Ana sayfa Dizi Arşivi Suskunlar Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video

Suskunlar Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Özel Analiz – Suskunlar, Tims Productions tarafından yapılan, yönetmenliğini Çağrı Lostuvalı, Hatice Memiş, Çağatay Tosun ve Umur Turagay’ın yaptığı, senaryosunu Pınar Bulut ve Anıl Eke’nin kaleme aldığı Türk televizyon dizisidir. Dizi yayınlandığı 2012 yılında gerek konusu gerekse oyuncu kadrosuyla ekranlara damga vurdu.

2 sezon devam eden ve toplam28 bölüm yayınlanan Suskunlar dizisinin çok iddialı bir oyuncu kadrosu vardı. Murat Yıldırım, Sarp Akkaya, Güven Murat Akpınar, Aslı Enver, Berk Hakman, Pelin Akil başrolde buluştu. Güçlü oyunculuk performanslarının sergilendiği dizinin hikayesi de çok beğenildi.

Suskunlar Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video 10

KÜNYE:

Kanal: Show TV
Yapımcı: Tims Productions
Türü: Dram- Gerilim
Yayın Tarihi: 1 Mart 2012-2 Aralık 2012
Mekan: İstanbul
Süresi: 90 dakika
Müzik: Aytekin Ataş
Başrol: Murat Yıldırım, Sarp Akkaya, Güven Murat Akpınar, Aslı Enver, Berk Hakman, Pelin Akil.
Oyuncular: Mehmet Özgür, Reha Özcan,Özge Sezince, Pelin Akil, Elif Atakan, Mert Asutay, Fatih Paşalı, Jale Aylanç, Fırat Albayram, Batuhan Başıbüyük, Alican Yücesoy, Furkan Didim, Emirhan Akbaba, Berkcan Çakar, Yağmur Esmer, Ulaşcan Kutlu, Barış Öner, Efe Akercan, Mert Çolak.

SOSYAL MEDYA HESAPLARI

Yayınlandığı dönemde dizinin sosyal medya hesapları aktif olarak kullanıldı. Tüm hesaplardan fragmanlar, diziden fotoğraflar ve çeşitli bilgiler paylaşıldı. Youtube kanalında hem kısa kısa sahneleri hem de tüm bölümleri ve fragmanları bulabilirsiniz.

Twitter: https://twitter.com/ssknlr
Instagram: https://www.instagram.com/suskunlar.dizi/
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UChqohzB1LyK2XUPt69Qw7Mg
Resmi internet sayfası: https://www.showtv.com.tr/dizi/tanitim/suskunlar/1041

TÜM HABERLER:

Suskunlar dizisiyle ilgili tüm haberleri aşağıdaki linki tıklayarak en yeniden en eski habere doğru inceleyebilirsiniz. Tüm haberleri okumak için tıklayın…

GENEL İZLENİM:

Suskunlar dizisi yayınlandığı dönemde büyük yankı uyandırdı. Etkileyici hikayesi ve unutulmaz sahneleri ile ekranlara damga vurdu. Ancak dizinin 2. sezonu, ilk sezonu ile karşılaştırıldığında reytinglerde büyük bir düşüş yaşandı. Yayınlandığı dönemde reytinglerin ilk sezondaki gibi yükselmesi için dizinin yayın günü değiştirilse de herhangi bir değişiklik olmadı ve final kararı alındı. Suskunlar, 2 sezon devam etmiş olsa bile Türk televizyon tarihinin unutulmaz dizileri arasına girmeyi başardı.

Suskunlar Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video 11

HİKAYESİ:

Dizide Kuyudibi Mahallesi’nde büyüyen, kardeş gibi olan Ecevit (Murat Yıldırım), Bilal (Sarp Akkaya), İbrahim (Güven Murat Akpınar) ve Zeki’nin (Tugay Mercan) çocukken yaptıkları masum bir hata sonucunda hapse girmeleri ve burada darp edilmeleri, tecavüze uğramaları ardından hayatlarının altüst oluşu konu ediliyor.
Bu dört arkadaş, başlarına gelenleri unutacaklarına ve hatırlamamak adına bir daha birbirlerini görmeyeceklerine dair bir söz verirler. Ancak yıllar sonra içlerinden birinin suskunluğunu bozması ve ölmesiyle, bambaşka hayatlar yaşamakta olan bu dört eski arkadaştan kalan üç arkadaşı bir araya getirir. Bu üç delikanlı ve yanlarına aldıkları, çocuk çetelerinin vazgeçilmez elemanı Ahu’yla (Aslı Enver) birlikte geçmişte yaşadıklarının intikamını almaya karar verirler.

KARAKTERLER:

Oyuncu (Karakter)

Murat Yıldırım (Ecevit Oran -Şerif) 4 arkadaş arasında en büyük olanıdır, bir nevi liderleridir. Hapishanede işkence gördükleri zamanda da arkadaşlarının yanında olduğu gibi, hapishaneden sonra da intikam mücadelesinde de aynı şekilde arkadaşlarıyla aynı safta yer almıştır. Ancak dizinin final sahnesinde beklenmedik şekilde ortaya çıkan Takoz İrfan tarafından bıçaklanarak öldürülmüştür.

Sarp Akkaya (Bilal Tutkun -Sarı) Nam-ı diğer Sarı. Hapishanede en çok canı yananlardan biri, çünkü işkencenin yanına bir de astım hastalığı eklenmiştir. Hapishanede ürkek bir çocuk olsa da hapishaneden sonra yaşadıkları onu çok değiştirdi. Hatta en çok onu değiştirdi. Özellikle öfkelendiği anlarda kolay kolay raydan çıkabilen Sarı, yeri geldiği zaman arkadaşlarına danışmadan iş yapmıştır. İkinci sezonda ise ilk sezondaki biraz kalmış olan sakinliğini de kaybetti.

Güven Murat Akpınar (İbrahim Kene -Iska) İbrahim Kene, nam-ı diğer Iska. 4 arkadaş arasında hâlâ çocuk kalan biri varsa o da Iska’dır. Her ne kadar Ecevit ve Bilal kadar gözü pek olmasa da bazı anlarda cesaretini ortaya koyarak intikam mücadelesinde mühim roller üstlenmiştir.

Tugay Mercan (Zeki Sinanlı -Yanık) İntikam mücadelesine ilk adımı atan karakter. Takoz İrfan’ın adamlarından Özcan’ı vurmuş ama öldürememiş, ardından sahte bir polis tarafından nezarette vurularak öldürülmüştür. Yanık’ın ölümüyle diğer 3 arkadaş bir araya gelerek intikam serüvenini başlatmışlardır. Yanık her ne kadar ilk bölümde ölmüş olsa da dizide sesini dış ses olarak duymamızın yanında bazı sahnelerde de hayal ve flashback olarak karşımıza çıktı.

Aslı Enver (Ahu Kumral )4 erkek arkadaş arasındaki tek kız. Ecevit ve Bilal ona aşık, o Ecevit’e aşık. Arkadaşlarına yapılanları öğrendikten sonra o da elinden gelen yardımı yapmıştır.

Berk Hakman (Gurur Kutay/Gazanfer Bircan -Kasap) Asıl adı Gurur, sonradan Gazanfer nam-ı diğer Kasap. Çocukluğunda milyonda bir görülen bir hastalığa yakalanmıştı; acı, sıcak, soğuk o tip hislerden muaftır. Hem kendi parmaklarını hem de hapishanedeki çocukların parmaklarını kemirirdi. Gazanfer’in bir diğer özelliği de psikopatlığının yanında zekâsıdır. İlk sezonun finaline yakın zamana kadar kimliği gizlenen Gazanfer ifşa olduktan sonra iyice ön plana çıkmış ve ikinci sezonda yaptığı planlarla 3 arkadaştan intikam almaya çalışmıştır. Zaman zaman planlarında başarılı olan Gazanfer, 26. bölümde hiç beklemediği bir şekilde Ecevit tarafından öldürülmüştür.

Suskunlar Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video 12

Mehmet Özgür (İrfan Alkara -Takoz) Türk dizi tarihinin en kötü, en psikopat, en merhametsiz ve en farklı karakteridir. Öyle ki tüm hayatı elinden alınmasına rağmen biraz olsun merhametinde bir artış olmamıştır, hep en kötü olma yolunda ilerlemiştir. Konuşma şekli ve karizması da en kötü karakter olmasının yanında ayrı bir özelliğidir. Gerek hapishanede gerek dışarıda her zaman korkulan bir karakter olmuştur. Çocuk hapishanesindeyken birçok çocuğun hayatını elinden almıştır ve ölümüne kadar da pişmanlık duymamıştır. Dizinin finalinde öldü sanılırken son sahnede ortaya çıkarak Ecevit’i bıçaklamış ve Ecevit ardından ölmüştür ancak Ecevit’te ölmeden önce İrfan’ın boynunu kırarak İrfan’ı öldürmüştür.

Reha Özcan (Sait Karam -Müdür) Sait Karam, İrfan kadar olmasa da o da çok merhametsizdir. Hapishanede İrfan’la birlikte çocukların hayatlarının elinden alınmasında gardiyan olarak deyim yerindeyse ortamı hazırlayan karakterdir. Ama ne kadar acımasız da olsa çok korkak bir karakterdir, İrfan’a bazı konularda akıl verir hatta bazı konularda aklına girer, kurnazdır, bencildir. Kurnazlık ve bencillikte Prison Break’taki Theodore Bagwell’dan sonra gelir. Dizinin finalinde Ecevit tarafından yaralanmış, ardından Bilal tarafından üzerine bir şarjör dolusu mermi boşaltılarak öldürülmüştür.

Özge Sezince (Sibel) Takoz İrfan’ın metresi. Daha sonra Bilal’e aşık oldu ve Bilal’le işbirliği yaparak İrfan’dan intikam aldı.

Pelin Akil (Nisan Ağazade -Nur Ağazade) Diziye ikinci sezonda dahil oldu. Gazanfer’in ikinci sezondaki planlarında büyük rol oynadı, bir nevi köstebek gibi. Gazanfer gibi sonlarda ifşa olduysa da bu canına mâl olmadı.

Elif Atakan, Gülten Iska’nın sevdiği kız. Iska’yla evleneceği gün Takoz İrfan tarafından tecavüze uğrar.

Mert Asutay (Hüseyin)Sait’in hapishanedeki yardımcısıdır. Sait kadar merhametsiz değildir. Fakat korktuğu için müdahale edememiştir. Emekli olduktan sonra sağlık sorunları ile boğuşmuştur. Mahkemede yalancı şahitlik yaptığı için Bilal Tutkun tarafından zehirlenerek öldürülmüştür.

Fatih Paşalı (Özcan Tiryaki -Yarasa) Nam-ı diğer Yarasa. Hapishanede çocuklara işkence yapanlardan biri. Lakabının yarasa olmasının sebebi geceleri uyumamasıdır. 1. bölümde Zeki Sinanlı tarafından vurulmuş ancak ölmemiştir. Fakat yarım kalan işi Bilal Tutkun tamamlamıştır.

Jale Aylanç, Ümran Kene (Ümran Anne) Iska’nın annesidir.

Fırat Albayram (Hasan -Çakal) Takoz İrfan’ın yanında dolandırdığı, genelde azarladığı, tokatladığı ama en zor işleri yaptırdığı karakter. Acımasızlık olarak sınıfta kalır, genelde korkaktır. İrfan 1. sezon finalinde dayak yediğinde onun kolundan tutan kişi Hasan oldu.

Mehmet Özgür (Takoz İrfan) ile yapılan bir röportajda Hasan’ın tam olarak kim olduğu ve onu neden yanına aldığını ilerleyen bölümlerde göreceğimiz söylenmişti ancak göremedik.

Batuhan Başıbüyük (Ferhat ) Gurur Kutay/Gazanfer Bircan (Kasap) tarafından öldürüldü.

Alican Yücesoy (Cebrail) Daha ilk bölümden beri sürekli övülerek adı geçen ancak bir türlü(bir yere kadar) cismini göremediğimiz karakter. Tehlikeli bir karakterdir, Gazanfer’le ortak iş yapmışlardır, Takoz İrfan’ın sağ koludur. Ortaya çıktığında Bilal ile boğuşmuş ve Bilal tarafından öldürülmüştür. Ancak 1. sezonun finalinde son sahnede tekrar ortaya çıkmıştır. İkinci sezonda herkes Cebrail’in Gazanfer’le müttefik olup tehlike saçacağını düşünmüş fakat ikinci sezonda hiç oynamadan diziden ayrılmıştır.

Çocuk Oyuncular (Karakter)
Furkan Didim (Ecevit Oran – Şerif)
Emirhan Akbaba (Bilal Tutkun – Sarı)
Berkcan Çakar (İbrahim Kene -Iska)
Yağmur Esmer (Ahu Kumral)
Ulaşcan Kutlu (Zeki Sinanlı – Yanık)
Barış Öner (İrfan Alkara – Takoz)
Efe Akercan (Gazanfer Bircan – Kasap)
Mert Çolak (Özcan Tiryaki – Yarasa)

Suskunlar Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video 13

MEKANLAR:

Yayınlandığı dönemde izleyiciyi ekran başına kilitleyen Suskunlar dizisinin çekimleri Beykoz’daki eski kundura fabrikasında yapıldı. Boğaz kıyısında kocaman bir alana yayılan fabrika binası ve ara sokakları dizi platosu olarak kullanıldı. Suskunlar dizisinin konusu, ağırlıklı olarak İstanbul’daki Kuyudibi Mahallesi’nde geçiyordu. Kuyudibi Mahallesi senaristin hayal gücü ile üretildi. Gerçekte İstanbul’da bu isimde bahsedildiği gibi bir mahalle bulunmuyor.

JENERİK:

Hapishanede yaşadıkları kötü günlerden sonra susma kararı alan 4 arkadaşın hikayesini konu alan Suskunlar dizisinin müzikleri Aytekin Ataş’a ait. Bir döneme damgasını vuran dizinin dikkat çekici jenerik müziği de izleyici tarafından beğenildi.

FRAGMANLAR:

Suskunlar dizisinden ilk fragman Show TV’nin ve dizinin sosyal medya hesapları üzerinden 2012 yılının Şubat ayında yayınlandı. İlk görüntüler büyük beğeni topladı ve izleyicide merak uyandırdı.

İlk Tanıtım:

s

TÜM BÖLÜMLER:

Suskunlar dizisi 1 Mart 2012 tarihinde başladı. İlk sezonu yüksek reyting oranlarıyla kapatan dizi 2. Sezonunda ise aynı başarıyı yakalayamadı. Suskunlar, 2 Aralık 2012 tarihinde 28. bölümüyle final yaptı.

Suskunlar dizisinin tüm bölümlerini Youtube resmi sayfasından izleyebilirsiniz.

DİZİ MÜZİKLERİ – KLİPLER:

Suskunlar dizisinin sahnelerinden etkileyici klipler de dizinin youtube kanalından paylaşıldı. Dizide aynı zamanda, sık sık Ahmet Kaya şarkılarına da yer verildi. Aşağıda bu video klipleri bulabilirsiniz:

Ahmet Kaya/ Nerden Bileceksiniz

Ahmet Kaya / Beni Vur

Ahmet Kaya/ Yüreğim Kanıyor

ETKİLEYİCİ SAHNELER

Suskunlar dizisinin unutulmaz sahnelerinden bazılarını aşağıda izleyebilirsiniz;

Seni Uzaktan Sevmekten Yoruldum

Ahu ile Ecevit’in Vedası!

Ben Senin Yaralarını Sararım!

Gazanfer’in Oyunu

İbo Mutluluktan Ağladı!

İrfan ve Sait’in Oyunu

Size Yeni Hayat Teklif Ediyorum!

YURT DIŞINDA ‘SUSKUNLAR’ DİZİSİ

Suskunlar dizisi yurt dışında yayınlandığı ülkelerde de ilgiyle izlendi ve milyonları ekran başına topladı. Aşağıda dizinin yayınlandığı ülke ve kanalları görebilirsiniz;

2012- Kuzey Kıbrıs
2013- Afganistan /1TV
2013- Kuzey Makedonya /Kanal 5
2013- Sırbistan/ B92
2014- Karadağ /TV Vijesti