“AŞKLA, EDEBİYATLA VE AKSİYONLA DOLU BİR DİZİ”
“BİR ZAMANLAR İSTANBUL’DA ŞAİRLER GEÇİDİ”
NECİP FAZIL, CEMAL SÜREYA, NAZIM HİKMET VE ÂŞIK RUHSATİ İLE MODERN BİR KÖROĞLU YOLCULUĞU…
TRT1’in yeni dizisi “Bir Zamanlar İstanbul”un ikinci bölümü cuma akşamı yayınlandı. Ali’nin ailesine yapılan saldırının peşine düştüğü ve arkasındaki güçlere dair ilk ipuçlarını bulduğu bölümde Seher de Ali’yle birlikte mücadele edeceğinin ilk işaretlerini verdi.
Bölüm ve fragmanlar milyonlara ulaştı
Dizinin dijital mecralarda yayınlanan ilk bölümü 4 milyona yakın kişi tarafından izlenirken yeni bölüm aynı gece kısa sürede yüzbinlerce izleyiciye ulaştı. Sosyal medya reytinglerinde de ilk sıralarda yer alan Bir Zamanlar İstanbul, şimdiden kendi izleyici kitlesini oluşturarak sosyal medyada en çok konuşulan dizi oldu.
Şiir gecesi 90’lara götürdü…
Cihangir Ceyhan’dan Cemal Süreya Şiiri
Dönemin edebiyat ve dergi dünyasını da izleyiciyle buluşturan ‘Bir Zamanlar İstanbul’un bu bölümünde Ali ve arkadaşlarının düzenlediği şiir etkinliği büyük beğeni topladı. Ali Tuna karakterine hayat veren Cihangir Ceyhan’ın Cemal Süreya’dan Uzaktan Seviyorum Seni şiirini okuduğu etkinlikte Mehmet Emin Yurdakul, Necip Fazıl Kısakürek, Orhan Veli Kanık ve Yunus Emre’den şiirler okundu. Ceyhan ayrıca bölüm sonunda Âşık Ruhsati’den “Bir Vakte Erdi Ki Bizim Günümüz” şiirini nezarethaneden okudu. İzleyiciden şiir seçkisi ve performanslarla tam not alan sahne kısa sürede binlerce kez paylaşıldı.
“Bir Zamanlar İstanbul’da” kimler oynuyor?
Dizinin başrol oyuncuları Cihangir Ceyhan ve Alina Boz ile birlikte Hüseyin Avni Danyal, Didem Balçın, Şebnem Dönmez, Kaan Taşaner, Deniz Celiloğlu, Özge Özder, Ümit Kantarcılar, İpek Karapınar, Murat Daltaban, Nihal Koldaş, Mirza Bahattin Doğan ve Serdar Özer gibi tecrübeli isimleriyle yılın en çok konuşulan dizisi olarak yola çıkan ‘Bir Zamanlar İstanbul’ bu Cuma ve her Cuma TRT ekranlarına damgasını vurmaya devam edecek.
“Bir Zamanlar İstanbul” dizisinin hikâyesi ne?
İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nde öğrenci olan ve öğretmen olmayı amaçlayan Ali’nin hayatı Vezir Han’da babadan kalma esnaflığı devam ettiren ailesinin silahlı saldırıya uğramasıyla 180 derece değişiyor. Yıllar evvel babasını öldüren, ancak 90’lı yılların karanlık dünyasında ceza almadan büyümeye devam eden mafya ile bu kanlı karşılaşma, Ali’yi bir yol ayrımı ile karşı karşıya getiriyor. Ali’nin bu adalet savaşında en büyük destekçisi ise aynı üniversiteden arkadaşı Seher. Babası bir polis olan, kendisi de muhabir ve radyocu olmayı amaçlayan Seher’in mafyaya karşı bulacağı ipuçları, Ali’nin adalet mücadelesine destek olacak.