Ana sayfa Sosyal Medya Zeytin Ağacı dizisinden sonra Rıza Kocaoğlu’na yeni bir dünyanın kapıları açıldı!

Zeytin Ağacı dizisinden sonra Rıza Kocaoğlu’na yeni bir dünyanın kapıları açıldı!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Analiz Özel – Rıza Kocaoğlu, Türkiye’de oyunculuk yeteneği ile kendisini kanıtlamış bir isim. Çukur dizisindeki Aliço karakteri ile oyunculuğunu sınırlarını daha da ileri bir noktaya taşıyan Rıza Kocaoğlu, son dönemde yurt dışında da ismi konuşulmaya başlanan Türk oyunculardan birisi oldu.

Bunun en önemli nedenlerinden birisi de Zeytin Ağacı isimli dizide canlandırdığı Fikret karakteri. Yurt dışında Another Self ismi ile yayınlanan Zeytin Ağacı dizisinin belki de en özellikli karakteri Fikret oldu. Çünkü doğallık noktasında ve gerçekçilik açısından bu karakterin dizideki diğer karakterlere göre Anadolu insanını daha çok temsil etme gibi bir özelliği var.

Fikret, hayatın kendisine yaptığı tüm kötülüklere rağmen iyi birisi olarak kalan, çevresinde çok fazla dikkat çekmese de kendi içinde özel bir adam. Uzun yıllardır da aradığı aşkı bulamamış, çünkü onu kimse aşık olacağı adam gibi hissetmemiş. Boncuk Yılmaz’ın canlandırdığı Sevgi karakteri onun ruhunu, içindeki güzellikleri keşfedene kadar da Fikret, hayatın aşk yönünü yaşamamış birisiydi.

Zeytin Ağacı dizisinden sonra Rıza Kocaoğlu'na yeni bir dünyanın kapıları açıldı! 7

Rıza Kocaoğlu’nun en büyük başarısı da toplum içinde silik gibi gözüken, insanların çok da dikkat etmediği ama içinde birçok güzelliği ve iyiliği barındıran birisini çok güzel bir şekilde canlandırdı. Nuran Evren Şit’in Fikret karakterini yaratma noktasındaki Anadolu gerçeğini insanın yüzüne vuran bir durum var. Bu karakterde samimiyet var, gerçekçilik var, sıradanlık var ve en önemlisi de milyonlarca örneği var. İşte Rıza Kocaoğlu, sıradan gibi görünen ama kendi içinde özellikle bu insanların bir temsilcisi gibi Zeytin Ağacı dizisinde rolünün hakkını verdi.

Rıza Kocaoğlu da bunu muhteşem bir yetenek ile sergiliyor ve milyonlarca örneği bulunan bu kendi halinde ama kendine özel insanları temsil ediyor.

Fikret karakterinden sonra oyuncu adına artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Çünkü artık yurt dışında özel olarak onu izlemeye başlayan bir izleyici kitlesinin oluşmakta olduğunu sosyal medyadaki paylaşımlardan görebiliyoruz.

Oyuncunun yeni sezonda tv8 ekranında yayınlanacak olan Tuzak dizisi için anlaştığı da basında haberlere konu oldu. Aziz dizisinden ayrılan senarist Eylem Canpolat’ın hikayesini yazdığı Tuzak dizisi, yeni dönemde Akın Akınözü’nün başrolde yer alması nedeniyle yurt dışında heyecanla beklenen projelerden birisi oldu.

Tuzak dizisinin oyuncuları da yabancı dizi hayranlarının dikkatini çekiyor ve Rıza Kocaoğlu, canlandıracağı Güven karakteri ile yine yurt dışında kendisini özel olarak takip edenler tarafından büyük bir merakla bekleniyor.