Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Zuhal Olcay adına Ordu’da düzenlenen festival başladı!

Zuhal Olcay adına Ordu’da düzenlenen festival başladı!

tarafından ker_def

Zuhal Olcay, bu yıl 5.’si gerçekleşen ve adına ithaf edilen Ordu 5. Kısa Film Yarışması için Ordu’daydı. Zuhal Olcay, Giresun Havaalanında Güzel Ordu Kültür Sanat Derneği Başkanı Serdar Köksal tarafından çiçekler ve Beettlemuzin ile karşılandı.

Festivalin ilk günü, Zuhal Olcay’ın “hiçbir yerde” adlı filmi gösterildi, pandemiye rağmen Ordulu sanatseverler festivale büyük ilgi gösterdi. Gösterim öncesi bir konuşma yapan filmin yapımcısı ve Sinema Yapımcıları Meslek Birliği SE-YAP’ın Yönetim Kurulu başkanı Zeynep Atakan “Burada olmaktan mutlu oldum. Diliyorum ki Ordu başlattığı bu işi sahiplenerek büyütür” dedi.

Ordu Kültür Merkezinde düzenlenen gecede ise, Zuhal Olcay’a adına düzenlenen festivale katılımından ötürü hazırlanan anı plaketini Serdar Köksal takdim etti. Zuhal Olcay duygularını şu sözlerle ifade etti:

“Bu güzel karşılama ve onurlandırılma için çok ama çok teşekkür ederim. Gördüğüm entellektüel düzeyi en yüksek festival… Köklerinin bulunduğu yerlere değer katmak için çalışan ve bu yolda türlü fedakarlıklarla bu güzel kültürel buluşmayı sağlayan Uğurcan Ataoğlu ve ve Serdar Köksal’a sonsuz teşekkürler…Tüm genç meslektaşlarıma da başarılar diliyorum..Değer yaratmak çalışarak olur, okuyarak olur, bilimle, sanatla olur… Hiç bir değersizliğin sizi kendi değerinizden şüpheye düşürmesine izin vermeyeceğiniz, yaratıcı, uzun ve harika bir hayat ve meslek yolculuğu diliyorum…”

Gece, opera sanatçıları Mehmet Yılmaz, Tenor Aykut Çınar ve Zeynep Halvaşi’nin mini konserleriyle sona erdi.

Zuhal Olcay ve festivali düzenleyenler, sahnede hem birlikte hem de izleyiciyle hatıra fotoğrafı çektirdi.