Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Burcu Tuna Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Burcu Tuna Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Burcu Tuna, 16 Mart 1986 tarihinde Ankara’da doğmuştur. Türk dizi, sinema ve tiyatro oyuncusu.

Adı: Burcu Tuna
Doğum Tarihi: 16 Mart 1986
Doğum Yeri: Ankara
Boyu: 1.63 m.
Kilosu: 54 kilo
Burcu: Balık
Göz Rengi: Kahverengi
Annesi: Münire Tuna
Eşi: Volkan Yosunlu
Kardeşleri: Ablası ve abisi var
Instagram: https://www.instagram.com/burrcutuna/

Burcu Tuna Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 8

Ailesi: Aslen Boşnak kökenli. Ankara’da doğdu ve büyüdü. Kendisi gibi oyuncu olan Volkan Yosunlu ile evli. Ailesine fazlazıyla düşkün bir yapısı var.  “Babamı çok erken yaşta kaybettikten sonra annem, ablam, abim ve ben daha da sıkı sarıldık birbirimize. Birçoğumuz gibi biz de çok kolay hayatlar yaşamadığımız için birbirimizle olan bağımız bizi hep güçlü tuttu. Onları çok seviyorum.”

Çocukluk yılları: Çocukken doktor olmak istiyordu. “Öyle bir hayalim vardı ama sonra çok tesadüfi bir şekilde bir arkadaşım vasıtasıyla çocuk oyununa başladım. Orada ‘Bu meslek çok güzel, tam da bana göre, okulu var mı bunun’ dedim ve araştırdım. Okulu da varmış, yaşım da tutuyormuş derken Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı’na girdim ve mezun oldum. Aslında Hacettepe Üniversitesi’ni de kazanmıştım ama İstanbul’a gelmek daha mantıklıydı. İkisi de bence çok iyi bir okul ama iş olanakları İstanbul’da çok daha fazla olduğu için burayı tercih ettim. Hiç de pişman değilim. Ailemde aslında doktor olma ihtimalimi çok gerçekçi bulmuyorlardı. Çok çalışkan bir öğrenci değildim, kazanamayabilirdim. Onlar oyunculuk konusunda da bir hayal denizindeyim diye düşünüyordu. ‘Nasıl mutlu olacaksan öyle olsun, bu senin hayatın yarın bir gün pişman olduğunda bunu siz yaptınız deme ama biz senin bütün kararlarında arkandayız’ dediler.”

Eğitim hayatı: Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Ana Sanat Dalı Bölümü’nden mezun oldu.

Kariyerinin dönüm noktası: 2010 yılında üniversiteden mezun oldu, bazı dizilerde küçük rollerde oynadı. ‘Muhteşem Yüzyıl’ dizisini ise kariyerinin dönüm noktası olarak görüyor. “Profesyonel olarak ilk işim ‘Muhteşem Yüzyıl’dı. Hürrem’in yakın arkadaşı ‘Gülnihal’ karakteri ile başladı yolculuğum. Sonrasında ‘Eve Düşen Yıldırım’, ‘Sen Benimsin’, ‘Babam ve Ailesi’ projeleriyle de devam etti. Televizyon dışında ise dublaj yapıyorum ve tiyatroya devam ediyorum. Hepsinin yeri de, anısı da, bana kattıkları da çok kıymetli. İyi ki hepsini de deneyimleme şansı buldum. Fakat ‘Gülnihal’ karakterine ayrı teşekkür ederim hep. İlk göz ağrısı gibi sanırım o. Bu sektörde kendimi gösterme fırsatı, kendimi tanıtma şansı yakaladım onunla.”

Oyunculuğa ilk adım: Televizyon macerasına 2003 yılında, ‘Kurşun Yarası’ dizisiyle başladı.

Hangi proje ile parladı? ‘Muhteşem Yüzyıl’ dizisinde canlandırdığı ‘Gülnihal Hatun’ karakteri ile dikkatleri üzerine çekti.

Kişilik özellikleri: Genellikle duygularıyla hareket eden bir yapısı var. “Hepimizin hayatında öyle anlar vardır ki mantıklı davranmaktan başka şansımız yoktur. Bazen de kalbimizin sesini dinlememek mümkün değildir. Mantığımla hareket etmeyi istesem de ben daha çok duyguyu seçenlerdenim sanırım.”

Sosyal:  Set olmadığı günler genelde dinlenmeyi tercih ediyor. “Ucundan kıyısından yoga ile uğraşıyorum ve eski lisanslı voleybolcu olduğum için tüm maçları takip etmeye çalışıyorum. Kitaplarım ve yabancı diziler vazgeçilmezlerim arasında. Kalan tüm vaktimi de ailem, yeğenlerim ve dostlarımla geçiriyorum.”

Mutluluk kaynağı: ‘Muhteşem Yüzyıl’ dizisinin profesyonel anlamda ilk işi olmasından büyük mutluluk duyuyor. “‘Muhteşem Yüzyıl’ ve çok da güzel bir başlangıç oldu. Çok şanslı olduğumu düşünüyorum. Bir kere benim için çok şaşırtıcı oldu. Öğrenciliği yeni atlatmışken ‘Mezun oldum, şimdi ne yapacağım’ derken bir anda bir sürü sorumluluk hissediyorsunuz. Dizinin çok konuşuluyor, çok izleniyor olması insana tabii ki gurur veriyor. Ailem de ilk başta şaşırdı tabi. Bu kadar iyi bir işle başlayabileceğimi ben bile düşünmezken, onlar hayal bile etmiyorlardı. Şimdi çok mutlu ve keyifliler, ‘İyi ki de yapmışsın’ diyorlar.”

İlk sinema filmi: Yüksel Aksu / Dondurmam Gaymak

İş hayatına bakışı: Kendisine teslim edilen her karakter için özenle bir çalışma rutini içerisine giriyor. “Bazı karakterler vardır, onlara daha hızlı ulaşırsınız. Daha bildik, tanıdık ya da size daha yakın gelir ve kendiliğinden çıkar ortaya o karakter. Ama bazıları vardır daha çok ön hazırlık, araştırma, egzersiz, kısacası daha çok çalışma, efor ve zaman ister. Almış olduğum eğitimle beraber, emek vererek doğru bir çalışma yöntemiyle elimden geleni yaparım bana teslim edilen her karakter için.”

Burcu Tuna Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

Kariyer planı: 2016 yılından beri Uygur Sanat Tiyatrosu ekibinde yer alıyor. Ekranları da, tiyatro sahnesinde olmayı da çok seviyor. “Elbette çok çok isterim yurt dışında bir projede var olmayı. Mesela bir Avrupa, bir İran sineması çok güzel olur. Ama gerçekçi baktığımda biliyorum ki bunun olabilmesi için o ülkenin diline ana diliniz gibi hakim olmanız gerekir. Yoksa gerçekten iyi bir oyunculuk çıkarılabilir mi emin değilim.”

Kimlere hayranlık duyar? “Marion Cotillard hayranıyım. Oyunculuğu ve duruşuyla benim için ilk akla gelen isimdir. Yönetmen olarak ise İranlı Asghar Farhadi’yi beğeniyorum. İkisi de muhteşem. Asghar film çekse, ben de Marion’la abla-kardeş oynasam keşke. Hayali bile yüzümde güller açtırıyor.”

Sosyal medya ile arası nasıl? Sosyal medyayı aktif olarak kullanıyor. “Sosyal medyanın seveni de var, sevmeyeni de. Bu mesleği yapan biri olarak kullanmak zorundayım, hem de aktif olarak. Bizi seven, merak eden, ekran dışında neler yaptığımızı öğrenmek isteyenler, bize sosyal medyadan ulaşıyor. Ama bunun bir sınırı olması gerektiğini düşünüyorum. Olması gerektiği kadarını paylaşıyorum o yüzden. Bir de insanlar, her paylaşımımızda, her videomuzda bizi pozitif görmek istiyorlar. Bu da zamanla insanları daha samimiyetsiz paylaşımlar yapmaya itiyor. Oysa ki hayat böyle değil. Ben olabildiğince gerçek olanı paylaşmaya çalışıyorum.”

TELEVİZYON DİZİLERİ

2019 – Canevim / Elvan Haksever

2017/2018 – Siyah Beyaz Aşk / Suna Aslan

2016 – Babam ve Ailesi / Meral

2015 – Sen Benimsin / Ayşe

2011 – Eve Düşen Yıldırım

2011 – Muhteşem Yüzyıl / Gülnihal Hatun

2010 – Kavak Yelleri

2004 – Kasırga İnsanları

2003 – Kurşun Yarası

SİNEMA FİLMLERİ

2005 – Dondurmam Gaymak / Zeynep

TİYATRO OYUNLARI

2018- Çat Kapı / Oyuncu

2017- Akidezadeler – Bir Tatlı Huzur / Oyuncu

2014- Çöl Fırtınaları / Cemile

Patron Çıldırdı! / Oyuncu