Ana sayfa Sosyal Medya Baht Oyunu’nun Bora’sı için bomba tanımlama: Dışı buz, içi ateş!

Baht Oyunu’nun Bora’sı için bomba tanımlama: Dışı buz, içi ateş!

tarafından sule sule

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Kanal D’nin yeni dizisi Baht Oyunu, sezona hızlı bir giriş yaptı. Aynı akşam yayınlanan Star TV dizisi Ada Masalı ile rekabeti diziye ayrı bir heyecan kattı. Yayınlandığı ilk hafta hem sosyal medya hem de reytinglerde rakibinin gerisinde kalan Baht Oyunu’nun ikinci bölümüyle nasıl bir pozisyon alacağı şimdi merakla bekleniyor.

Başrollerini Aytaç Şaşmaz ve Cemre Baysel’in paylaştığı Baht Oyunu’nun sosyal medya hesabı, diziyi gündemde tutmak amacıyla ilginç paylaşımlar yapıyor. Dizinin resmi sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, izleyicilerden Aytaç Şaşmaz tarafından canlandırılan Bora karakterini emojilerle tanımlamaları istendi.

Baht Oyunu'nun Bora'sı için bomba tanımlama: Dışı buz, içi ateş! 9

İzleyiciler Bora’yı emojilerle “havalı”, “bomba gibi” ve “ateş gibi” olarak tanımladı. Ancak bir izleyicinin yorumu çok daha farklı ve dikkat çekiciydi. İzleyici yorumunda şunları yazdı:

“Emojice bilmiyorum, ben sözcüklerle anlatayım; dışı buz-içi ateş, gurur, dürüstlük, dozunda bir sarkazm, merhamet, duygularını kolay kolay açmayan, feth edilmesi zor ama bir kere aşık oldu mu asla vazgeçmeyen… Modern çağ Mr.Darcy’si”

Baht Oyunu'nun Bora'sı için bomba tanımlama: Dışı buz, içi ateş! 10

Yorumda bahsedilen Mr. Darcy, İngiliz edebiyatının ünlü yazarı Jane Austen’ın romantik eseri Gurur ve Önyargı’nın ana erkek karakteri. Zengin, kibirli, yanına kolay kolay kimseyi yaklaştırmayan, hırslı ancak bir o kadar romantik ve tutkulu bir adam olan Mr. Darcy, bir zamanlar ortalığı kasıp kavuran Bridget Jones dizisinde de erkek karakterin ilham kaynağı olmuştu.

Baht Oyunu'nun Bora'sı için bomba tanımlama: Dışı buz, içi ateş! 11

Baht Oyunu’nun Bora’sı da iyi bir eğitim görmüş; İstanbullu varlıklı bir ailenin oğlu. Kendisine kimseyi çok fazla yaklaştırmayan, doğru bildiği yoldan şaşmayan, inandığı değerler uğruna fedakârlıktan kaçınmayan bir adam. Aristokrat bir anne ve hırslı bir babanın tek oğlu olarak yetiştirilirken, özellikle babası tarafından kalıplara sokulmaya zorlanmış. Fakat güçlü ve bağımsız karakteri, tüm bu kalıpları yıkıp ötesine geçmiş.

Dolayısıyla izleyicinin Taht Oyunu’nun Bora’sı ile Gurur ve Önyargı’nın Mr. Darcy’si benzetmesi bir hayli yerinde olmuş.

Baht Oyunu, ikinci bölümüyle salı akşamı Kanal D ekranında.