Ana sayfa Dizi Haberleri Teşkilat’ın işi artık daha zor! Yargı dizisi sırrı buldu, rakibini durdurdu!

Teşkilat’ın işi artık daha zor! Yargı dizisi sırrı buldu, rakibini durdurdu!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Yargı dizisi Kanal D ekranında yayınlanıyor ve diziye yönelik ilginin her geçen hafta daha da arttığına şahit oluyoruz. Pınar Deniz ile Kaan Urgancıoğlu’nun başrolünde yer aldığı dizinin bu kadar iyi bir noktaya gelmesinin altında yatan şey senaryosunun çok iyi olması.

2 yıl boyunca Adliye’de davaları takip eden, avukatlar, hakimler ve savcılar ile konuşarak gelişmeleri gerçek bir akış içinde gözlemleyen senarist Sema Ergenekon, bunların verdiği deneyim ile senaryoyu oluşturdu.

Dizi her yeni bölümde yüksek heyecan ve merak bırakıyor ise bunun altında işte akıcı giden bu hikaye ve gerçeklere yakın olaylar var… Yargı dizisinde sırlar ortaya çıksa da her bölüm hikayede bazı konular çözüme kavuşsa da daima bir akıcılık var.

Bir olayın ortaya çıkması hikayenin heyecanını azaltmıyor. Daha da artırıyor. Çünkü olaylar birbirine bağlı şekilde bir zincirin halkaları gibi gelişiyor. Sema Ergenekon’un en büyük başarısı da bu zincir arasında kopukluk olmaması. Hikayelerin, olayların akışını izleyenler kendilerini bir film şeridinde gibi hissediyor.

İşte Yargı dizisinin yüksek ilgi çekmesi ve yeni izleyicilerin de her bölüm yapımın heyecanına katılmasının altında da bu yatıyor.

Hikaye kurgusu ve akışkanlığı o kadar gerçek hayat ile yakın ilerliyor ve o kadar birbirlerini tamamlıyor ki, senaryonun bir yapımı nasıl öne çıkartabileceğinin ispatı gibi…

Teşkilat'ın işi artık daha zor! Yargı dizisi sırrı buldu, rakibini durdurdu! 7

Yargı dizisi önümüzdeki bölümlerde çok daha heyecanlı olacaktır. Pazar rekabetinde Teşkilat’ın biraz düşüş yaşaması bile Yargı’ya birincilikleri getirdi. Dizinin hızla artan izleyici ilgisini arkasına alarak artık Pazar akşamlarının tek hakimi olmasının önü de açıldı.

TRT1’de yayınlanan Teşkilat dizisi ilk sezonda öyle başarılı bir çıkış yaptı ki, karşısında hiçbir dizi duramadı. İkinci sezona da iyi başlayan dizinin bu sefer Yargı gibi sert bir kayaya çarptığını görüyoruz. Teşkilat yine çok başarılı ve yine milyonlarca izleyici tarafından takip ediliyor. Ancak Teşkilat’ın yükseliş süreci bitti. Çünkü hikayesinde artık çok ciddi bir açılım yapma ve izleyicilerin heyecanını daha da yükseltme imkanı pek yok. Var olan izleyicisi ile yoluna devam edecek.

Ancak Yargı’nın ise yükseliş süreci devam ediyor. Çünkü hikayesinin cazibesi hala yüksek ve hala yeni izleyicilerin dikkatini çekebiliyor. Bu da Teşkilat karşısında Yargı’nın en büyük farkı oluyor.