Ana sayfa İntikam dizisi konusu ve oyuncuları

İntikam dizisi konusu ve oyuncuları

tarafından ker_def

İntikam dizisi konusu ve oyuncuları 7

İntikam dizisi konusu ve oyuncuları

“İNTİKAM YOLCULUĞUNA ÇIKACAKSAN, KENDİN İÇİN DE BİR MEZAR KAZ.”
Konfüçyüs (MÖ 504)

Hayatta sahip oldukları en değerli şey birbirleri olan, bir baba ve bir kız. Mutlu, huzurlu küçük bir aile. Her şey bu ailenin babası Adil’in, iftiraya uğramasıyla başlar. Adil’in yöneticiliğini yaptığı bankanın sahibi, kendi bankasını dolandırmış ve suçu Adil’in üzerine yıkmıştır. Adil’e atılan bu iftirada, aşık olduğu kadın da büyük rol oynar. Adil, suçsuzluğunu kanıtlayamaz ve hapse mahkum olur. Kızı Derin’se babasından kopartılarak yetimhaneye gönderilir. Baba ve kız, bir daha birbirlerini göremeyeceklerdir.

Derin yalnız geçirdiği yıllar içinde, babasının bir suçlu olduğuna inandırılır. Cezaevindeki Adil’in ise, hayattan tek bir isteği kalmıştır. Kızı Derin’in, kendisinin masum olduğunu öğrenmesi. Adil, Derin’e, tüm gerçekleri anlatmak için, günlükler yazar. Derin, babasının günlüklerine, ancak on sekiz yaşına girdiği gün ulaşacaktır. Ancak, babası Adil’i kurtarmak için çok geçtir artık. Adil cezaevinde, masum ve yalnız bir adam olarak ölmüştür.

Yıllar sonra babasının masum olduğunu öğrenen Derin’in önünde, iki yol vardır. Ya her şeyi affedip yeni bir hayata başlamak, ya da babasının intikamını almak. Derin, intikamı seçer. Bunun için bütün geçmişini ve hayatını siler. Kimsenin bilmediği yeni bir kimlikle, babasını ve çocukluğunu ellerinden alan insanların arasına geri döner. Derin’in bundan sonra adı Yağmur Özden’dir.

Derin, artık Yağmur Özden olarak, düşmanlarının karşısında. Hiçbiri, Yağmur’un, intikam almak için aralarına sızdığını bilmiyor. Hiçbiri, bu genç ve güzel kadının ne kadar tehlikeli olduğunun farkında değil. Yağmur’sa tüm düşmanlarını çok iyi tanıyor ve hepsinden teker teker hesap soracak. İntikam tek bir adımla başlar ve mezara kadar gider. Yağmur, bu yolculuğa hazır.

Beren Saat (Yağmur Özden)
Doğum Yeri : Ankara
Doğum Tarihi : 26 Şubat 1984
Eğitim Durumu : Lisans
Çekici, zengin ve tehlikeli bir kadın. Hayatını, babasını ve çocukluğunu elinden alanlardan intikam almaya adamıştır. Gerçek ismi olan Derin Çelik’i, düşmanlarından gizlenmek için Yağmur Özden olarak değiştirmiştir. Duygularını ve iç dünyasını düşmanlarından ustalıkla gizler. İntikam hedefi, Yağmur’u, hayatının aşkı Rüzgar’dan vazgeçmeye zorlar. Yağmur, hedefine ulaşmak için, en büyük düşmanlarının, yani Arsoy ailesinin oğlu Emre’yi kendine aşık edecektir. Yağmur’un ne zaman kötü, ne zaman vicdanlı olacağı önceden kestirilemez. İntikamına ulaşmak için sert bir kabuk giyinmiştir. Fakat, vicdanının sesine, her zaman kulak tıkayamaz. İç hesaplaşmaları, zaman zaman gardının düşmesine ve tökezlemesine neden olur. Ama Yağmur, hedefinden asla vazgeçmez. Çünkü onu hayatta tutan tek şey, babasının intikamını almak için, kendine verdiği sözdür.

Nejat İşler (Rüzgar Denizci)
Doğum Yeri : İstanbul
Doğum Tarihi : 29 Şubat 1972
Eğitim Durumu : Akademi
Yağmur’un çocukluk aşkıdır. Romantik ve duygusal bir adamdır. Çevresindeki insanlara ve özellikle ailesine karşı, oldukça merhametli ve fedakârdır. Rüzgar, özgür ve yalnız olmayı seçmiştir. Çoğunlukla zengin ailelerin yaşadığı bir semtte, kimseye bulaşmadan, kendi dünyasında yaşar. Babası Tarık’ın senelerdir işlettiği, Yolcu ismindeki küçük kafede çalışmaktadır. Çocukluk aşkı Derin, Rüzgar’ın şimdiye kadarki tek gerçek arkadaşı olmuştur. Rüzgar hayatını, Derin’in geri gelmesini bekleyerek geçirmiştir. Etraftaki insanlardan uzak duran Rüzgar’ın, en çok zaman geçirdiği yer teknesidir. Fırsat bulduğu her an teknesine kaçar ve uzaklara gitmenin hayalini kurar. Rüzgar, semte yeni taşınan Yağmur’a garip bir yakınlık duyar ve Yağmur’a aşık olur. Ancak Rüzgar, Yağmur’un, çocukluk aşkı Derin’in ta kendisi olduğundan tamamen habersizdir.

Mert Fırat (Kerem Arsoy)
Doğum Yeri : Ankara
Doğum Tarihi : 10 Ocak 1981
Eğitim Durumu : Akademi
Yakışıklı, zengin, genç bir adam. Şahika ve Haldun Arsoy çiftinin ilk çocuklarıdır. Üniversite eğitimini Harvard’da tamamlamış ve Türkiye’ye yeni dönmüştür. Akıllı, çalışkan ve kültürlüdür. Ailesi kendisine oldukça korunaklı ve rahat bir hayat sunmuştur. Buna rağmen Emre, şımarık ve bencil bir insan değildir. Oldukça duygusal ve başka insanlara karşı merhametli bir yapısı vardır. Çevresine ve sevdiklerine, her zaman anlayışlı ve kibar yaklaşır. Emre’nin en büyük zaafı alkoldür. Annesi Şahika, Emre’nin üzerine, çocukluğundan bu yana fazlaca düşmüştür. Emre Şahika’nın hayattaki en büyük servetidir. Annesinin bu ilgisi, Emre’nin olgunlaşmasını engeller. Emre, annesi yüzünden yaşının getirdiği sorumluluğu alamaz, kendi başına karar vermekte zorlanır. Emre’nin toyluğu en çok Yağmur’un işine yarayacaktır. Yağmur, intikam almak istediği Arsoy ailesine, Emre sayesinde girecektir.

Engin Hepileri (Hakan Eren)
Doğum Yeri : Bursa
Doğum Tarihi : 3 Mart 1978
Eğitim Durumu : Yüksek Lisans
Genç, zeki ve oldukça sıradaşı bir işadamı. Hakan’ın değerli bir iletişim şirketi ve borsada yüksek miktarda hissesi vardır. Genç yaşta kendi işini kurmuş ve büyük bir servet kazanmıştır. Ancak, Hakan’ın hal ve tavırları, yaşadığı zengin dünyaya ait olmadığını hissettirmektedir. Özgür ve renkli bir kişiliğe sahiptir. Hakan’ın servetinin getirdiği ekonomik güçle, herhangi bir statü kazanmak ya da prestij elde etmek gibi bir derdi yoktur. Tam aksine, içine girdiği gösterişli ve lüks hayat ona komik ve basit gelir. Hakan, semte yeni taşınan Yağmur’un geçmişini, sırrını ve amacını bilen tek kişidir. Bu sır ikiliyi işbirliğine iter. Yağmur’un intikam planına katılan Hakan, kıvrak zekasını, bağlantılarını ve parasını Yağmur için kullanmaktan çekinmez.

Zafer Algöz (Haldun Arsoy)
Doğum Yeri : Kars
Doğum Tarihi : 30 Ağustos 1961
Eğitim Durumu : Akademi
Şahika Arsoy’un kocası Haldun, zengin ve hırslı bir iş adamıdır. Köklü bir ailenin oğlu olarak doğmuş ve ömür boyu varlıklı bir hayat sürmüştür. Sahip olduğu güç ve servet onu, acımasız, bencil ve istediğini almak için, elini kirletmekten çekinmeyen bir adama dönüştürmüştür. Haldun için her şeyden önce, kendisi ve ailesi gelir. Kendisini korumak için, yaptığı büyük sahtekarlığın cezasını, masum bir adama ve küçük kızına ödetmiştir. Şahika, Haldun’un hayatının aşkıdır. Şahika’ya, büyük bir tutkuyla bağlı olmasına rağmen, geçmişte yaşadıkları, Haldun ve Şahika’nın evliliklerini farklı bir yola itmiştir. Haldun, Şahika’dan göremediği sevgiyi, başka kadınlarda arar. İyi bir eş ve iyi bir baba olamasa da, serveti ve gücü sayesinde ailesinin kendisinden uzaklaşmasını engellemiştir.

Arzu Gamze Kılınç (Şahika Arsoy)
Doğum Yeri : Ankara
Doğum Tarihi : 31 Mart 1969
Eğitim Durumu : Lisans
Arsoy ailesinin en güçlü ismi ve Yağmur’un en büyük düşmanı. Güzel, alımlı, asil bir kadın. İlerleyen yaşına rağmen, hala çekiciliğini korumaktadır. Keskin bir zekası ve güçlü sezgileri vardır. Kibirlidir. Çevresindeki insanlar, onu adeta bir kraliçe olarak görür. Şahika, sosyetenin örnek aldığı, imrendiği, ama bir o kadar da korktuğu isimdir. İnsanları çok iyi tanır, onları yönetmekte ve kullanmakta zorlanmaz. Planlı ve organize düşünmek konusunda ustadır. Şahika çocuklarını ve ailesini korumak için acımasızlaşabilir. Onlar için parasını ve bağlantılarını kullanmaktan, kirli işlere bulaşmaktan çekinmez. Oğlu Emre, en büyük zaafıdır. Geçmişte Adil’e yaptıkları yüzünden, derin bir vicdan azabı duymaktadır. Yağmur’un babası Adil, Şahika’nın da parçası olduğu bir iftira yüzünden, haksız yere cezaevine düşmüş ve cezaevinde ölmüştür. Şahika, Yağmur’un intikam ateşini körükleyen, en büyük hedefidir.

Ezgi Eyüboğlu (Cemre Arsoy)
Doğum Yeri : Trabzon
Doğum Tarihi : 1988
Eğitim Durumu : Lisans
Şahika ve Haldun’un ikinci çocukları. Güzel ve çekici bir genç kız. Hali ve tavırlarından zengin bir ailenin kızı olduğu kolaylıkla anlaşılır. Ailesi tarafından büyük bir ilgiyle ve şımartılarak yetiştirilmiştir. Cemre’nin zaman zaman takındığı havai ve umursamaz tavırlar, bunun göstergesidir. Cemre, Barış ile aynı üniversitede okumaktadır. Kendisi gibi zengin ve elit ailelerin çocuklarıyla arkadaşlık kurar. Ancak Cemre, arkadaşlarının aksine, farklı sınıftan insanlara merak duyar ve onlarla arkadaşlık etmek ister. Evin dışında mutlu, sorunsuz, kendine güvenli görünen bu genç kızın, eve girdiği anda annesiyle çatışması alevlenmektedir. Şahika kızı Cemre’yi, kendisine benzetmek amacındadır. Cemre’nin de kendisi gibi ağırbaşlı ve asil bir kadın olması için çaba gösterir. Cemre ise, annesini bir rol model olarak görmez. Hayatı, annesinin doğrularına göre değil, kendi seçtiği gibi yaşamak istemektedir.

Dilşad Çelebi (Aslı Sağlam)
Doğum Yeri :
Doğum Tarihi : 4 Temmuz 1984
Eğitim Durumu :
Şahika Arsoy’un asistanıdır. Yirmili yaşlarının sonunda, güzel, alımlı, genç bir kadın olan Aslı, orta sınıf bir ailenin kızı olarak yetişmiştir. Kısıtlı imkanlarına rağmen iyi bir eğitim almıştır. Kendi ayakları üzerinde durmak zorunda kalması,onu hırslı ve azimli bir kadına dönüştürür. Oldukça çalışkan ve disiplinli olan Aslı’nın, insanlarla iletişim kurma becerisi de yüksektir. Bu sayede içine girdiği zengin dünyaya kolay uyum sağlar. Aslı patronu Şahika Arsoy’a karşı her zaman kibar ve nazik davranır. Yükselmek için, Şahika’nın güvenini kazanması gerektiğinin bilincindedir. Bu yüzden kendisine verilen her görevde büyük bir titizlikle çalışır. Aslı’nın amacı, hizmet ettiği bu zengin çevreye dahil olmaktır. Aslı hayal ettiği hayatı elde etmek için, yalnızca eğitimini ve çalışkanlığını değil, gerektiği zaman güzelliğini ve çekiciliğini de kullanacaktır.

Can Sipahi (Barış Denizci)
Doğum Yeri :
Doğum Tarihi :
Eğitim Durumu :
Barış, Rüzgar’ın kardeşi, ailesinin en küçük üyesidir. Çoğunlukla sempatik ve neşeli bir hali vardır. Ağabeyi Rüzgar’ın aksine, sosyal ve eğlenceli bir insandır. Özel bir vakıf üniversitesinde, burslu okumaktadır. Annesi, Barış daha çok küçükken ölmüştür. Babasıyla ise, yaşının getirdiği sorunlar yüzünden, sağlıklı bir ilişki kuramamaktadır. Harçlığını kazanmak için, babasının sahip olduğu Yolcu isimli kafede çalışır. Arkadaşları da kendisi gibi orta sınıf ailelerin çocuklarıdır. Barış kompleksiz ve rahat bir genç adamdır. Ancak elde etmek istediği bir şey olduğunda, oldukça inatçı ve azimli birine dönüşür. Barış, Arsoy ailesinin kızları Cemre’yle tanıştıktan kısa süre sonra, Cemre’ye aşık olur.

Didem Uzel (Leyla Saygın)
Doğum Yeri : Adapazarı
Doğum Tarihi : 19 Mayıs 1971
Eğitim Durumu :
40’lı yaşların başında, güzel, tehlikeli ve güvenilmez bir kadın. Leyla Şahika’nın en yakın arkadaşıdır. Arsoy ailesinin, Adil Çelik’e kurduğu komploya yardım etmiştir. Bu yüzden, Yağmur’un en büyük düşmanlarından biridir. Leyla ve Şahika’nın, geçmişe dayanan, oldukça köklü bir dostlukları vardır. Leyla, Şahika’ya karşı fedakar ve dostane bir görüntü sunsa da, onu kendine ciddi bir rakip olarak görür. Şahika gibi olmak için çabalar. Fakat zekası ve hayat tecrübesi, Şahika’yı alt edebilecek düzeyde değildir. Leyla kendine güveni düşük, duygusal açıdan güçsüz bir kadındır. En önemli silahının, dişiliği ve güzelliği olduğunun farkındadır. Bu avantajını, cömertçe sunmaktan çekinmez.
Başak Daşman
Başak Daşman (Derin Çelik)
Doğum Yeri : İstanbul
Doğum Tarihi : 10 Nisan 1981
Eğitim Durumu : Lisans
Seda Demir
Seda Demir (Selen)
Doğum Yeri :
Doğum Tarihi : 8 Mart 1983
Eğitim Durumu : Lisans