Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Ecem Nur Özkaya Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Ecem Nur Özkaya Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Ecem Nur Özkaya, 25 Haziran 1988 tarihinde İstanbul’da doğmuştur. Türk dizi, sinema ve tiyatro oyuncusu.

Adı: Ecem Nur Özkaya
Doğum Tarihi: 25 Haziran 1988
Doğum Yeri: İstanbul
Boyu: 1.74 m.
Kilosu: 53 kilo
Burcu: Yengeç
Göz Rengi: Kahverengi
Saç Rengi: Koyu Kahverengi
Çocuğu: Ahmet Kaan Üstündağ
Instagram: https://www.instagram.com/ecemozkaya/
Evcil Hayvanları: Kedisi var.

Ecem Nur Özkaya Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 8

Ailesi: 14 yaşındayken babasının istifa etmesi hayata bakış açısını değiştirdi. 2010 yılında kendisi gibi oyuncu Mustafa Üstündağ ile evlendi çiftin bu evlilikten bir oğlu var. Çift 10 yıllık evliliklerini 2020 yılında bitirdi. “Aslında ben çok sakin bir çocukmuşum  ama 14 yaşından sonra ergenlikle beraber hareketlenmişim. Annem hep ‘Sana üç gün beyaz elbise giydirsem hiç kirletmezdin, çok titizdin’ der. Hâlâ babaannem bana ‘prenses’ der. Ama 14 yaşından sonra saçımı üç numaraya vurdurdum. Bir isyan geldi.  O sıra babam iflas etmişti. Kazandığım liseye gidemedim. Hayatta bir şeyleri istemeye başlayınca, karşılığını bulamadığım yerlerde; ‘Ha hayat öyle değilmiş’ dedim. Ama iyi ki olmuş. Tabii o sırada yaşadıklarımız ağırdı. Doksan derece çakıldık. Bostancı’da çok güzel bir dairemiz vardı, icra geldi. Kiraya çıktık. Her şeyimiz gitti. Ama aynı zamanda biz babamızı kazandık. Çok çalışırdı, yüzünü göremezdik. Eve icra geldiği akşam çift kale maç yaptık.”

Çocukluk yılları:  Oyunculuk sevdası ilk kez çok küçük yaşlarında aldığı drama dersleriyle aşılandı. Lise döneminde gittiği bir amatör tiyatronun çalışmalarıyla da devam etti. “O zamanlar sinema ve televizyon benim için ütopik bir dünyaydı ve oyuncu olmak bir o kadar uzak bir hayaldi. Bugün hala beraber çalıştığımız menajerimle tanışınca ütopik olarak gördüğüm o dünyanın aslında ulaşılabilir bir dünya olduğunu anladım. Küçükken ettiğim tüm dualar gerçek oldu, hayallerime kavuştum. Herhalde ben bu duayı hep diledim. Sinema TV okumak gibi bir maceram oldu. Ama çocukken ettiğim dua bir şekilde tutmuş. Babaannem hâlâ söyler, küçükken, ‘Ne olacaksın?’ diye sorulduğunda ‘Sanatçı’ olacağım demişim. Bir şekilde şartlar ve şansım yaver gitti. 17 yaşımda başladım. Sonrasında da güzel deneyimlerim oldu, kendimi geliştirdim.

Eğitim hayatı: Maltepe Üniversitesi Radyo ve Televizyonculuk Bölümü’nden mezun oldu.

Oyunculuğa ilk adım: Televizyon macerasına, 2007 yılında ‘Kartallar Yüksek Uçar’ dizisinde canlandırdığı ‘Seval’ karakteriyle başladı.

Hangi proje ile parladı? ‘Zengin Kız Fakir Oğlan’ dizisinde canlandırdığı ‘Biricik’ karakteri ile dikkatleri üzerine çekti.

Düşünce yapısı: Mutlu olduğunda güzel olduğunu düşünüyor. “Güzellik benim için gerçekten mutluluğu ifade ediyor. Güzellik, kadınlar için çok önemli bir kavram ve bambaşka anlamlar taşıyabiliyor ama mutlu olan her kadın güzeldir bence. Tabii bir de onun yanında sağlıklı olmalı.  Akıl, zeka ve kültürün harmanlanması. Bir kadın yeri geldiğinde salon hanımefendisi olabilmeli, yeri geldiğinde mutfağında lezzetli bir yemek yapabilmeli. Kadın hayatın her anında başarılı olabilmeli, yoksa yapamaz, yapamayınca da kendini yakmaya başlar. Bence üzerinde her şeyden bir parça taşıdığı için o kadın güzeldir zaten.”

Mutluluk kaynağı: Sağlıklı olması ve sevdiklerinin yanında olması en büyük mutluluk kaynağı. “Ön­ce­lik­le sağ­lı­ğım ye­rin­de, ca­nı­mı ve­re­cek ka­dar sev­di­ğim bir oğ­lum var. Halk be­ni evin kı­zı ola­rak gö­rü­yor. Bun­lar­dan da­ha bü­yük zen­gin­lik ola­bi­lir mi! Bana göre asıl zen­gin­lik bu, pa­ra de­ğil.”

İlk sinema filmi: Mustafa Uğur Yağcıoğlu / Sizi Seviyorum

Aşka bakışı: “Aşk bence çok büyük güç, hayatın rengi ve neşesi. Ancak elbette aşk o eski gücünde değil. Ancak bana kalırsa hevesler aşk sanıldığı için ve o duygular karıştırıldığı için kabak aşkın başına patladı. Yaşayan aşkı yaşıyor.  Aşk bir hastalık hali aslında. Güzel bir hastalık. Aşk her daim içimde tutmak istediğim bir heyecan. İlk ulaşmak istediğim şey.”

İş hayatına bakışı: Tüm zorluklarına rağmen mesleğini çok seviyor. “Elimden geldiği, gücümün yettiği, ruhunun izin verdiği sürece her rolü oynamaya çalışırım.”

Kariyer planı:  Komedi ve dram, ikisinde de oynamaktan büyük keyif alıyor. “Benim önüme gelen fırsatlar hep komedi, dram şeklinde ilerledi. Zorlandığım, kendi içimde dayak yediğim şeyleri çok seviyorum.

Hiç plan yapmıyorum. Önüme ne gelirse, şartlarım o an neyse, içim neye elveriyorsa, ruhum neye müsaitse onu değerlendirmeye özen gösteriyorum. Bazı şeylerin ufak dualarla çözülebileceğine inanıyorum. Yeter ki hayırlısı çıksın karşıma, onda yürümeye razıyım.”

Gelecek Hayali: En büyük hedeflerinden biri, dünyayı dolaşmak. “Amerika’ya gitmedim, çok merak ediyorum, bu biraz daha öncelikli olabilir.”

Ecem Nur Özkaya Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

Annelik hayatını değiştirdi mi? “Hâlâ oğlumun yüzüne bakıp, ‘Ben onun annesiyim’ dediğinde tüyleri diken diken oluyor. “Hastaneden ‘Ahmet Kaan Üstündağ’ın kontrolü için arıyoruz, yakınlık derecenizi öğrenebilir miyiz?’ dediler, ‘Annesiyim’ dedim. Orada kendime bunu söylediğim gün, bir süre konuşamadım. Çocuk çocukluğunu yaşamalı bence. Oğlum çikolata da yiyor, şeker de yiyor. Doktora giderken teşvik edelim diye şeker veriyoruz mesela. Çocuk büyütmekten ziyade, birey yetiştirmeye çalışıyoruz.”

Modayı takip ederi mi?  Rahat, yarı maskulen yarı feminen ve tamamen konformist bir tarzı var. “Daha yeni yeni kendime kadınsal şıklıklar yapmaya başladım; topuklu ayakkabıyla bir yere gitmek gibi, daha dar jean’ler giymek gibi. Daha önce çantalarla çok sıcak bir ilişkim yokken şimdi çantalar ilgimi çekiyor ama takılarla o yakın ilişkiyi hala kuramadım. Takı o gün ilk önce kurtulmam gereken şeymiş gibi geliyor hala.”

Rol modeli: Hayattaki kahramanları; Anne babası ve dedesi.

Evde ne yapar? Evdeyse eğer, huzurlu bir şekilde, kendi isteğiyle uyandığı bir gün ile güne başlangıç yapıyor. “Günlük cilt bakım rutinimi yapıp, bir duşumu alıp, arınıp güzel bir kahvaltıya oturmak, ailemle olmak güzel bir gün için idealdir benim için. Hele misafirlerim varsa, arkadaşlarım gelmişse ne ala, tadından yenmez. Çok keyif alıyorum o zaman. Sonra istediğim yerde, sevdiğim insanlarla günü bitirebildiysem o gün benim için güzel bir gündür.”

TELEVİZYON DİZİLERİ

2020- Gönül Dağı / Zahide

2019- Her Yerde Sen

2018 – Can Kırıkları / Aysel Karadağ

2016/2017 – Hayat Şarkısı / Melek Çamoğlu Cevher

2012/2015 – Zengin Kız Fakir Oğlan / Biricik Yılmaz Süleymanoğlu

2011/2012- İffet / Nil

2010 – Cümbür Cemaat Aile / Zeynep

2008/2009- Elveda Rumeli / Küçük Zarife

2008 – Havalimanı/İyi Uçuşlar / İdil

2007 – Kartallar Yüksek Uçar / Seval

SİNEMA FİLMLERİ

2008- Zahir / Ecem (Kısa Film)

2009- Sizi Seviyorum / Eda

2016- 5 Dakkada Değişir Bütün İşler

2019- Kim Daha Mutlu / Aylin

TİYATRO OYUNLARI

2019- Kanlı Komedya (Caligula)

ÖDÜLLERİ

2019 Sadri Alışık Ödülleri / Yardımcı Rolde En İyi Kadın Oyuncu Ödülü / Kanlı Komedya(Caligula)