Ana sayfa Dizi Haberleri Dizi tutkunları için TRT1’in 2021-2022 sezonu için yeni sürprizleri geliyor!

Dizi tutkunları için TRT1’in 2021-2022 sezonu için yeni sürprizleri geliyor!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com /Detay – TRT1 ekranında çok başarılı geçen 2020-2021 sezonu dizilerinin birbiri ardına güçlü sonuçlar alması çok önemli bir başarı olarak ortaya çıktı. Özellikle de Masumlar Apartmanı, Uyanış Büyük Selçuklu, Gönül Dağı, Teşkilat ve Bir Zamanlar Kıbrıs isimli diziler adeta ekrana damgasını vurdu. Dizi tutkunlarını bir hayli etkileyen birbirinden farklı bu yapımların akademisyenden oluşan bir strateji merkezinin araştırmaları sonrasında halktan gelen talepler doğrultusunda yaptırıldığı da ortaya çıktı.

TRT Genel Müdürü İbrahim Eren’in detaylarını verdiği bu strateji merkezi, halkın nabzını tutuyor ve isteklerine göre de proje önerileri yapıyor. TRT1 yönetimi de yapımcılara nasıl diziler istediğini bildiriyor. Böylece ortaya Kalk Gidelim ile başlayan ve Masumlar Apartmanı gibi bu sezonun etkileyici dizileriyle devam eden bir süreç çıktı.

Barbaroslar dizisinin dün ilk fragmanı yayınlandı ve müthiş bir dizinin geldiği de anlaşıldı. Ayrıca TRT1 için çekimleri yapılan Mevlana, Hay Sultan gibi yapımlar olduğu da biliniyor. Bunların yanı sıra yeni dizi ve filmlerin de hazırlık aşamasında olduğu bilgisini İbrahim Eren verdi.

Strateji merkezinin çalışmalarını yaptığını belirten İbrahim Eren, “Edebiyat uyarlamaları üzerine bir çalışma yaptık, bitti. Son bir toplantıyla hangi edebiyat uyarlamalarını dizi ve film yapacağız, ona karar vereceğiz. Yeni sezonda TRT ekranlarında Türk klasiklerinden yeni edebiyat uyarlamalarının film ve dizileri olacak” diyerek birçok müjdenin de gelmekte olduğunun bilgisini verdi.

Zaten devam yeni sezonları devam edecek olan güçlü dizilerin yanı sıra bir de buna yenilerinin eklenmesi, ayrca edebiyat uyarlaması sinema filmleri ile de yayınların desteklenmesi çok anlamlı bir durum.

Kamu yayıncısı TRT1 özellikle dizi tutkunlarını yeni dönemde de çok memnun edeceğe benziyor. Barabaroslar isimli Ulaş Tuna Astepe ve Engin Altan Düzyatan’ın başrolünde olduğu dizinin görüntülerine bakılır ise, 2021-2022 sezonunda TRT1 ekranında bir görsel şölen sizleri bekliyor: