Ana sayfa Dizi Fragmanları Aziz dizisinin en büyük farkı hikayenin detayında gizli!

Aziz dizisinin en büyük farkı hikayenin detayında gizli!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – 5 Kasım Cuma akşamı ilk bölümü yayınlanacak olan Aziz dizisinin hikayesinin çok özel detayları var… Dizide Murat Yıldırım, Damla Sönmez, Simay Barlas, Fırat Tanış ve Ahmet Mümtaz Taylan başrollerde yer alıyor..

Antakya’da çekimleri devam eden projeyle ilgili açıklamalarda bulunan başrol oyuncusu Murat Yıldırım, önemli bir hatırlatmada bulundu. Dizinin sadece bir dram ya da aşk öyküsü olmadığını anlatan oyuncu, Hatay’ın Türkiye Cumhuriyeti’ne katılması sürecini de anlatacaklarını belirtti.

Murat Yıldırım şöyle konuştu: “Benim ilk dönem projem. Daha önce film yaptım. Benim için değişik bir tecrübe oluyor. Bizden ziyade sanat yönetmeni arkadaşlarımız çok yoruldular. Yönetmenlerimiz aynı şekilde. Senaristler o döneme ait büyük araştırma yapmışlar. Hatay’da 1930’larda geçiyor. Biliyorsunuz Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, hastayken son cümleleri her zaman Hatay’ı sormasıydı. O yüzden Hatay’ın kurtuluşunu da anlatacağız. Hem aşk hikayesi hem büyük bir aile dramı hem de Hatay’ın Fransa’nın sömürgesinden kurtuluşunu anlatacağız.”

İlk kez bir dönem dizisinde rol alan Murat Yıldırım, at binme konusunda da daha önceki deneyimlerine rağmen 1,5 ay kadar eğitim almak zorunda kaldı. Asi ile Aşk ve Ceza isimli dizilerde at bindiği sahneler bulunan oyuncu, aradan geçen süre nedeniyle unuttuğu için tekrar dersler aldığını anlattı.

5 Kasım Cuma günü Aziz dizisi ilk bölümüyle başlıyor: