Ana sayfa Dizi Haberleri Kırmızı Oda’daki Sadi değil, Sana Söz’deki Ömer Erkan Petekkaya’ya daha çok yakıştı!

Kırmızı Oda’daki Sadi değil, Sana Söz’deki Ömer Erkan Petekkaya’ya daha çok yakıştı!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Ünlü oyuncu Erkan Petekkaya, geçen sezon Kırmızı Oda isimli diziyle gündemden düşmedi. 5-6 bölüm konuk oyuncu olarak katıldığı dizide çok sevilen oyuncu, tam 21 bölüm süren bir performans sergiledi.

Sadi karakteri bir mayfa lideriydi. Yani toplumda pek de saygın bir kişilik değil. Ancak Erkan Petekkaya, karakteri o kadar başarılı canlandırdı ki, dizi hayranları Sadi’yi unutamadı. Bu karakter ile milyonları etkileyen Erkan Petekkaya, şimdi ise tam zıttı bir rolde yer alıyor.

Ünlü oyuncuyu Star TV’de geçtiğimiz salı günü başlayan Sana Söz dizisinde izliyoruz. Erkan Petekkaya’nın hayranları başkomiser Ömer karakterini sevdi. Oyuncuya bu rolün çok yakıştığını belirten hayranları, sanki ısmarlanmış bir elbise gibi rolün oyuncunun üzerinde çok iyi durduğu düşüncesine sahip.

Sadi gibi topluma kötü örnek olan bir karakterden sonra Ömer gibi toplumu iyiye doğru sevk edecek bir karakterin gelmesi Erkan Petekkaya adına da önemli bir adım oldu. Sadi karakteri kısa sürede akıllardan çıkacak ve yerini Ömer karakteri alacaktır.

Kırmızı Oda'daki Sadi değil, Sana Söz'deki Ömer Erkan Petekkaya'ya daha çok yakıştı! 7

Milliyet Blog yazarlarından Anibal Güleroğlu, Erkan Petekkaya’ya çok yakışan bu rolü değerlendirdi. Oyuncunun bugüne kadar ekrana yansıyan polis karakterlerini harmanlayıp, kendine özgü bir karakter oluşturmuş olması da dikkat çekiyor.

İşte Anibal Güleroğlu’nun değerlendirmesi:

“Erkan Petekkaya’nın canlandırdığı Ömer Başkomiser… Bu rolün Petekkaya’nın üstüne ısmarlama elbise gibi cuk oturması bir yana, karakter çok iyi tasarlanmış. Bir yandan cümle yanlışın üstüne giderek suçlularla mücadele peşinde, bir yandan da bakıma muhtaç babasıyla yaşadığı hayattan pek de memnun olmayan karısına karşı sorumluluklarını yerine getirme çabasında. Bu durum onu işiyle ailesi arasında ikileme düşürse de Ömer’in önceliği masumların kanına giren, ocaklara ateş düşüren suçluları hapse atmaktan yana.

Üstelik bunu yaparken de yeri geliyor mesleki etiği bir kenara atıyor, yeri geliyor mizahla karışık sertlik sergiliyor. Bunun ötesinde, olaylar karşısında görevini duygusuzca yapan biri olmak yerine, insani duyarlılıkla yaklaşan polis imajını da gayet başarıyla çiziyor.

Anlayacağınız ‘Kardişim’ sözüyle özgünleşen Ömer Başkomiser şimdiye dek ekranda varlık bulan polis tiplemelerinin özelliklerini bünyesinde harmanlayan, bunları Erkan Petekkaya performansıyla farklılaştırıp özel hale getirmeyi başaran bir karakter olarak karşımızda durmakta.”