Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Zerrin Özer hayranları ünlü sanatçının son kararına çok üzülecek

Zerrin Özer hayranları ünlü sanatçının son kararına çok üzülecek

tarafından sevda

Televizyongazetesi.com/Detay – Bir süredir sahnelerden ve ekranlardan uzak olan Türk müziğinin güçlü sesi  Zerrin Özer, mesleki kariyerini noktaladığını açıkladı. Kararını instagram sayfasından duyuran Özer, şu mesajı paylaştı; “Ben Zerin Özer. Birkaç gün önce mesleki kariyerimi kendi irademle noktaladım. Bu arada canlarıma açıklamalıyım ki, sağlığım gayet iyidir. Hepinize, tüm canlarıma daim olan sevgi dolu saygılarımı yolluyorum. Teşekkür ederim.”

Ünlü şarkıcının paylaşımına yorum yağdı. Yüzlerce hayranı Zerrin Özer’e; ‘Olmadı bu Zerrin ablacığım, böyle büyük güçlü bir ses umarım geçici bir karardır’, ‘Üzdünüz bizi Zerrin Hanım, biz sizi çok seviyoruz’ şeklinde yorumlarda bulundular.

Zerrin Özer hayranları bu habere çok üzülecek!.. 127

4 Kasım 1974 tarihinde Ankara’da dünyaya gelen Zerrin Özer, 1975’te katıldığı TRT yarışmasında birinci oldu. Müzik kariyeri yolunda ablası Tülay Özer’in de büyük desteğini alan Zerrin Özer’in  ilk plağı olan Bizler ve Sizler / Yalvarırım 1976 yılında, uzun yıllar birlikte çalışacağı Kent Plak tarafından piyasaya sürüldü.

İstanbul Gelişim Orkestrası ile caz ve dans müziği yapan Zerrin Özer, 1979 yılında ilk dikkat çeken çalışması Esin Engin aranjeli, sözlerinde ve müziğinde Orhan Gencebay imzası bulunan ‘Gönül’ şarkısı ile patlama yaparak, 1980 yılının en iyi 45’liği seçilen ikinci ve son çalışması Gönül / Yaman Olurum ile Altın Plak Ödülü almaya hak kazandı.

1990 yılında çıkan CD ve kaset olarak yayınlanan İşte Ben albümüyle “En İyi Albüm Ödülü” kazanan Zerrin Özer’in sonraki yıl yayınladığı ‘Sevildiğini Bil’ albümü satış rekorları kırdı ancak aynı yıl çıkan ‘Olay Olay’ albümü beklenilen ilgiyi görmedi.

Zerrin Özer hayranları bu habere çok üzülecek!.. 128

Bir dönem yine müziğe ara veren oyuncu 5-6 yıllık aranın ardından 1996 yılında ‘Zerrin Özer’ albümüyle feri döndü. Sanatçı, ertesi yıl ‘Zerrin Özer 97’  albümünü çıkardı. Yine 2000 yılında yaptığı ‘Bir Zerrin Özer Arşivi best of/en iyiler’ albümüyle ikinci kez “En İyi Albüm Ödülü”nü kazandı.

Peş peşe piyasaya sürülen bu iki albümüyle toplam 1,5 milyonu aşkın satış rakamına ulaştı.  2005 yılında yaptığı Ve Böyle Bir Şeytürkü-caz albümüyle de “Altın Plak Ödülü” ile ödüllendirildi