Ana sayfa Çocuk Sürpriz Kutusu – Oyun Hamuru İzle

Sürpriz Kutusu – Oyun Hamuru İzle

tarafından ker_def

Dokunmanın özellikle çocuklarımız için hem rahatlatıcı hem de sakinleştirici bir efekti var. Dokumanın gücü, farklı araştırmalar tarafından vurgulanmış ve kanıtlanmış. TRT Çocuk ekranında yayınlanan Sürpriz Kutusu programının Oyun Hamuru bölümünü videodan izleyebilirsiniz.

Gerekli dokunsal girdiler vererek çocuklarımızın hem dokunsal sistemlerini “doyurmak” hem de dokunsal oyunlarla yine bu ihtiyaçlarını karşılayabilmek mümkündür.

Kinetik kum, parmak boya ile faaliyetler, su maymuncuklar, oyun hamurları gibi dokunsal ağırlıklı birçok farklı oyun oynamak mümkündür.

Bu tür malzemelere dokundukça, çocuklarımız avuçlarıyla bu dokuyu sıkarlar ve keşfetmeye çalışırlar. Avuçlarıyla her sıktıklarında o basınç ile rahatlarlar ve kendilerini daha da rahat hissederler.

Dolayısıyla aynı oyuna devam ederler. Farklı dokulara dokunmanın sadece rahatlatıcı değil aynı zamanda geliştirici yanları da vardır. Farklı dokulara dokundukça, dokunsal ayırt edici sistemleri de gelişme gösterir.

Dokunsal ayırt edici sistemleri gelişme gösterdikçe, parmaklarıyla tuttukları nesneyi daha iyi algıladıkları için, o nesneyi daha iyi manipüle etmeyi başarırlar ve sonuç itibarıyla ince motor gelişimleri olumlu yönde etkilenir. Çocuklarınızla birlikte bol bol dokunsal oyunlar oynamanızı önermekteyiz… İyi eğlenceler..

Bu aktivite esnasında – Gelişim alanları;

1. Kartuşları sıkmak – parmak gücünü arttırır.
2. Sıralı bir şekilde malzemeleri kullanmak – organizasyon becerimizi geliştirir.
3. Hamur yoğurmak – el gücünü arttırır.
4. Hamur kıvamını ayarlamak – dokunsal ayırt edici sistemini geliştirir.
5. Dikkat, Algılama, Hafıza, Bilgiyi geri çağırabilme, Sıralama, Organizasyon, Uygulamaya geçebilmek, Zaman yönetimi (Time management), Problem çözme, Hayal etme (canlandırma) ve Üretkenlik gibi önemli bilişsel becerileri de ayrıca teşvik eder.