Hele böyle bir haftada 10 tekrar demek, her an bu diziyle karşılaşabilirsiniz demektir ve bıktırıcı olabilir.

Öte yandan, bir yapımın tutması kanalın ısrarından da geçiyor. Her tekrarda yeni izleyici kazandığının da belgesi olmuş. Haberdeki rakam, işte bu ısrarın sonucu elde edilen veri, yani toplam 21 milyon izleyici… Ve bir yerde sonraki haftalara doğru giden izleyiciyi toparlayan sonuç. ‘Bir dizi kendini nasıl izlettirir?’ sorusunun somut yanıtı oluyor. Hemen altını çizelim, her ısrar karşılığını bulmayabilir. Önemli olan, inanmak.”