Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Alara Bozbey Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Alara Bozbey Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Alara Bozbey, 20 Şubat 1986 tarihinde Litvanya’da doğmuştur. Türk dizi oyuncusu.

Adı: Alara Bozbey
Doğum Tarihi: 20 Şubat 1986
Doğum Yeri: Litvanya
Boyu: 1.74 m.
Kilosu:  54 kilo
Burcu: Balık
Göz Rengi: Kahverengi
Instagram: https://www.instagram.com/alarabozbey/
Evcil Hayvanları: Köpeği var.

Alara Bozbey Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 8

Ailesi: Litvanya’da doğdu, bir süre Litvanya’da yaşadıktan sonra annesinin evlenmesi üzerine Türkiye’ye geldi. Türk vatandaşlığı alarak Aliona olan ismini Alara olarak değiştirdi “Annem Ukrayna, babam Litvanyalı. Ben Litvanya’da büyüdüm. Annemle babam ben beş yaşındayken ayrıldı. Annemle kaldım ama babamla görüşmeye de devam ettim. Babasız büyümek beni olgunlaştırdı. Erken yaşta sorumluluk aldım, ayaklarım yere daha sağlam basmaya başladı. Asıl adım Alona’ydı. Türkiye’ye geldikten sonra kimse ismimi doğru düzgün söyleyemediği için Alara’yı seçtim.”

Çocukluk yılları: Türkiye’ye geldiğinde henüz 16 yaşındaydı. Türkçeyi o yaşta öğrendi. “Gençtim, henüz bir şeylerin köklü oturmuşluğu yoktu. O yüzden zorlanmayacağımı düşündüm, öyle de oldu. Türkiye’de kültürün bu kadar geniş olması, insanların sıcakkanlılığı zorluk çekmeden adapte olmamı sağladı. Kendimi hiç dışlanmış hissetmedim. Türkçeyi mükemmel konuşmaya, annemin kusurlu konuştuğunu anladıktan ve dönem dönem insanların o bir şeyler söyledikten sonra güldüklerini gördükten sonra karar verdim. En güzel lisan ana haber bülteninde konuşulur diyerek haberleri izlemeye başladım. Önce alfabeyi çözdüm, sonra spikerlerin düzgün Türkçesinden yola çıkıp onları taklit ederek böyle konuşur hale geldim.”

Eğitim hayatı:  TÜRVAK’ta (Türker İnanoğlu Vakfı) oyunculuk eğitimi aldı.

Hayatının dönüm noktası: Sahnede olmak çocukluk hayaliydi ancak Türkçeyi iyi bilmediği için okula gitmeye cesaret edemedi. “Üniversite sınavına girip Açıköğretim’i kazandım ve TÜRVAK’a (Türker İnanoğlu Vakfı) girdim. Zeki (Alasya) Hoca’yla çalışmaya başladım. O dönemde ‘Yabancı Damat’ dizisinden teklif geldi. Duyduğumda inanamadım ve kendimi birden deneme çekiminde buldum sonra da devamı geldi.”

Oyunculuğa ilk adım: Televizyon macerasına 2004 yılında, ‘Yabancı Damat’ dizisinde canlandırdığı ‘Natalia’ karakteriyle başladı.

Hangi proje ile parladı? ‘Dolunay’ dizisinde canlandırdığı ‘Demet’ karakteri ile dikkatleri üzerine çekti.

Kişilik özellikleri: Kendisini, eğlenceli, keyifli, mutlu olmayı seven, disiplinli ve işine saygılı birisi olarak tanımlıyor. “Tabi bunların yanında kendime özel prensiplerimin de olduğunu söylemeliyim. Bu prensiplerimden en önemlisi ise kararlılık noktası. Hedeflediğim bir şeyi mutlaka yapana kadar durmuyorum. Bunun en temel örneği ise oyunculuk kariyerim. Hep hayalperest oldum. Bir şeyi gerçekten çok isteyip kendinde onu görüyorsan, kendine güvenmen yeterli. Hemen açılamam. Biraz ölçülüyüm. Karşımdakini tanıdıkça ve bulunduğum yere göre rahat ediyorum. Anaç tarafım çok baskındır. Şefkatli bir kişiliğim var. En zor tarafım, ketumluğum. Olaylara anında tepki vermem. Bu da zaman zaman etrafımdaki insanları tedirgin edebiliyor.”

Aşka bakışı: “Öncelikle âşık olmak bireyin karşı koyamadığı bir duygu. Bu duyguyu yaşamak için herhangi bir çaba sarf etmek veya onun arayışına düşmek de anlamsız. Bir anda oluşan ve her yeri saran bir duygudur aşk. Gelelim aşk konusunda bedel dediğimizde ne anlamamız gerekiyor kısmına: Aşkına sahip çıkmak, ona tutunmak ve onu yaşamak için zaman zaman kendinden taviz verebilir insan, fedakârlık yapabilir, kendini törpüleyebilir tabi ki. Eğer buysa bahsettiğimiz bedel ödeme noktası, evet aşk için bedel ödenebilir. Tabi şunu da belirtmek isterim ki; aldatılmak (ihanet), fiziksel şiddete maruz kalmak, psikolojik baskıya uğramak, duygusal şiddete tâbi olmak ve benzeri eylemler kesinlikle ama kesinlikle bedel ödemek olarak görülmemeli, ödenmemeli ve ödetilmemeli. Öncelikle kadına saygı duyulmalı ve kadın hak ettiği davranışla karşılanmalı. Toparlamak adına şunu söyleyebilirim: Eski yaralar, şimdi bakıldığında güç veren izlere dönüşmüşse aşkta olgunlaşıyorsunuz demektir.”

Alara Bozbey Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

Hayata bakışı: Mesleğinin magazinsel tarafıyla çok ilgilenmiyor. “Magazinsel ve polemik yaratacak şeyler bana ters. Köpeğime bile biraz sert çıkışsam dakikalarca özür diliyorum. Bu yüzden dikkat çekmek için iddialı cümleler kurmam. Önemli olan bir anda parlamak değil. Ben her zaman ekranda olayım ve yavaş yavaş yukarıya çıkayım istiyorum.”

İş hayatına bakışı: Sektörde emin adımlarla yol almak ve kalıcı olmak istiyor. “2005’te Türkiye’ye yerleştikten sonra çocukluğumdan beri hayalini kurduğum oyunculuk mesleğini burada yapmaya karar verdim ve eğitimlerime başladım. Hırslı ve azimli olmak, kararlı olmanın yanında ayrılmaz bir bütün gibi. 2006’da ise Yabancı Damat dizisiyle giriş yaptığım sektörde  her geçen gün bu kararlı davranışı sergilediğim için giderek mutluluğum artıyor. Her zaman savunduğum ve arkasında durduğum bir nokta var oyunculukla ilgili: Oyuncu senaryo gereği hangi karaktere bürünmesi gerekiyorsa ona bürünür, yani rol seçmez. Bana da son zamanlarda şans eseri mi desem yoksa cast direktörlerinin takdiri mi desem hep şuh kadın rolleri geldi ve ben de büyük bir mutlulukla izleyiciye yansıtıyorum.”

Kariyer planı: “Hem işimle ilgili başarılı, güvenilir, disiplinli olarak anılmak isterim, hem sektörel olarak saygılı ve saygın olarak anılmak isterim. Bunları hak etmek için de elimden gelen tüm çabayı sarf ediyorum.”

Kaygıları: Son dönemde insanların tahammülsüz ve sabırsız olmasını endişe verici buluyor. “Bir şeylere hızlı parlıyor, hakaret edip kalp kırabiliyoruz. Çok hızlı yaşıyoruz. Gündem hızla değişiyor. Sosyal medyada sürekli kimin ne yaptığından haberdar oluyoruz. Olmak istediğimiz yerde başkasını görünce ondan nefret eder hale gelebiliyoruz. Oysa biraz daha sevgi lazım.”

Hangi filmden etkilendi: ‘Léon’ filmi, izlemekten sıkılmadığı ve her defasında aynı şekilde etkilendiği bir film.

Bilinmeyen özelliği: Şeftaliye dokunamıyor ancak biri soyarsa yiyebiliyor. Süt sevmiyor, görüntüsünden bile rahatsız oluyor.

TELEVİZYON DİZİLERİ

2017- Dolunay/ Demet

2015- Gamsız Hayat/ Aslı

2010/2011- Karadağlar/ Zuhal

2008- Prenses Perfinya/ Perfinya

2008- Hepsi Bir

2007- Arka Sokaklar / Julia

2004/2007- Yabancı Damat/ Natalia