Ana sayfa Sosyal Medya Zümrüdüanka dizisinde böyle hata olmaz, ünlü oyuncu resmen harcandı!

Zümrüdüanka dizisinde böyle hata olmaz, ünlü oyuncu resmen harcandı!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Analiz Özel – Çarşamba akşamları Fox TV ekranında izleyicilerle buluşan Zümrüdüanka dizisi ikinci sezonu ile hayranları ile buluşmaya devam ediyor. Cumartesi akşamlarından Çarşambaya alındıktan sonra reytinglerinde yine sorunlar yaşamaya devam eden Zümrüdüanka’nın gidişatı iyi değil…

Oysa ki ilk sezonu çok başarılı başlayan iyi reytingler alan dizi, pandemi nedeniyle neredeyse 6 ay boyunca ekrandan uzakta kaldı. Bu süreçte diziye yeni eklemeler yapıldı ve hikayede de düzenlemeler gerçekleştirildi. Gökçe Eyüboğlu ve İsmail Hacıoğlu gibi iki önemli oyuncu da transfer edildi.

Ancak dizide Cihan karakterine hayat veren İsmail Hacıoğlu’nun çok büyük bir etkisi olmadı. Zira bu karakter izleyici için de çok önemli bir karakter olamadı. Cihan, hikayede de zaten o kadar da büyük değişiklikler getiren birisi değildi… Ancak bu durumun İsmail Hacıoğlu ile bir ilgisi yok. Oyuncu başarılı bir performans ile yine elinden geleni yaptı.

Zümrüdüanka dizisinde böyle hata olmaz, ünlü oyuncu resmen harcandı! 1

Ancak Cihan karakterinde sorun vardı ve Zümrüdüanka gibi bir dizinin ikinci sezonda başarılı olması için İsmail Hacıoğlu’na çok daha iyi rol yazılmalıydı.

Hacıoğlu geçen sezon Star TV’nin Çocuk isimli dizisinde Hasan karakterine hayat vermişti. Bugün bile o karakteri hatırlayan milyonlar var. Hacıoğlu, öyle başarılı ve duygusal yoğunluğu olan bir oyunculuk sergilemişti ki, akıllardan Hasan hiç çıkmadı.

Zümrüdüanka dizisinde böyle hata olmaz, ünlü oyuncu resmen harcandı! 2

Çocuk dizisinde etkili performansı ile göz kamaştıran İsmail Hacıoğlu, Zümrüdüanka dizinin de ikinci sezondaki en büyük kozu oldu. Ancak senaristler ne yazık ki bu kozu yeterince iyi kullanamadı.

Dizinin hikayesinde çok farklı adımlar atılarak reytingler de yükseltilebilirdi. Mesela Hercai dizisi de 3. sezona kötü başladı ama senaryosu ile durumu düzeltti.

Baraj dizisi de ikinci sezona kötü başladı ama o da verilen fırsatı iye değerlendirip reytinglerini artırmayı başardı.

Ancak Zümrüdüanka dizisinde bunu göremedik. Dizi düşük seyrediyor ve İsmail Hacıoğlu gibi bir isim de daha yeni katıldığı diziye veda ediyor.

Cihan’ın rolü buraya kadar. Cezaevi sahnesi ile Hacıoğlu diziden ayrılmış olacak. Geriye ise ‘böyle bir hata nasıl yapılır’ diye senaristlere sitemli bir söz kalacak.

Hacıoğlu’nun  canlandırdığı karakterin gidişinin bile diziye ciddi bir etkisi yok. Sizce bu kadar başarılı bir oyuncudan bu kadar az bir katkı alınması bir sorun değil mi?