Ana sayfa Sosyal Medya Sen Çal Kapımı ekranda yokken, sosyal medyada en popüler dizi çifti bakın kimler oldu?

Sen Çal Kapımı ekranda yokken, sosyal medyada en popüler dizi çifti bakın kimler oldu?

tarafından zk zk

TelevizyonGazetesi.com/Detay – Her hafta yeni bir bölümle ekrana gelen dizilerin karnesi, reytinglerle ortaya çıkıyor. Düşük puan alan diziler, ekrana veda ederken, reytingleri yüksek olanlar ise kalıyor. Dizilerin kaderini de bu reyting ölçümleri belirliyor. Ancak son yıllarda sosyal medyanın da görünür bir şekilde ölçülmesi zor olsa da reytinglere katkı sağladığı artık yadsınamaz bir durum.

Kimi diziler var ki ekrandaki reytingi istenen seviyede olmasa da sosyal medya etkileşimleri sayesinde çok konuşuluyor, büyük dikkat çekiyor ve yurt dışı satışlarında da bu etkileşim büyük rol oynuyor. Örneğin Sen Çal Kapımı dizisi.

Fox TV’de geçtiğimiz yaz yayınlanmaya başlayan ve başrollerinde Hande Erçel ve Kerem Bürsin’in yer aldıkları dizinin reytingleri yaz sezonunda iyi olsa da sezonda düştü.

Cumartesi akşamlarına alınan dizinin reytingi pek iç açıcı olmamasına karşın kanal diziyi bitirmek bir yana, bir iki aylık aranın ardından yeniden yaz sezonunda ekrana getirmeye hazırlanıyor.

Çünkü Hande Erçel ve Kerem Bürsin çift olarak büyük beğeni topladı ve sosyal medyanın gündeminden hiç inmediler. Dolayısıyla dizileri de sosyal medyada yapılan yorumlar, gelen ileti ve mesajlarla birlikte sürekli TT olarak gündeme geldi.

Bu durumun dizinin, İtalya ve ardından Sırbistan’a satılmasında da büyük pay oynadığı konuşulmakta. Dolayısıyla sosyal medya, dizilerin kaderini belirleyen reytingden sonraki faktör olarak ciddi bir güç oluşturuyor.

Sen Çal Kapımı ekranda yokken, sosyal medyada en popüler dizi çifti bakın kimler oldu? 8

Günlük, haftalık, aylık olarak sosyal medya ölçümlemeleriyle dizilerin farklı kategorilerde değerlendirildiği tablolar da dikkat çekiyor.

Sosyal medya ölçümleme servislerinden birisi olan Somera, 5-12 Mayıs haftasının en popüler çiftlerini belirledi. Sen Çal Kapımı dizisi şu anda ekranda değil. Normal şartlarda sezon boyunca Sen Çal Kapımı, en popüler dizi ve en çok konuşulan çift tablolarında ilk sıralarda yer alıyordu.

Son haftalarda Kerem Bürsin ve Hande Erçel’in oynadıkları Eda ve Serkan çifti, yerini Maraşlı’nın Mahur ve Celal’ine bıraksa da iki dizi kıyasıya yarışmakta.

Sen Çal Kapımı Nisan ortasından beri ekranda yok ama sosyal medya gücü sayesinde son haftanın sıralamasına girmeyi başarmış.

Ancak ekranda olmamasının etkisiyle 3. sırada yer alıyor. İkinci sırada ise sürpriz bir çift öne çıkmakta. TRT’nin Teşkilat dizisinde Çağlar Ertuğrul ve Deniz Baysal Yurtçu’nun oynadıkları Zehra ve Serdar 2. sırada yer almakta.

Sen Çal Kapımı ekranda yokken, sosyal medyada en popüler dizi çifti bakın kimler oldu? 9

Listenin dördüncü sırasında Show TV’de yayınlanan Çukur’un çifti Efsun ve Yamaç var. Damla Sönmez ve Aras Bulut İynemli, uzun süredir listelerde yer almaya devam ediyor. Mayıs sonunda final yapacak olan Çukur’un çifti de çok konuşulmakta.

5. sırada ise Atv’nin yeni dizilerinden Kardeşlerim’in Asiye ve Doruk çifti, listeye girmeyi başarmış. Cumartesi akşamı izleyicileri gözyaşlarına boğan dizinin başarılı oyuncuları Su Burcu Yazgı Coşkun ile Onur Seyit Yaran, ekranın yeni gözde çiftlerinden birisi artık…