Ana sayfa Dizi Haberleri Aziz için geri sayım başladı!

Aziz için geri sayım başladı!

tarafından sule sule

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Murat Yıldırım ve Damla Sönmez hayranlarının dört gözle beklediği Aziz dizisinin ilk bölümünün yayını için geri sayım başladı. Bir dönem dizisi olan Aziz çok yakında Show TV ekranında olacak.

Ekranın yakışıklı oyuncularından Murat Yıldırım, dört yıllık aradan sonra 2020 yılında Ramo dizisi ile ekranlara dönüş yapmıştı. Oyuncu, iki sezon süren yapımda büyük bir başarı sergilemişti. Ancak Ramo’nun sona ermesiyle Murat Yıldırım hayranları büyük bir hüsran yaşamıştı.

Yetenekli oyuncu Damla Sönmez de özellikle Çukur dizisinde canlandırdığı Efsun karakteriyle hayran kitlesini katlamayı başarmıştı. Çukur’dan hemen sonra ara vermeden Aziz dizisiyle anlaşan Damla Sönmez hayranlarının gözünü yolda bırakmadı.

Aziz için geri sayım başladı! 8

Çok sevilen iki oyuncu çok yakında Aziz dizisiyle ekrana gelmeye hazırlanıyor. Çekimleri uzun süredir devam eden dönem dizisi Aziz, Show TV’de yayınlanacak. Ancak kesin yayın tarihi hakkında hala bir açıklama yapılmadı.

Hem bir aşk hikayesini hem de bir aile dramını anlatacak olan Aziz dizisi 1930’lu yıllarda Hatay’da geçiyor. Hatay’ın Türkiye Cumhuriyeti’ne katılımı öncesinde başlayan hikaye, kurtuluş mücadelesini de ekranlara taşıyacak.

Son derece idialı bir şekilde gelen Aziz dizisi oldukça yüksek bütçeli bir dizi. Öyle ki dizi için Antakya’da özel bir kasaba kuruldu. Aziz dizisinin hikayesi şöyle olacak:

Aziz için geri sayım başladı! 9

Antakya’nın en büyük ve tek halı üreticisi olan Payidar ailesinin oğlu Aziz Payidar (Murat Yıldırım) refah ve zenginlik içinde bir hayat sürdürmektedir. Fransız delegesi Mösyö Pierre’in (Fırat Tanış) oğlu Teğmen Andre’yi öldürmesiyle Aziz’in kaderi değişir ve her şeyi bırakıp memleketini terk etmek zorunda kalır.

Herkes onu öldü zannederken Aziz, iki yıl sonra geri döner. Ancak artık hiçbir şey eskisi gibi değildir. Aziz sahip olduğu her şeyi kaybetmekle kalmamış, Fransız işgali altındaki Antakya bıraktığından daha kötü bir hal almıştır. Üstelik ilk aşkı Dilruba (Damla Sönmez) da amcası Galip Payidar’ın (Ahmet Mümtaz Taylan) oğlu Adem (Güven Murat Akpınar) ile nişanlanmıştır.

Proje tasarımını Necati Şahin’in gerçekleştirdiği, yönetmen koltuğunda Recai Karagöz’ün oturduğu Aziz dizisinin senaryosunu Eda Tezcan yazdı. Dizide Damla Sönmez ve Murat Yıldırım’ın yanı sıra Simay Barlas, Ahmet Mümtaz Taylan, Fırat Tanış, Güven Murat Akpınar, Eren Hacısalihoğlu, Suzan Kardeş, Ayten Soykök, Elif Sönmez ve Füsun Demirel ve Meral Çetinkaya yer alıyor.