Ana sayfa Çocuk Sürpriz Kutusu – Kitap Ayracı İzle

Sürpriz Kutusu – Kitap Ayracı İzle

tarafından ker_def

Çocuklarımızla vakit geçirirken, bu vakitlerin kaliteli geçmesi son derecede önemlidir. “Ben oğlum ile bütün gün beraberdim” cümlesini bir analiz etmekte fayda var. Videodan TRT Çocuk ekranında izleyicilerle buluşan Kitap Ayracı bölümünü izleyebilirsiniz.

Bu birlikte geçirilmiş sürede, siz bilgisayarın önünde çalışmış, oğlunuz ise kendi köşesinde arabalarıyla oynamış, arada birkaç kere soru cevap şeklinde bir konuşma yapılmış ise, bu, birlikte geçirilmiş kaliteli bir vakit değildir.

Bu durumda, izole kalınmış, paylaşımlar olmamış, sohbet edilmemiş, hasret giderilmemiş ve duygular paylaşılmamış oluyor.

Kaliteli vakit; çocuğunuzla dikkatli bir şekilde ilgilendiğiniz, onu merak ettiğiniz, gözünün içine bakarak dinlediğiniz, onunla sohbetler ettiğiniz, birlikte oyun oynadığınız, birlikte kitap okuduğunuz, birlikte şarkılar söylediğiniz, birlikte spor yaptığınız ve birlikte faaliyetler yaptığınız zaman oluyor.

Çocuğunuzla kaliteli vakit geçirebilmek için birlikte faaliyet yapmak (Örneğin, Kitap Ayracı gibi) çok iyi bir seçenektir.

Çünkü birlikte birkaç malzemeden somut bir şeyler üretmek, paylaşmak, kreatif düşünmek, gülmek ve eğlenmek ilişkinizi çok olumlu yönde pekiştirecek bir yaklaşımdır.