Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Burcu Gönder Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Burcu Gönder Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Burcu Gönder, 7 Şubat 1983 tarihinde İstanbul’da doğmuştur. Türk dizi, sinema ve tiyatro oyuncusu.

Adı: Burcu Gönder
Doğum Tarihi: 7 Şubat 1983
Doğum Yeri: İstanbul
Boyu: 1.70 m.
Kilosu: 56 kilo
Burcu: Kova
Göz Rengi: Kahverengi
Çocuğu: Lisa Parlak
Instagram: https://www.instagram.com/burcugonder/
Evcil Hayvanları: Köpeği var.

Burcu Gönder Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 8

Ailesi:  2015 yılında Çok Güzel Hareketler Bunlar’ programında birlikte rol aldığı, Emrah Parlak ile evlendi. Bir kız çocuğu olan çift 2020 yılında boşanma kararı aldı. “Ailem oyuncu olma kararımı çok desteklemedi. Onlar hep okulu bitireyim, sigortalı bir işim olsun istiyorlardı. Ben televizyona çıkana kadar düşünceleri değişmedi.”

Çocukluk yılları: Ortaokulda biraz haylaz bir öğrenciydi. Ortalaması düşük olduğu için liseye girerken açıkta kaldı. “Annem Endüstri Meslek Lisesi’ne gidip orada yeni açılmış bir bölüm buluyor. Puana bakmıyorlar, girdiğim bölüm ayakkabıcılık oldu. Orada ayakkabıya dair, tasarımından yapımına kadar her şeyi öğrendik. Bu bölümde okuyanlar daha sonra ayakkabı fabrikalarında model üzerine çalışabiliyor. Ben istemeye istemeye okudum. Üniversite filan aklımda yoktu. Meslek lisesinden mezun olup da üniversiteyi kazanmak zor diye düşünüyordum. O yüzden yurtdışına gitmeyi planlıyordum. Bir arkadaşım au pair olarak İngiltere’ye gitmişti, benim de aklıma soktu. Kalkıp vize almaya gittim.  Bana vize vermediler çünkü görüşmeye Amerika’daki 11 Eylül olaylarından iki gün sonra gitmiştim. Bütün hayallerim yıkıldı tabii. Sonra üniversite sınavlarına hazırlanmaya karar verdim. O dönem bir sürü şey yapmak istiyordum. Bana çocukken ‘Ne yapmak istiyorsun?’ diye sorduklarında her seferinde farklı bir şey söylüyordum. İstanbul Üniversitesi Dericilik Bölümü’ne girdim, son tercihimdi. İstemeye istemeye kayıt yaptırdım. Bu süreçte aklımda hiç oyunculuk yoktu. Ne yapacağımı bilmiyordum açıkçası.”

Eğitim hayatı: İstanbul Üniversitesi Dericilik Bölümü’nü yarıda bıraktı.  İstanbul Üniversitesi öğrenci Kültür Merkezi tiyatro grubuna katılarak burada iki sene eğitim aldıktan sonra 2003 yılında Ay ışığı Sanat Evi Tiyatro kursuna katıldı.

Hayatının dönüm noktası: Üniversitede gittiği tiyatro kursu hayatını değiştirdi. Daha sonrasında Yılmaz Erdoğan ile tanışması ise kariyerinin dönüm noktası oldu. “Üniversitede öğrenci kültür merkezinde kayıtlar vardı, görüşmeye gittim. Üç masa vardı; bağlama, halk oyunları ve tiyatro. Gittim tiyatro kursuna kayıt oldum. İlk sahneye çıktığımda yaşadığım duyguyu tarif edemem. ‘Buldum! Ben burada her şeyi olabilirim’ dedim o an. Aradığım his buydu. Tiyatro hocam da ‘Sende bir şey var, tiyatroya yönel, konservatuvar sınavlarına gir’ dedi.  BKM’ye başladıktan sonra okulu bıraktım. Sonra konservatuvardan da vazgeçtim. Çünkü BKM’de de konservatuvar eğitimi aldık. Konservatuara girmeyi denedim aslında ama kimse çalıştırmıyordu beni, kendi kendime çalışmaya başladığımda da sınava 15 gün vardı. Olmadı tabii. Bir dahaki sene yine denerim dedim. Bir gün bir arkadaşım Yılmaz Erdoğan’ın kitabını tavsiye etti. Muhsin Kızılkaya’nın yazdığı Yılmaz Erdoğan’ın portre kitabını okudum. Bir gecede okudum, kahramanımı buldum dedim. Yılmaz Erdoğan’ın bir atölye açtığından haberim yoktu, sadece tanışmak istiyordum. Muhsin Kızılkaya’yı MSN’den ekledim. Oradan iletişime geçtim, derdimi anlattım. Ona üç sayfalık bir mail yazdım. 10-15 gün sonra ‘Şu gün şu saatte Akatlar Kültür Merkezi’nde ol’ diye bir yanıt geldi. Buluştuğumuzda Yılmaz Erdoğan’ın bir atölye açtığını öğrendim. Ertesi gün Beşiktaş Kültür Merkezi’ne gitmemi söyledi bana. Eve nasıl gittiğimi hatırlamıyorum. İlk dersim Muhsin Kızılkaya, ikincisi de Yılmaz Erdoğan’laydı.”

Burcu Gönder Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

Oyunculuğa ilk adım: Kamera karşısına ilk kez ‘Bir Demet Tiyatro’ ile geçti.

Hangi proje ile parladı? ‘Çok Güzel Hareketler Bunlar’ programıyla tüm Türkiye’de tanındı.

Mutluluk kaynağı: Aynı zamanda hocası olan Demet Akbağ ile beraber ‘Hükümet Kadın’ filminde rol almaktan ve onun kızını canlandırmaktan mutluluk duyuyor.” Demet Akbağ’la daha önce ‘Bir Demet Tiyatro’ da oynama şansım oldu ama onlar çok küçük sahnelerdi. Ben senaryoyu görmeden Demet Akbağ’ın adını duydum, direkt tamam dedim. Onunla anne-kızı oynamak çok heyecan verici bir şeydi. Benim için büyük şanstı gerçekten. Çok güçlü bir oyuncu. Karşındaki hocan olunca bir hata yapsan da sana doğrusunu göstereceğini biliyorsun, onun rahatlığı oluyor.”

İlk sinema filmi: Yılmaz Erdoğan/ Neşeli Hayat

İş hayatına bakışı: Sektöre girişini ‘Ben yüzme bilmeden denize daldım’ şeklinde yorumluyor. “Komedi yapmak zor bir iş. Ben en zoruyla başladım işe. İlk başlarda çok zorluk çektim. İki yıl eğitimden sonra sahneye çıkmaya başladık.  Yılmaz Hoca bize hep ‘Komediyi Kripton’da aramayın, komedi içinizde’ derdi. Yılmaz Erdoğan hem ustam hem de idolüm. Bu hayatta benim bir ustam var diyebiliyorum.”

TELEVİZYON DİZİLERİ

2018- Ağlama Anne / Aydan

2016- 3 G / Geldim Gördüm Güldüm Show

2015- Eğlendirme Dairesi

2014- Anasının Oğlu/ Gözde

2008- Çok Güzel Hareketler Bunlar / Burcu

2006- Bir Demet Tiyatro

SİNEMA FİLMLERİ

2018- Eski Köye Yeni Adet/ Şadiye

2013- Hükümet Kadın/ Güle

2013- Hükümet Kadın / Güle

2009- Neşeli Hayat / Şermin

TİYATRO OYUNLARI

2016- 3G – Geldim Gördüm Güldüm Show / Oyuncu

2015- Eğlendirme Dairesi / Oyuncu