Ana sayfa Sosyal Medya Alev Alev dizisinde şiddet mağduru bir kadını canlandıran Demet Evgar’dan örnek davranış!

Alev Alev dizisinde şiddet mağduru bir kadını canlandıran Demet Evgar’dan örnek davranış!

tarafından sevda

TelevizyonGazetesi.com / Detay-  En son rol aldığı Show TV dizisi Alev Alev’de şiddet mağduru ‘Cemre’ karakterine hayat veren ünlü oyuncu Demet Evgar’dan Birleşmiş Milletler Kadın Birimi tarafından başlatılan ‘16 Günlük Aktivizm Kadınlara Yönelik Şiddete Son’ Kampanyası’na destek geldi.

Şiddete Kayıtsız Kalmayın diyen ünlü isimler, sokakta, evde, okulda, işyerinde kısacası hayatın her alanında şiddete sessiz kalmayacaklarını söyledi. O isimlerden biri de ünlü oyuncu Demet Evgar oldu.

“Kadına yönelik şiddetin son bulması için hükümet, sivil toplum, özel sektör ve kamuoyunun ortak hareket etmesi ve dayanışma içinde toplumu dönüştürmesi gerekiyor. Kadına yönelik şiddet sadece kadınların sorunu değil, toplumsal ve küresel bir problem” diyen ünlü oyuncu Milliye Gazetesi’ne konuyla ilgili röportaj verdi.

Alev Alev dizisinde şiddet mağduru bir kadını canlandıran Demet Evgar'dan örnek davranış! 8

Demet Evgar, ‘Kampanya sizin sesinizle başladı ve devam ediyor. Kampanya hakkında düşünceleriniz neler?’ sorusunu şu şekilde yanıtladı;  “Kadınların maruz bırakıldığı şiddete her yerde tanık oluyoruz. Sokakta, işte, sosyal medyada, arkadaş ortamında. Şiddete tanık olduğumuzda sessiz kalmamak ve koruma mekanizmalarına başvurmak hepimizin sorumluluğu.

Bu yüzden ateş böcekleri bu sene herkesi şiddete #KayıtsızKalmayın çağrısı yapıyor. Kampanya sitesinde bulunan 7 şiddet vakası ve yönlendirmesinden birini ben seslendirdim. Bu yönlendirmelerle BM Kadın Birimi şiddete tanık olduğumuzda neler yapabileceğimiz hakkında hepimizi bilgilendiriyor.

BM Kadın Birimi bana da #Kayıtsızkalmayın çağrısında bulundu. Ben hem şiddete karşı sesimi kaydederek hem de vakalardan birini seslendirerek kadına yönelik şiddete karşı birlik olmak için herkesi kampanya altında dayanışmaya, kayıtsız kalmamaya davet ediyorum.

Dünya genelinde kadınlara yönelik şiddet bildirilmiyor, damgalanma, utanç ve korku duygularıyla bastırılıyor. Buna engel olmamız lazım. Raporlama ve bildirme mekanizmalarını kullanmamız gerekiyor. Kampanyanın amacı bir şiddet vakasına tanıklık ettiğimizde neler yapabileceğimizi bizlere anlatmak. Buna katkı sağlamak benim için değerli.” dedi.

Alev Alev dizisinde şiddet mağduru bir kadını canlandıran Demet Evgar'dan örnek davranış! 9

“Bedensel ve psikolojik baskı ile şiddete maruz kalan biriyle karşılaştığımda ilk önce şiddete maruz kalan kişiyle iletişim kurmaya çalışmak ilk refleksim oluyor” açıklamasını yapan Demet Evgar, “Şiddete gözümün önünde maruz kalıyorsa polisi ararım tabi ki aramışlığım vardır.

Herhangi bir kadına şiddet vakasında resmi mercileri arayarak durumu bildirmek benim hakkım. Şiddeti raporladığımda bilgilerim resmi mercilerde gizli tutuluyor. Bu nedenle bilgilerimin herhangi birinin eline ulaşması mümkün değil. Kendimin ya da yakınlarımın güvenliğini tehlikeye sokacak olan davranışlardan kaçınarak, şiddete direkt müdahale etmemem gerekiyor” açıklamasını yaptı.

Şiddet anında neler yapılması gerektiği ile ilgili tüm bilgiler #Kayıtsızkalmayın kampanya sitesi olan atesbocekleri.info’da adresinde mevcut.