Ana sayfa Dizi Haberleri Gerçeği konuşalım; Masumiyet ile Yalancı dizilerine aslında büyük haksızlık yapıldı!

Gerçeği konuşalım; Masumiyet ile Yalancı dizilerine aslında büyük haksızlık yapıldı!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Yalancı dizisi Show TV ekranında yayınlandı ve ömrü de 10 bölüm sürdü. Burçin Terzioğlu ile Salih Bademci’nin başrollerinde yer aldığı dizi zamanlaması ile çok iyi bir döneme denk geldi. Ancak dizinin kısa süreli olması da büyük bir talihsizlikti.

Geçen sezon Masumiyet isimli Fox TV dizisinin akıbeti gibi Yalancı da ne yazık ki ortaya koyduğu güçlü bir içeriğe rağmen yeterince değer bulmadı. Kadına şiddet konusunu öne çıkartan ve son döneme damgasını vurması gereken bu iki dizinin akıbeti şaşırtıyor.

Diziler konusunda özellikle kadın izleyicilerin tercihlerinin evlerde öne çıktığı bir dönem yaşıyoruz. Kadına şiddet konusu da ülkemizde son yılların bir numaralı sorunlarından birisi… Kadına şiddet içerikli dizilerin patlama yapması, duyarlılık sergilenmesi ve uzun soluklu olarak topluma mesajlar verilmesine olanak sağlanması gerekiyor.

Ancak ne Masumiyet ne de Yalancı dizisi bu durumu yeterine ortaya koyma fırsatı bulamadı. Düşük reytingler ve yüksek prodüksiyon masrafları nedeniyle her iki dizi de ekran ömrünü erken tamamladı.

13 bölüm süren Masumiyet gibi 10 bölüm süren Yalancı da kadına şiddet konusunda duyarlılık sergilenmesine en çok ihtiyaç olan dönemde yayınlandı ama yeterince ilgi görmediği için final yaptı.

Her iki dizinin de bir başka ortak noktası var. Eğitimli, kültürlü hatta iyi aile çocuklarının aslında içinde ne kadar ilkel dürtüler taşıdığı ve bunları fırsat bulursa nasıl içinden çıkartabileceğini bu iki dizi çok kurgularla anlatmaya çaba harcadı.

Ne Masumiyet ne de Yalancı dizilerinin kadınların sokakta kendilerini huzursuz hissettikleri, birçok kadının başına kötü olaylar geldiği, kadına şiddet ve cinayetlerin arttığı şu dönemde farkındalık yaratamamış olması büyük bir kayıp.

Dizi izleyicilerinin toplumsal sorunlara odaklanan ve empati yapmak, mesaj vermek kaygısı taşıyan bu tür yapımlara neden fazla ilgi göstermediği konusu da ayrıca araştırılması gereken bir nokta.