Ana sayfa Dizi Haberleri Gönül Dağı ile Masumlar Apartmanı dizileri ile TRT1 hedefine ulaştı!

Gönül Dağı ile Masumlar Apartmanı dizileri ile TRT1 hedefine ulaştı!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – TRT1 kamu yayıncısı olarak uzun süre dizilere mesafeli durdu ama Diriliş Ertuğrul’un başarısının ardından geçtiğimiz yıl büyük bir atak yapıldı. Şu anda yayında olan TRT1 dizileri işte bu atağın ürünleri olarak ortaya çıktı. Alparslan, Masumlar Apartmanı, Dünya Hali, Barbaroslar, Kıbrıs Zafere Doğru, Gönül Dağı, Teşkilat gibi yapımlarla izleyicileri kendisine çeken kamu yayıncısı büyük hedefini de başardı.

TRT1, geniş kitleleri kendisine bağlama stratejisini güçlü diziler sayesinde elde etti. Bu yapımlara bakıldığı zaman Gönül Dağı ile Masumlar Apartmanı hemen öne çıkıyor. Medya Takip Merkezi’nin yaptığı araştırmaya göre bu iki dizi yazılı basın ve internette en çok haberi yapılan diziler olarak öne çıktı.

1 Ocak ile 15 Kasım 2021 tarihleri arasını kapsayan bu çalışmaya göre yazılı basında Gönül Dağı dizisi haberi en çok yapılan dizi konumuna geldi. Masumlar Apartmanı ise ikinci sırada bulunuyor.

İnternet medyasında ise bu sefer Masumlar Apartmanı dizisi en çok haberi yapılan dizi olarak öne çıktı. Gönül Dağı dizisi ise internette en çok haberi yapılan altıncı dizi konumunda bulunuyor.

TRT1 dizilerinden Dünya Hali’ de yazılı basında haberi çok yapılanlar arasında bulunmasına rağmen reytingleri bir hayli düşük. TRT1’in diğer dizileri de etkili reytingler alarak kanalın büyük hedefine ulaşmasında fayda sağlıyor.

Kamu yayıncısı dizileri sayesinde yıllar sonra en çok izlenen kanal olma yolunda çok önemli adımlar atarak, bir anlamda bu hedefini de gerçekleştirdi.