Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Türk sinemasının jönlerinden Kartal Tibet hayatını kaybetti!

Türk sinemasının jönlerinden Kartal Tibet hayatını kaybetti!

tarafından sule sule

TelevizyonGazetesi.com / Detay –Türk sinemasının unutulmaz karakterlerinden Tarkan’ı canlandıran usta oyuncu Kartal Tibet, 83 yaşında hayatını kaybetti. Bugüne kadar 200’e yakın filme imza atan Tibet’in vefatının sebebiyle ilgili bir açıklama yapılmadı.

Ankara’da 1938’de dünyaya gelen Kartal Tibet, Ankara Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü’nden mezun oldu. Tibet, 1961 yılında Ankara’nın ilk özel tiyatrosu Meydan Sahnesi’nin kurucuları arasında yer aldı.

Sinemaya ilk adımını Karaoğlan filmiyle attı. Ardından Boş Çerçeve, Sarmaşık Gülleri, Çalıkuşu, Zambaklar Açarken’in de aralarında bulunduğu 200’e yakın filmde rol aldı. Onu üne kavuşturan filmi ise Tarkan serisi oldu.

Türk sinemasının jönlerinden Kartal Tibet hayatını kaybetti! 7

Sezgin Burak’ın çizgi roman karakteri Tarkan’ın sinemaya uyarlanması olan filmde Tarkan karakterini canlandıran Kartal Tibet’in bu serisi Türk sinemasının kült filmleri arasına girdi. Tarkan serisi hala kanallarda yayınlanıyor ve seyrediliyor.

Tibet oyunculuğunun yanı sıra yönetmenlik de yaptı. İlk kez 1977 yılında Tosun Paşa filmiyle yönetmenliğe adım atan Tibet, pek çoğu iyi gişe yapan 56 film yönetti. Yönettiği filmlerin 20’sinde Kemal Sunal rol aldı.

Kartal Tibet son olarak 2006’da Dünya’yı Kurtaran Adamın Oğlu ve Amerikalılar Karadeniz’de 2 adlı filmlerin yönetmenliğini üstlenmişti.