Ana sayfa Dizi Haberleri Teşkilat yine yaptı yapacağını, yine reytinglerde herkesi ters köşeye yatırdı

Teşkilat yine yaptı yapacağını, yine reytinglerde herkesi ters köşeye yatırdı

tarafından ker_def

TRT1 ekranlarında devam eden Teşkilat fırtınası dinmiyor… Her hafta yüksek aksiyon ile ilerleyen Teşkilat dizisinin 5. bölümü de milyonları yine ekran başına topladı… Çağlar Ertuğrul, Deniz Baysal, Mesut Akusta, Tuncer Salman, Nihat Altınkaya, Ezgi Şenler gibi önemli isimlerin başrolünde olduğu dizinin güçlü hikayesinin yanı sıra Milli İstihbarat Teşkilatı desteği de ilginin artmasında önemli bir rol oynuyor. Teşkilat dizisiyle ilgili bazı sahnelerin amatörce hazırlandığına yönelik eleştiriler var. Ancak hikayenin alt metninde verilen bazı mesajlar var ki, izleyiciler asıl bu noktalara dikkat ediyor.

Teşkilat dizisinin Türkiye’nin yurt dışında operasyon yaptığı, bunları gizli bir şekilde gerçekleştirdi, rakipleri ile büyük mücadeleleri kimsenin bilmediği, görmediği alanlarda sürdürdüğü gerçeği bu dizi ile birleşti. İzleyicinin aklında dizinin başına oturduğunda bu gerçek var. İşte bu gerçek de Teşkilat dizisinin bu kadar güçlü reytingler elde etmesinde ve milyonları etkilemesinde çok önemli bir yer tutuyor. Berlin’de vatan mücadelesi veren ekibin heyecanlı anları, tüm kategorilerde birincilik getirdi.

Teşkilat yine yaptı yapacağını, yine reytinglerde herkesi ters köşeye yatırdı 4

Bu sezonun en iyi oranlarından birisini daha elde eden dizinin çıkışı da devam etti. Bu durum ekrandaki diğer dizileri de çok etkiliyor. Kefaret direnmeye devam etse de oranlarını yükseltemiyor. Arıza düştü, Menajerimi Ara bir hayli kötü reytingler alıyor. Hercai ise kemik izleyici grubunu totalde bir miktar tutabiliyor ama diğer kategorilerde iyi durumda değil. Sonuç olarak Teşkilat dizisinin reytingi rakiplerini ters köşe yaptı.

TRT 1’in, yapımını TIMS&B Productions’ın, yapımcılığını Timur Savcı ve Burak Sağyaşar’ın gerçekleştirdiği dizisi ‘Teşkilat’, dün akşam (28 Mart Pazar) yayınlanan dördüncü bölümüyle Türkiye’yi ekran başına kilitledi. Dizi sosyal medyada da #Teşkilat etiketiyle geceye damgasını vurdu. On binlerce mesaj paylaşıldı. İzleyiciler hem hayranlıklarını dile getirdi hem de gururlarının okşandığını ifade eden cümleler kurdu.

Teşkilat dizisinin 6. bölüm fragmanı da yayınlandı. ‘Teşkilat’ yeni bölümüyle, 04 Nisan Pazar akşamı saat 20.00’de TRT 1 ekranında olacak. İşte yeni fragman ve 5. bölümde yaşananların özeti:

Peki dizinin 5. bölümünde neler yaşandı?

FADİ GURBETÇİLERİN PEŞİNDE, EKİP DE ENSESİNDE!

Fadi’nin Berlin’de daha büyük bir oyunun peşinde olduğunu düşünen Serdar, kendisinin Almanya’yı terk ettiğini zannetmesi için bir oyun kurdu. Havalimanına giderek güvenlik kameralarınca tespit edilip, Almanya’dan çıkmış izlenimi vererek, izini kaybettirdi.

Türklerin oyunu ile, büyük pazarlık masasından kalksa da, Berlin’deki eylem planından vazgeçmeyen Fadi, Neo-Nazilerle çalışmaya devam etti. Ekip ise Berlin’de adeta Fadi ve adamlarının enselerinin dibinde takipteydi! Mete Bey, ekipten gurbetçi Türklere karşı yapılacak eylemlere karşı hazırlıklı olmasını istedi.

SERDAR ÇOCUKLUĞUNDAKİ DEHŞETİ TEKRAR YAŞADI

Neo-Nazilerin bir Türk restoranına saldırdığını gören ekip derhal olay yerine gitti. Serdar olay yerinde inceleme yaparken ailesini öldüren saldırıyı, adeta tekrar yaşadı. O zor anları, vatan sevgisi ve görev aşkı ile atlatırken, Zehra ise çevredeki bir Türk marketin güvenlik kamerası kayıtlarına Alman polisinden önce ulaşmayı başardı.

Görüntülerin incelenmesi ile Fadi’nin Neo-Nazi grubunun içindeki adamı Rainer’a ulaşıldı. Ekip Rainer’ın Türklere karşı planını öğrenebilmek için çok tehlikeli bir plan hazırladı! Serdar, Hollanda’dan gelmiş bir Neo-Nazi olarak grubun mekanına gitti. Hulki ve Pınar’ın küçük oyunuyla da, Rainer’in gözüne girerek, amacına ulaştı, aralarına sızdı.

Teşkilat yine yaptı yapacağını, yine reytinglerde herkesi ters köşeye yatırdı 5

SERDAR’IN ALMANYA’DAN ÇIKMADIĞI ANLAŞILINCA CEREN ZOR DURUMDA!

Leyal, başarısızlığıyla hayal kırıklığı yaratan Ceren’i uyarmak için kendi yöntemlerini kullandı. Ona gözdağı verdi. Ceren, kendini ispat etmeye çalışırken, Serdar’ın Türkiye’ye dönmediği, sadece dönmüş gibi yaptığı anlaşıldı! Bu haber üzerine deliye dönen Fadi, Serdar’ın bulunması için tüm kaynaklarını seferber etti.

Rainer’in odasına gizlice giren Serdar elde ettiği bilgileri merkeze gönderdi. Sahte Türk pasaportuyla Berlin’e gelen iki teröristin, Türkiye aleyhinde yayın yapan dergiye saldırı hazırlığında olduğu ortaya çıktı. Mete bu istihbaratı dolaylı yoldan Alman istihbaratından bir memura ulaştırdı ancak Şirket’in adamları her yerdeydi. Alman istihbaratından bilgiyi alan yetkili durumu derhal Fadi’ye bildirdi.

Fadi’nin Alman istihbaratından aldığı bilgi ile Serdar deşifre oldu! Fadi ve Neo-Naziler, onu etkisiz hale getirdiler. Serdar, saldırıda kullanılacak bomba yüklü minibüse baygın halde hapsedildi.

Serdar’dan haber alamamanın endişesi ile, bomba yüklü aracı takipte olan Hakkı, Zehra, Hulki ve Pınar ise Alman polisi tarafından kıskaca alındı.