Ana sayfa Dizi Fragmanları Mehmed Fetihler Sultanı dizisi 14. yeni bölümde büyük düğüm çözülüyor!

Mehmed Fetihler Sultanı dizisi 14. yeni bölümde büyük düğüm çözülüyor!

tarafından ker_def

TRT 1 ekranlarında yayınlanan, Osmanlı tarihinin en ihtişamlı hükümdarlarından Fatih Sultan Mehmed’in hayatına ışık tutan Mehmed: Fetihler Sultanı, 4 Haziran Salı akşamı saat 20.00’de on dördüncü bölümüyle ekranlara gelecek.

Mehmed: Fetihler Sultanı’nın yeni bölümünde neler olacak? İşte tüm detaylar: Zağanos önderliğindeki Osmanlı ordusu Dimitria kalesine saldırmış ancak kaledekilerin direnciyle karşı karşıya kalmıştır. Ümitlerin tükendiği yerde Sultan Mehmed kale önlerine gelerek askerlerini cesaretlendirir ve son bir taarruz emri verir. Bu taarruzla kale ele geçecek mi, Mehmed başarılı olabilecek mi?

Hurufiler ise azığı ele almış Payitaht’ın dört bir yanında propaganda faaliyetlerini sürdürmektedirler. Artık devletin kılcal damarlarına işleme hedeflerine yönelmişken önlerine hiç beklemedikleri bir duvar çıkar. Mehmed devletini ve mülkünü itikadı bozuklara teslim etmemekte kararlıdır. Peki çözümü nasıl olacaktır?

Mara, Hala Sultan üzerinden Bizans’a bir oyun oynamaya karar verir, Mehmed’den müsaade alır. Tuzağında başarılı olabilecek mi? Konstantinos ise kaleyi kaybetme sebebini annesi Helena’dan bilecek ve herkese ders olacak bir ceza verecektir.

Aksiyon ve gerilim dolu on dördüncü bölümüyle Mehmed: Fetihler Sultanı 4 Haziran Salı günü saat 20.00’de TRT 1’de…