Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Servet Pandur Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Servet Pandur Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Servet Pandur, 27 Mart 1970 tarihinde İzmir’de doğmuştur. Türk dizi, sinema ve tiyatro oyuncusu.

Adı: Servet Pandur
Doğum Tarihi: 27 Mart 1970
Doğum Yeri: İzmir
Boyu: 1.60 m.
Kilosu: 57 kilo
Burcu: Koç
Göz Rengi: Kahverengi
Çocuğu: Bir oğlu var
Instagram: https://www.instagram.com/servetpandur/
Evcil Hayvanları: Kedisi var.

Eğitim hayatı:  Ankara Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Oyunculuk Bölümü’nden mezun oldu.  Aynı yıl Diyarbakır Devlet Tiyatrosu’nda göreve başladı. Halen Ankara Devlet Tiyatrosu sanatçı kadrosunda görevini sürdürmektedir.

Kariyerinin dönüm noktası: ‘Fatmagül’ün Suçu Ne?’ dizisini kariyerinin dönüm noktası olarak görüyor. “Ben tiyatro kökenli olduğum için çok oyun oynadım Devlet Tiyatrosu’nda. İlk oynadığım dizi ‘Çarli’ydi. Sonra Ankara’da TRT ile çalıştım, günlük dizilerde oynadım. İlk ciddi projem ‘Fatmagül’ün Suçu Ne?’ diyebilirim. O dizide birlikte oynadığım Esra Dermancıoğlu ile hâlâ yazışırız, Deniz Türkali’yle de. Herkes çok çalıştığı için pratikte çok fazla beraber olamıyorsunuz. Hâlâ kalp bağımız olan bir sürü arkadaşım var. ‘Fatmagül’ün Suçu Ne?’ de güzel bir karakter oynamıştım. Hem zorlayıcıydı, hem de benim için bir deneyimdi. Hiçbir zaman insanda iz bırakmayan, gelip geçen bir proje yoktur.”

Oyunculuğa ilk adım: Televizyon macerasına 1999 yılında, ‘Çarli’ dizisinde canlandırdığı ‘Nalan’ karakteriyle başladı.

Hangi proje ile parladı? ‘Fatmagül’ün Suçu Ne?’ dizisinde canlandırdığı ‘Leman Namlı’ karakteri ile dikkatleri üzerine çekti.

Kişilik özellikleri: Bencil değil, öncelikle başkalarını düşünüyor, “Başkasının üzülmesi benim üzülmemden daha çok acı verir bana. Ben üzüleyim bir şekilde hallederim, acımı tanırım ama karşımdakinin acısını bilemem, onun nasıl baş ettiğini, ne kadar acı çektiğini bilemem. Başkalarının acılarıyla baş edemiyorum, kendi acılarımla baş edebilirim. Herkes keşke böyle düşünse, bir başkasının acısına daha fazla saygı duysak, belki o zaman her şey daha başka olabilir, daha sevgi dolu olabiliriz. O yüzden insanları incitmekten, kırmaktan hiç hoşlanmıyorum. Hayatta tutkuları olan insanları kıskanıyorum, onlara hayranlık duyuyorum. Bence Allah’ın bir insana vereceği en büyük lütuf, onu bir şeye tutkuyla yöneltmektir.”

İlk sinema filmi: Yılmaz Erdoğan / Kelebeğin Rüyası

Hayata bakışı: “Çok dünyevi ve maddi tutkularının olmadığını söylüyor. “Hiçbir zaman maddi tutkularım da olmadı. O yüzden şu hayatta üzerime tapulu hiçbir şey yok. Hiçbir şeyin sahibi olamayacağımızı çok önceden anladım. Her şeyi kiralıyorum. Bir bardak alıyorsun, parasını veriyorsun, ‘Benim’ diyorsun ve kırılıyor. Bir süreliğine seninmiş. Bir süreliğine benim olacak bir şeye benim, ben bunun sahibiyim demek aptalca geliyor bana. O yüzden kiralamaya, onun karşılığını vermeye gücüm olsun yeter. Bir oğlum var, 21 yaşında; o hayatımın merkezinde değil. Çocuğunu, eşini hayatının merkezine almak yanlış bir şeydir. İstediğin kadar hayatının merkezine al, zaten bir müddet sonra o gidiyor, kendi yolunu çiziyor. Sevgi olarak hayatımın merkezinde tabii ki.”

İş hayatına bakışı: Ekranı ve sahneyi, ikisini de çok seviyor ancak tiyatroyu özel bir yere koyuyor. “Tiyatro ve dizi, ikisi de oyunculuk temelli bir şey ama tiyatronun sinerjisi ve enerjisi daha başka, setinki daha başka. Ben kamerayı da, kamera karşısında oynamayı da seviyorum. Tiyatroda seyirci var ama sette de seyirci var. Seyircinin bir kişi veya 500 kişi olması pek fark etmiyor. Orada da bizim set arkadaşlarımız seyircimiz. İkisi de çok farklı işler ama oyuncu için aldığın haz benim için aynı. Tiyatro benim ilk para kazandığım meslek, emeğimin karşılığını aldığım yer; o yüzden benim kalbimi sızlatır.”

Genç oyunculara ne tavsiye ediyor? Akademik eğitimin önemine inanıyor ve gençlere bu konuda tavsiyelerde bulunuyor. Dizileri çok fazla takip edemiyoruz ama denk geldikçe izleyip beğendiğim bir sürü genç yetenek var. Ama çoğu okulunu ve eğitimini yarıda bırakmış. İnsanın hayatında akademik eğitim çok önemlidir. Hepsine de ‘Okullarınızı bitirin, muhakkak okuyun’ diyorum. Bir yere girdiğinizde ‘Ben bu işin okulunu okudum’ deme hakkınız olmalı.”

DİZİLERİ

2021- Kazara Aşk

2021- Fatma/ Arzu Argah

2020 – Hizmetçiler / Belkıs Sipahioğlu

2019 – Hercai (TV Dizisi)

2019 – Bir Aile Hikayesi / Behiye

2017 – İçimdeki Fırtına / Nermin Kara

2017 /2018 – Kanatsız Kuşlar / Azime

2016 – Kalbim Yangın Yeri

2014/2015 – Yılanların Öcü / Remziye

2013 – A.Ş.K. / Müzeyyen

2012 – Babalar ve Evlatlar

2011 – Hayata Beş Kala / Esma

2010/2011 – Fatmagül’ün Suçu Ne? / Leman Namlı

2008-2015 – Unutma Beni / Nazan

2008 – Bir Varmış Bir Yokmuş /Fahriye

2007 – Yeni Evli / Ferizat

2007 – Kod Adı Kaos / Sibel Yüce

2006 – Kod Adı / Sibel

2006 – Hisarbuselik / Gülsüm

1999 – Çarli / Nalan

FİLMLERİ

2020 – Ağır Romantik / Nejla Egeli

2016 – Çok Uzak Fazla Yakın / Hala

2013 – Kelebeğin Rüyası / Suzan’ın Annesi

2013- A Thread A Needle / Sezen (Kısa Film)

TİYATRO OYUNLARI

2009- Krem Karamel / Ankara Devlet Tiyatrosu

2008- Ex-Press / Ankara Devlet Tiyatrosu

2006- Yaşamak mı Yoksa Ölmek mi? / Ankara Devlet Tiyatrosu

2005- Yıldız Olmak Kolay mı? / Ankara Devlet Tiyatrosu

2004- Aşk Evlerden Uzak/  Ankara Devlet Tiyatrosu

2003- Aykırı İkili/  Ankara Devlet Tiyatrosu

2002- Ben Bir İnsan /  Ankara Devlet Tiyatrosu

2001- İkinci Caddenin Mahkumu /  Ankara Devlet Tiyatrosu

2000- Tanrılar Erkek Olunca / Ankara Devlet Tiyatrosu

1998- Arka Bahçe / Ankara Devlet Tiyatrosu

1995- Budala / Ankara Devlet Tiyatrosu

1994- Korku / Diyarbakır Devlet Tiyatrosu

1993- Topuzlu / Diyarbakır Devlet Tiyatrosu

1993- Ferhad ile Şirin /  Diyarbakır Devlet Tiyatrosu

ÖDÜLLERİ

2010 – Baykal Saran Tiyatro Ödülü /  Krem Karamel

2010 – 1. Sadri Alışık Anadolu Tiyatro Oyuncu Ödülleri/ Müzikal Komedi Dalında Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu / Krem Karamel