Ana sayfa Sosyal Medya Birce Akalay dizi tercihini değiştirdi, hayranları çok üzülecek!

Birce Akalay dizi tercihini değiştirdi, hayranları çok üzülecek!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Ünlü oyuncu Birce Akalay, bugüne kadar televizyon projelerinde birçok kez gördüğümüz bir isim. Oyuncu, en son geçen sezon Babil isimli Star TV projesinde İlay isimli karaktere hayat verdi.

1984 yılında İstanbul’da dünyaya gelen oyuncu, 2007 yılında Kader isimli dizideki Lamia karakteri ile ilk kez oyunculuğa başladı. Asi dizisindeki Zeynep karakteri ile çok dikkat çeken Birce Akalay, Yer Gök Aşk isimli dizideki Havva karakteriyle de popüler oldu.

Küçük Ağa’da Sinem ve Siyah Beyaz Aşk dizisinde de Aslı karakterleri oyuncunun unutulmaz performanslar sergilediği yapımlar oldu. Sinema filmlerinde de sıklıkla gördüğümüz oyuncu, dizi tercihini değiştirdiğini söyledi.

İlkbahar’da Kuş Uçuşu isimli Netflix dizisinin çekimlerinde yer alan Birce Akalay, yaz sonunda ise Son Yaz isimli diziye katılmıştı. Son Yaz’ın ikinci sezonu sadece 5 bölüm sürünce bu durum da oyuncu adına şanssızlık olarak nitelendirildi.

Birce Akalay dizi tercihini değiştirdi, hayranları çok üzülecek! 7

Birce Akalay yeni proje tercihini ise dijitalden yana kullandı. Abdullah Oğuz’un yapımcılığını üstlendiği Mezarlık isimli dizide rol alacak olan oyuncu, kadın cinayetleri konusunu işleyen bir hikayeyi izleyici karşısına getirecek.

Birce Akalay, dijital projelere yönelmeyle ilgili bir karar aldığını da duyurdu. Oyuncu, “Şu an tercihim dijitalden yana” diye konuştu. Oyuncu, çalışma saatlerinin ve daha programlı oluşunun önemine işaret etti. Dijital diziler hakkında konuşan Birce Akalay şunları anlattı:

“Çalışma saatleri, daha programlı oluşu, senaryonun önünü ve ilerisini görebiliyor olmak, sonunu biliyor olmak… Bir oyuncu için bunlar vazgeçilmez şeyler. Sinema filmi gibi bütün hikayeyi bölüm bölüm çalışabilmek çok önemli. Ama bu televizyonda maalesef yapılamıyor. O kadar uzun süreli bölümleri sezona yaymak biraz zor. Senaristler de gerçekten büyük çabalar gösteriyor ama dijitalin insana şevk veren bir sistemi var.”