Ana sayfa Dizi Haberleri Finaline karar verilen Cam Tavanlar’dan çıkarılacak dersler mi var?

Finaline karar verilen Cam Tavanlar’dan çıkarılacak dersler mi var?

tarafından sule sule

TelevizyonGazetesi.com / Analiz – Yaz sezonu dizilerinin en iddialılarından biri olan Cam Tavanlar için final kararı verildi. Dizi 8. bölümüyle ekranlara veda edecek. Geriye iki bölüm kaldı. Farklı konusu ve iddialı oyuncularıyla sezona çok hızlı giriş yapan ancak umduğunu bulamayan Cam Tavanlar’ın izleyiciler tarafından tutulmaması beraberinde birçok soru işaretini getirdi.

Ojo Pictures tarafından Show TV için çekilen ve başrollerinde Bensu Soral ve Kubilay Aka’nın yer aldığı Cam Tavanlar dizisi, iş dünyasında kadın çalışanın önüne konulan engelleri konu edinmesi sebebiyle dizi dünyasına yeni bir nefes getirmişti. Dizinin konusu kadın haklarına dikkat çekmesi sebebiyle benzerlerinden ayrılıyordu.

Dizinin iki başrol oyuncusu da çok iddialıydı. Biri son yıllarda birçok iddialı yapımda rol alarak kariyerinde başarılı adımlar atan Kubilay Aka diğeri de uzun süredir ekranlarda görünmeyen ve izleyici tarafından çok sevilen Bensu Soral’dı.

Hem konu hem de oyuncular dikkat çekici olunca Cam Tavanlar dizisi çok iddialı bir şekilde geldi. Ancak ne olduysa dizi bir türlü tutmadı. Bugüne kadar direndi ancak en sonunda 8. bölümde final yapmasına karar verildi. Cam Tavanlar’ın bir türlü tutmamasıyla ilgili sosyal medyada birçok iddia ortaya atıldı.

Bunlardan biri Bensu Soral’ın ana kadın karakter için yanlış bir seçim olmasıydı. İzleyicilere göre Bensu Soral, kariyerinde yükselmek için gözünü budaktan sakınmayan Leyla karakterine hiç ama hiç oturmamıştı.

Leyla karakterinin aşık olduğu Cem’e karşı aşırı sert ve kafa tutan hareketleri de izleyicileri rahatsız etmişti. Belki de izleyiciler bu kadar sert kadın karaktere alışkın olmadığından Leyla karakterini yadırgadı.

Bir başka iddia dizinin rakibinin aynı gün Fox TV’de yayınlanan Sen Çal Kapımı dizisiydi. Hande Erçel ve Kerem Bürsin’in başrollerini paylaştığı dizi, final yapmak üzere son bir sezon olarak yeniden ekrana geldi. İki dizi aynı akşam macerasına başladı. Ancak Cam Tavanlar ne reytingde ne de sosyal medya paylaşımlarında Sen Çal Kapımı dizisini geçebildi.

Bir iddia da senaryonun zayıflığıydı. Bazı izleyiciler dizide ciddi anlamda kötü bir karakter olmamasının hikayeyi sıkıcı hale getirdiğini, sadece kadının iş yaşamında karşılaştığı zorlukların çok da ilgi çekici olmadığını öne sürdü. Oyuncular iddialı olsa da hikaye zayıf olunca ortaya başarılı bir sonuç çıkmamıştı.

Cam Tavanlar’ın sona ermesinde belki de tüm bu faktörler geçerli belki de bambaşka bir neden altında yatıyor. Ancak belki de yapımcılar bu durumdan bazı dersler çıkarmalı.