Ana sayfa Sosyal Medya Aziz ile Alparslan Büyük Selçuklu dizilerinin büyük başarısı!

Aziz ile Alparslan Büyük Selçuklu dizilerinin büyük başarısı!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Türk dizilerinin dünya çapında ilgi görme süreci hızlanarak devam ediyor. Bu diziler arasında Alparslan ile Aziz de bulunuyor… Türkiye’de bu sezon yayına giren ve çok iyi reytingler alan bu iki dizi, ayrıca sosyal medyada da büyük ses getiriyor.

Formatlar üzerine araştırma ve geliştirme faaliyetlerini 1993 yılından bu yana yapmakta olan İspanyol firması Globomedia, iki Türk dizisinin dünyanın en çok ses getiren yapımları arasında yer aldığını duyurdu. Kasım ayı için yapılan ve tüm dünya çapındaki formatları kapsayan araştırmada Aziz ve Alparslan dizilerimiz de yer aldı.

Globomedia’nın yaptığı araştırmaya göre, dünyada en çok ses getiren 32 yapım arasında iki Türk dizisi de bulunuyor.

Aziz ve Alparslan dizilerinin bu kadar önemli bir araştırmaya konu olması çok dikkat çekici ve gurur verici bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

Alparslan dizisi TRT1 ekranında geçen sezon çok beğenilen Uyanış Büyük Selçuklu’nun devam projesi olarak pazartesi akşamlarının birincisi konumunda.

Aziz ise Cuma akşamları birincilikler elde ediyor ve Show TV’nin en iyi çıkış yapan dizisi oldu.

Her iki dizinin de sosyal medyada çok etkile bir hayran kitlesi var ve etkileşimleri de çok yüksek geliyor. Hem reytingleri hem de sosyal medyadaki güçlü yansıması ile Aziz ve Alparslan dizileri dünya çapında ses getirmeyi de başarmış oldu.