Ana sayfa Dizi Haberleri Sadakatsiz dizisi, kardeş diziler arasında en iyi durumda olan yapım!

Sadakatsiz dizisi, kardeş diziler arasında en iyi durumda olan yapım!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Sadakatsiz dizisi bilindiği üzere BBC formatı olan Doctor Foster’dan uyarlandı. Orijinalinden çok daha fazla ilgi gören Sadakatsiz, İspanya’da yayınlanmaya devam ediyor.

Kanal D’nin başarılı dizisi ikinci sezonda iyi reytingler almaya devam ediyor. Berkay Ateş ve Aslı Orcan’ın da kadrosuna katıldığı dizide gerilimli bir hikaye var. BBC formatları son dönemde dünyanın farklı ülkelerinde ilgi görüyor.

Bu sezon Türkiye’de de farklı formatlardan diziler yapıldı. Sadakatsiz bu yapımlar arasında en iyi durumda olanı… Doctor Foster’dan uyarlanan ve Sadakatsiz’in kardeş dizileri olarak ifade edebileceğimiz yapımlar da farklı ülkelerde yayınlanmakta.

Rusya, Fransa, Filipinler ve Türkiye uyarlamaları çok dikkat çekti. En son Finlandiya yapım şirketi Take Two Studio da Doctor Foster uyarlaması çekmeye karar verdi.

Sadakatsiz dizisi tüm bu yapımlar arasında elde ettiği yüksek reytingler ile dikkatleri çekiyor. Geçen sezon çift haneli reytingler alabilen dizi, bu sezon biraz düşüş yaşadı ama geniş bir izleyici kitlesi olduğunu belirtelim.

Milliyet gazetesi yazarlarından Sina Koloğlu da Sadakatsiz dizisinin başarısını şöyle değerlendirdi: “Sadakatsiz adıyla yapılan uyarlama, Kanal D’nin ağır toplarından. İkinci sezonu. İlk sezonda çift haneleri görmüş reytingleri ile en çok izlenen dizilerin başında geliyor. Bu sezon da başarısını sürdürüyor.”

BBC tarafında da Sadakatsiz’in elde ettiği büyük başarı, farklı formatların Türkiye’ye satılmasında önemli bir referans oldu. Mistresses’ın yanı sıra The Split dizisi de yerli uyarlamalar olarak çekildi. Mistresses uyarlaması olan Yalancılar ve Mumları 5 bölüm sürebildi.

The Split uyarlaması olan Evlilik Hakkında Her Şey ise iyi sonuçlar almaya devam ediyor.