Ana sayfa Sosyal Medya Maraşlı, Sen Çal Kapımı dizisini fena zorluyor! Baraj gitti! Hercai, Son Yaz atakta! Sefirin Kızı düşüyor!

Maraşlı, Sen Çal Kapımı dizisini fena zorluyor! Baraj gitti! Hercai, Son Yaz atakta! Sefirin Kızı düşüyor!

tarafından zk zk

Televizyongazetesi.com/Detay – Dizilerin haftalık karneleri olan reytingler, kaderlerini de belirliyor. Her hafta ekrana gelen yeni bölümün, rakipleri karşısında verdiği kıyasıya mücadele kimi zaman zaferle, kimi zaman hüsranla sonuçlanıyor. Bazıları var ki zirveyi bırakmıyor. Bazıları bir anda gözden düşüyor.

Kanalların dizi rekabetinde reytingler belirleyici olsa da sosyal medyanın yaygınlaşması ile birlikte diziler için farkındalık yaratan bir başka mecra daha oluşmuş durumda. Kim zaman reytingi düşük olan dizilerin, sosyal medyada önüne geçilemiyor!

Örnek mi? Sen Çal Kapımı dizisi… Fox TV’nin romantik komedi dizisi olan yapım, Cumartesi akşamları yayınlanıyor ve geçtiğimiz yaz başladığı dönemden beri reyting konusunda ciddi bir düşüş yaşadı.

Yine de sezonda direnen dizinin bu hafta sezon finali  yapacağı ve Haziran’da yeninden ekrana geleceği öğrenildi. Aslında kanalın diziden vazgeçmeye niyeti yok. Çünkü sosyal medyadan müthiş bir etkisi var.

Hande Erçel ve Kerem Bürsin hayranları, sosyal medyada öyle çabalar gösteriyor ki diziyi dünya listelerinde TT bile yapıyorlar.

Bu durumda da kanal diziden vazgeçmiyor. Çünkü bir de işin yurtdışı satışı var ki o da son dönemde hızlanmış durumda.

Benzer durumda olan dizilerde yok değil ya da tam tersi! Mesela TRT’nin Masumlar Apartmanı dizisi, reytinglerde yüksek puanlar alarak birinciliğe otursa da yayınlandığı günden beri sosyal medyanın haftalık karnesinde ilk 10’a girmeyi pek başaramadı!

Gelelim iki haftalık karnenin karşılaştırılmasına! İzleyicilerden gelen mesajların, iletilerin toplanmasıyla elde edilen tablonun sonuçları aşağıda.

Medya Takip Merkezi’nin sosyal medya ölçümleme servisi Digilup’ın 12 Nisan ve 5 Nisan tarihlerinde yayınladıkları iki tablo aşağıda.

Öncelikle son tabloya bir göz atalım. 12 Nisan’da yayınlanan tablo, bir haftalık ileti sayılarının toplanmasıyla ilk 10’a giren dizileri listeliyor. İlk sırayı Sen Çal Kapımı yine kimseye bırakmamış. Ancak en yakın rakibi Maraşlı, ciddi bir şekilde tam tepesinde duruyor! Zira bir önceki hafta iki dizi arasında 350 bine yakın ileti farkı vardı. Bu fark, 40 binlere kadar düşmüş durumda. Bir önceki hafta, Maraşlı’nın yayınlanmadığını da not düşmek gerek! Yayın olmadığı halde bile yine çok fazla ileti aldığı görülüyor.

Maraşlı, Sen Çal Kapımı dizisini fena zorluyor! Baraj gitti! Hercai, Son Yaz atakta! Sefirin Kızı düşüyor! 8

Aşağıda da 5 Nisan tarihli tablo görünüyor. İki tablo arasındaki dikkat çeken bir başka ayrıntı ise, bir önceki hafta listede olan Kuzey Yıldızı İlk Aşk ve Baraj dizilerinin son listeden çıkmış olması! Yerlerine, Teşkilat ve Mucize Doktor dizileri giriş yapmış.

Bir başka ayrıntı ise Hercai’nin hızlı çıkışı! Bir önceki hafta 8. sıradayken, son tabloda ise 3. sıraya kadar yükselmiş. Son Yaz dizisi de 9. sıradan 7. sıraya yükselmiş.

Sefirin Kızı dizisi ise düşüşte. 3.lükten 4.lüğe inmiş. Doğduğun Ev Kaderindir dizisi de bir sıra gerileyerek 5. sırada son tabloda.

Bakalım haftaya nasıl değişiklikler olacak? En önemlisi Maraşlı, son haftalarda iyice zorladığı Sen Çal Kapımı dizisini tahtından edebilecek mi? İzleyip göreceğiz…

Maraşlı, Sen Çal Kapımı dizisini fena zorluyor! Baraj gitti! Hercai, Son Yaz atakta! Sefirin Kızı düşüyor! 9