Ana sayfa Dizi Haberleri Barbaroslar ve Bir Zamanlar Çukurova’nın reyting istikrarı ile verilen mesaj!

Barbaroslar ve Bir Zamanlar Çukurova’nın reyting istikrarı ile verilen mesaj!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Dördüncü sezonunu yaşayan Bir Zamanlar Çukurova dizisi ile büyük umutlarla başlayan ama beklenenden az reyting alan Barbaroslar Akdeniz’in Kılıcı dizileri perşembe rekabetinde yer alıyor.

Her iki dizinin de geniş bir izleyici desteği bulunuyor. Sosyal medyada da çok etkili olan iki dizi perşembe rekabetinde Camdaki Kız’ın rakibi değil ama birbirlerine de rakip değil.

Bir Zamanlar Çukurova’nın başarılı geçen 3 sezonda biriktirdiği güçlü izleyici desteği Camdaki Kız başlayınca bir hayli azalmıştı. Daha önce perşembe akşamlarının bir numarası olan dizi artık bu unvanını sürdüremiyor. Her ne kadar izleyici desteği azalsa da Bir Zamanlar Çukurova, 4 başrol oyuncusunun ayrılmasına rağmen yeni hikayesini sevdirmeyi başardı. İbrahim Çelikkol’un hikayeye katılması ve Hilal Altınbilek’in de yine etkileyici oyunculuğu ile atv dizisi iyi reytingler almayı sürdürüyor.

Barbaroslar ve Bir Zamanlar Çukurova'nın reyting istikrarı ile verilen mesaj! 5

115. bölümü 2 Aralık akşamı yayınlanan Bir Zamanlar Çukurova, tüm kişiler kategorisinde ikinci sırayı elde etti. İyi bir reyting elde eden dizi AB kategorisinde ise bir hayli düştü. Dokuzuncu sırada bulunan dizinin AB’de ortalamanın altında gelen reytingleri düşündürüyor. ABC1’de ise her zamanki gibi güçlü olan dizi, günü beşinci sırada tamamladı.

atv dizisinin yanı sıra TRT1’in Barbaroslar dizisi de perşembe akşamları çok dikkat çeken bir yapım haline geldi. Bugüne kadar yapılan en büyük prodüksiyonlardan birisi Barbaroslar Akdeniz’in Kılıcı için harcandı. Ancak dizinin hikaye kurgusu beklendiği gibi çıkmadı… Bazı çekim sıkıntıları da eklenince Barbaroslar ortalamanın üzerinde reytingler alsa da birincilik hedefinden artık çok uzakta bulunuyor.

Barbaroslar ve Bir Zamanlar Çukurova'nın reyting istikrarı ile verilen mesaj! 6

Geçtiğimiz haftalarda hem yönetmen hem hikaye hem de oyuncu değişikliklerinin yaşandığı dizinin daha iyi bir hikaye ve görsellik sunduğu seyircilerin ortak görüşü. Yani değişim başarılı oldu ve dizi AB ile ABC1 gruplarında 11. bölümü ile ikincilik elde etti. Tüm kişilerde ise beşinci sırada bulunan TRT1 dizisinin sezon sonuna kadar izleyici sadakatini sürdürmesi bekleniyor.

Hem Bir Zamanlar Çukurova hem de Barbaroslar dizileri sadık bir izleyici grubuna sahip. Ancak bu iki dizi arasında bir izleyici geçişkenliği pek yok. Çünkü atv dizisi daha çok kadın izleyicilere, Barbaroslar ise erkek seyirciye hitap ediyor.

Camdaki Kız ise perşembe akşamları tüm kategorilerde hem erkek hem de kadın izleyicilerin gönlünü kazandığı için birincilik kürsüsünde oturuyor.