Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Disney Channel 2021’de yine eğlence, macera ve başarı dolu

Disney Channel 2021’de yine eğlence, macera ve başarı dolu

tarafından ker_def

Uyduda her zaman şifresiz yayınlanan, aile boyu eğlencenin adresi Disney Channel, 2021 yılında da birbirinden renkli içerikleri izleyicilerle buluştururken sihirli dünyasıyla başarılara imza atmaya devam ediyor. Ailelerin güvendiği, çocukların çok sevdiği, Disney’in eşsiz hikaye anlatımıyla sevilen Disney kahramanlarının maceralarını konu alan kaliteli ve eğlenceli içeriklerin adresi Disney Channel tüm mecralardaki başarısını sürdürüyor.

Mucize: Mucizevi New York Özel Bölümünden Reyting Rekoru! Şubat ayında yayınlanan “Mucize: Mucizevi New York” özel bölümü, 5-11 yaş hedef kitlede 8,66 reyting ve 20,36 share ile 2012’den bu yana Türk televizyonlarındaki çocuk kanallarında yayınlanan programlar arasında en çok izlenen program olurken, aynı zamanda AB hedef kitlede ilk 100 listesinde 15. sırada yer almıştı.*

Mart Ayında Tarihi Rekor! Ardından Mart ayında Disney Channel kanal tarihinin en yüksek reytingine ulaşarak yeni bir rekora imza atarken, 2021’in birçok ayında ise 5-11 solo izleyici kitlesinde, reklam alan tüm çocuk kanalları arasında en çok izlenen kanal oldu.*

Disney Channel Yayın Akışını Rekor Katılımla Çocuklar Belirledi…

Geçtiğimiz ay ise Disney Channel 23 Nisan kutlamaları kapsamında sosyal medyada yeni bir rekora imza attı. Kanal, 23 Nisan’a özel sevindirici bir haberle TV yayın akışını sosyal medyadaki fanlarına seçtirdi. Yarışma kurgusunu anlatan Instagram postu, 1 gün gibi kısa bir sürede organik olarak 5.500 yoruma ulaşarak Disney Channel Instagram hesabının, tüm zamanların en çok yorum alan paylaşımı oldu. 24 Nisan’da bu paylaşım ile seçilen “Waverly Büyücüleri” dizisi, Disney Channel’da maraton yayını ile izleyicilerle buluştu.

Mucize Şangay Özel Bölümünün İsmini Çocuklar Seçti…

Bir sürpriz de “Mucize” hayranlarına geldi. Reyting rekortmeni ve Disney Channel’ın en sevilen çizgi dizilerinden Mucize’nin Şangay’da geçecek özel bölümünün ismi, sosyal medya kurgusu ile takipçilere seçtirildi. Belirlenen 4 alternatif bölüm ismi takipçilere sunularak, seçim tamamen takipçilere bırakıldı. 3 gün süren oylamanın sonucunda çok yoğun katılımla “Mucizevi Şangay: Ejderha Efsanesi” en çok yorumu alarak yeni bölümün ismi seçildi. Kampanya iletişimindeki videoların organik izlenme sayısı 100.000’i aştı.

2 Milyar YouTube izlemesi!

Ayrıca mart ayı itibarıyla Disney Channel YouTube kanalının tüm zamanlar izlenmesi 2 milyarı geçti. Instagram hesabında ise mart ayında 950 bin organik görüntülenme ile tüm zamanların rekoru kırıldı.

Ve, Yepyeni bir Türk Yapım: Zatonya

Disney Channel mayıs ayında ise absürd komedi Zatonya ile çocuk içeriklerine yeni bir soluk getirdi. Tarih öncesi dönemde hayatı kolaylaştırmak için her bölüm yeni buluşlar icat eden çılgın mucit Sırrı Usta’nın, Zatonya Uygarlığı için yaptığı özel icat ve keşif çalışmaları esnasında başından geçen absürd ve komik serüvenlerini ekranlara getiren Türk yapımı Zatonya’ya, ünlü radyocu ve televizyoncu Kadir Çöpdemir ile ünlü dizi ve tiyatro oyuncusu Ali İhsan Bozdemir de sesleriyle hayat veriyor.

Çocuklara ve ailelerine yıllardır en doğru şekilde ulaşan ve lokalleşmeye önem veren dünya devi Disney Channel’ın uzun aradan sonra yayınladığı yerli çizgi dizi Zatonya ile ilgili olarak kanalın genel müdürü Kemal Coşkuner, “Performansından çok memnunuz, 7’den 77’ye herkesin beğenisini kazandı, çok yakında Zatonya’nın lisanslı ürünleri ile piyasada yer alacağız. Önünüzdeki dönemde yerli yapımlara daha fazla yatırım yapmayı planlıyoruz. Bizim için çocuk ve gençler çok önemli, onları düşünerek planlarımızı yapmaya devam ediyoruz.” dedi.