Ana sayfa Dizi Haberleri Üç Kuruş dizisi Çukur’un şanıyla başladı ama yerini dolduramadı!

Üç Kuruş dizisi Çukur’un şanıyla başladı ama yerini dolduramadı!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Ay Yapım tarafından hazırlanan Üç Kuruş isimli dizi Haziran ayından bu yana tanıtılıyor. “İçerde’den çıktık Çukur’a düştük, sırada Üç Kuruş” şeklinde izleyicilerin aklına kazınan bir proje olarak dizi iyi bir tanıtım stratejisi ile yayın hayatına başladı.

İçerde tek sezon sürdü ama izleyicilerin aklında kaldı. Çukur ise 4 sezon müthiş işler başardı ve fenomen oldu. Üç Kuruş dizisinin de bunun devamı niteliğinde etkili bir dizi olacağı imajı verilince milyonlarca izleyici de beklentilerini yükseltti.

Uraz Kaygılaroğlu, Ekin Koç, Nesrin Cavadzade, Aslıhan Malbora ve Nursel Köse’nin başrollerinde yer aldığı dizinin bölümleri yayınlandıkça ise bu tanıtım stratejisinin olumsuz etkileri görülmeye başlandı. Üç Kuruş, Çukur’dan daha iyi bir dizi gibi görülmüş ve bu nedenle de izleyici yüksek bir beklenti içine sokulmuştu.

Üç Kuruş dizisi Çukur'un şanıyla başladı ama yerini dolduramadı! 7

Fakat bölümler yayınlandıkça böyle olmadığı görüldü. Dizinin reytingleri de haftalar geçtikçe iyiye doğru gitmek yerine daha kötüye doğru ilerliyor… Üç Kuruş için bu kadar büyük beklenti yaratılmamış olsaydı durum farklı mı olurdu bilinmez ama reyting sonuçlarının işlerin yolunda olmadığını anlattığını söyleyebiliriz.

Dördüncü bölümü 22 Kasım akşamı yayınlanan Show TV’nin yeni dizisinin reytinglerde orta sıralarda yer alması ve üst sıralardan kopması hemen dikkat çekiyor. Oysa ki Çukur dizisi ilk ikiden aşağıya pek düşmezdi… Fenomen olan Çukur’un yerini doldurması beklenen Üç Kuruş, bu reytinglerle bu hedeften çok uzakta görünüyor.

Reyting rakamlarını yasak olduğu için iletemiyoruz ama AB’de oranların ortalamanın altında gerçekleştiğini, tüm kişiler ve ABC1’de ise ilk başladığı günden bu yana düşüşün devam ettiğini söyleyebiliriz.

Üç Kuruş dizisi tüm kişilerde günü altıncı olarak tamamladı. AB ve ABC1’de ise dizi sekizinci sırada kendisine yer buldu.

Alparslan ve Yasak Elma dizilerinin sürükleyici olduğu pazartesi akşamları Üç Kuruş, Show TV’ye bu sezonun iyi sonuçlarından birisini getirse de Çukur kadar etkili bir yapım olamadı.