Ana sayfa Sosyal Medya Müge Anlı popülaritesi, Star TV dizisinde Nehir Erdoğan’a yol açtı!

Müge Anlı popülaritesi, Star TV dizisinde Nehir Erdoğan’a yol açtı!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Ünlü televizyoncu Müge Anlı’nın artık dizi dünyasında bir karşılığı var. Nehir Erdoğan’ın canlandırdığı Elif karaca karakteri Müge Anlı’dan esinlenilerek oluşturulan bir karakteri. Sana Söz dizisi artık Salı akşamları Star TV ekranında izleyicilerle buluşacak.

Dizinin en dikkat çeken detayı Müge Anlı’nın bugüne kadar ekranda verdiği mücadelenin bir benzerini konu alan bir dizinin çekilmiş olması. Erkan Petekkaya ile Nehir Erdoğan buluşması da çok etkili oldu. Hikayesi ile dikkat çeken, oyuncu kadrosu ile beğenilen Sana Söz, ne yazık ki reytinglerde beklentilerin altında kaldı.

Bunun nedeni de izleyici de saklı. Her ne kadar Star TV üst üste dizinin gününü değiştirmiş olsa da takip etmek isteyenler Salı akşamı ekran başına geçerek dizinin iyi bir reyting ile başlamasını sağlayabilirdi.

Müge Anlı popülaritesi, Star TV dizisinde Nehir Erdoğan'a yol açtı! 7

Ancak Sana Söz dizisi ne yazık ki düşük bir reyting ile başladı. Dizideki Müge Anıl detayına dikkat çeken Milliyet Blog yazarlarından Anibal Güleroğlu, dikkat çeken bir değerlendirme yaptı.

Müge Anlı, Türk televizyon izleyicilerinin yakından tanıdığı birisi. Yıllardır cinayet, taciz, kayıp olaylarına değinen ve bugüne kadar da birçok olayın çözülmesinde yardımcı olan bir televizyoncu. Şimdi Müge Anlı’nın ortaya koyduğu popüler programın bir yansımasını Sana Söz dizisinde görebiliyoruz.

İşte Anibal Güleroğlu’nun Nehir Erdoğan ve Müge Anlı karşılaştırması:

“Nitekim uzun süre çözülememiş vakaları sonuçlandıran, yakalanmamış suçluları açığa çıkartan programlara imza atan Müge Anlı’nın bu uzun soluklu başarısı şimdilerde ‘Sana Söz’ dizisine yol gösterici olmuş halde.

Şöyle ki; Hikâyesini ‘Müge Anlı ile Tatlı Sert’ programını çağrıştıran biçimde yaratıp Nehir Erdoğan’ın canlandırdığı Elif Karaca karakterini aynı formatta bir programla karşımıza getiren O3 Medya imzalı dizi, ‘‘Ayşe’nin hikâyesi bu… Senin, benim, hepimizin Ayşe’sinin hikâyesi’’ diyerek tacizci cinayetlerini masaya yatırarak mesajcı yüzünü en baştan ortaya koyarken ‘reality show’dan dizi yaratma mantığını da en iyi biçimde örnekledi bize.

Bu doğrultuda Şenol Sönmez yönetmenliğinde ekrana taşınan dizi için çok şey söylemek mümkün. Lakin en başta söylenmesi gereken şey, dizinin hak ettiği ilgiyi görmediği olmalı! Zira Erkan Petekkaya ile Nehir Erdoğan’ı buluşturan yapım, ilham aldığı programlarla kıyaslanıp ‘Zaten yıllardır benzerlerini izliyoruz’ değerlendirmesini yapma yanlışına maruz kalmış gibi duruyor. Bunun büyük bir hata olduğunun altını çizmek isterim.

Evet… İlk etapta ‘Sana Söz’ün içeriği ‘Müge Anlı ile Tatlı Sert’ programıyla aynı gibi görülebilir. Ancak senaryosu Ali Erkan Ersezer ve Sertaç Sayın tarafından kaleme alınan yapımın bu program formatını temel almakla birlikte gerek karakterleri gerekse hikâye örgüsüyle kendi özgünlüğünü yarattığına da dikkat etmek lazım.”