Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Janset hayranlarına yeni proje müjdesi!

Janset hayranlarına yeni proje müjdesi!

tarafından ker_def

Akıl hastası bir kadının kendini Tomris Uyar’da aramasını konu edinen tek kişilik tiyatro oyunu “Tomris”in galası Trump Sahne’de tiyatro ve televizyon dünyasının ünlü isimlerinin katılımıyla gerçekleşti. “Tomris” karakterine güçlü performansıyla hayat veren Janset, tiyatro severler tarafından ayakta alkışlandı.

Toplumun ön yargılarına, büründüğü Tomris Uyar karakteri ile karşı çıkan akıl hastası bir kadın… Zaman zaman şiirler zaman zaman şarkılarla süslenen oyun; ilişkilerdeki gel-gitlere ayna olurken “ideal ilişki”ye dair toplumsal baskıya da bir eleştiri getiriyor. Rain Media’nın yapımcılığını üstlendiği oyunu Kaan Erkam yazdı, Mehmet Ulay yönetti.

Janset’in etkileyici performansı ile Trump Sahne’de galası yapılan oyun büyük beğeni topladı. Oyun sonunda ayakta alkışlanan Janset, bu alkışları oyuna ilham olan ünlü yazar Tomris Uyar’a armağan etti. “Yalnızlığımdır özgürlüğümün bedeli” diyen Tomris’i tiyatro severler yalnız bırakmadı. Galaya katılanlar arasında Ataol Behramoğlu, Hayri Uyar, Tamer Levent, Hakan Yılmaz, Nedim Saban, Nurcan Sabur, Atilla Atasoy, Kamuran Akkor, Nikki Wild, Tarkan Gözübüyük, Ozan Tügen, Sinan Canan ve Kemal Doğulu gibi ünlü isimler vardı.

Oyun sonunda sahneye çıkan Kaan Erkam, ilk cümleleri kalemi aldıktan sonra oyunun kendini yazdırdığını belirtirken Tomris’in yönetmenliğini yapan Mehmet Ulay, güzel bir iş ortaya çıkardıklarını belirterek sonuçtan mutlu olduğunu dile getirdi. Son olarak oyunun yapımcılığını üstlenen Rain Media Kurucusu Dara Kutlay, böylesine önemli bir işin parçası olmaktan gurur duyduklarını tiyatro sanatını desteklemeye devam edeceklerini söyledi.

Tomris oyunu; 18 Ekim Pazartesi Trump Sahne’de, 20 Ekim Çarşamba Kadıköy Halk Eğitim Merkezi’nde ve 26 Ekim Salı Trump Sahne’de tiyatro severlerle buluşmaya devam edecek.