Ana sayfa Sinema Filiz Bozok, Bağlılık Hasan filmi ile Cannes’a katılma gururu yaşadı!

Filiz Bozok, Bağlılık Hasan filmi ile Cannes’a katılma gururu yaşadı!

tarafından ker_def

Dünya sinemasının en önemli festivali olan Cannes Film Festivali’ne bu yıl, yönetmenliğini Semih Kaplanoğlu’nun yaptığı “Bağlılık Hasan” filmi de katıldı.

Filmde “Emine” karakterini canlandıran Filiz Bozok, oyunculuğu ile hem Avrupa basınının ilgi odağı oldu hem de birçok olumlu eleştiri aldı. Bozok “Cannes Film Festivaline, ülkemizi temsil eden bir filmle katılmış olmaktan onur duyuyorum” dedi.

Filmde başrolü paylaştığı oyuncu Umut Karadağ ile çalışmaktan çok keyif aldığını belirten Filiz Bozok, yönetmen Semih Kaplanoğlu’nun filmlerini her zaman hayranlık duyarak ve severek izlediğini ve usta yönetmenle çalışmış olmanın kendisi için büyük bir şans olduğunu şu sözlerle anlattı: “Bağlılık Hasan” filmi; “İnsanın, içinde olduğunu bilmediği duyguları fark etmesini ve onları neredeyse elle tutulabilir bir somutlukla yansıtabilmesini öğreten bir süreç oldu benim için. Semih Kaplanoğlu, bu anlamda bir oyuncunun karşılaşabileceği, en değerli yönetmen.”

Bozok, kendisine gelen yeni senaryoları değerlendirdiğini, önünde yoğun ancak keyifli bir çalışma dönemi olduğunu belirtti.

Bağlılık Hasan filmi Cannes Dünya Prömiyerinin ardından Karlovy Vary Film Festivali ve Chicago Film Festivali’nde yolculuğunu sürdürürken, Türkiye Prömiyerini ise 4 Ekim’de Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde yapacak…